5,5 kW е E15HKE, което вече е достатъчно. Въпросът е дали е добър избор.
5,5 kW е E15HKE, което вече е достатъчно. Въпросът е дали е добър избор.
Да,объркал съм моделите:
Охлаждане:
0,9-4,4-5,0kW
Отопление:
0,9-5,5-7,1 kW.
До преди 2-3 год.бяха хубави машини,преди DKE-то,мисля че беше CKP модела.
ОК благодаря!Няма да го гоня и аз мисля да го правя на 23* и така да си стои винаги!Помещението не е точно правоъгълно .Дневна с хол заедно.Изолация имам но съм на първия етаж и затова.Но от голямото ми ровене на марки, само на това се спрях да си го позволя и да е по-качествено от някоя Китайка.Макар, че ми е ясно, че и то не е от Япония, ама поне Тайван и Малайзия разбират от качество!Та, ако нямам друга алтернатива ще вземам май пък да видим после.
Здраво,
Не съм влизал скоро, но прочетох последните няколко страници с постове.
Имам 2 бр. ASYA12LGC
Правят същите неща описани в постовете.
При зададени 25 държат 22
Размразяват на всеки час по 3-4 мин.
Понякога духат хладен въдух
И най-важното горят не малко ток.
Нямам отделен уред, но като си знам средната сметка за ток, мога да кажа, че към момента дърпат поне по 10-12 киловата на денонощие и все още не е станало кой знае колко студено, а и през нощта и до 16 ч. през деня ги държа на 18 градуса (16 в стаята).
Вярно в къща съм и нямам излоция, но сметката за ток ми отива на към 200 кинта по груби сметки, за отопление на 2 стаи.
Така е колега. Аз съм с такива две машини ( от подписа ми ) и 12 отоплява хол 90 куб.м на първи етаж без изолация и стара дограма, като под мен и над мен не живее никой. Е не може повече от 22 градуса да направи, миналата зима при - 20 градуса с много мъгла през цялата седмица успяваше само до 20 градуса.Първоначално публикувано от jori
За след тези модели знам, че вече Панасоника не е това което беше.
После имаше XE-EKE, TE-DKE и HE-GKE Nordic и дотам. Нищо по-добро не е излизало за Европа. За сметка на това, National си правят страшни модели на 100-волта.
Браво колеги най-после някой да признае ,че инверторите си харчат баячка
бе ти да нямаш някъде оток има хора с по 4 такива машини и ми казаха че последния месец не са ги спирали и имат малки деца и гонят температура 24 и са платили 180лв ток със всичко бойлери,печки и т.н.
Здравейте, има ли някъде в София място от където може да се закупи 12LCC все още
Тоя господин дето си "призна", всъщност нищо не каза конкретно за харченето - не бързай да се радваш!
П.С. неговата система е: държи ги предполагам на AUTO FAN, помещението му е голямо, от 16* ги набузва всяка вечер на 25*? Къде е прочел че така ще му дадът най-малък разход? Да им дигне ръчно вентилаторите - да видим няма ли да качат градуса? А че се размръзява на всеки час е "инсинуация" според мен, защото тия дни е много влажно с лека мъгла, климатика тече отдоло доста а съм го засичал да се размръзи само веднъж! А тока ми е 117лв за ноември(климатика не е спиран от края на септември), при положение че лятото ми не пада под 100лв. Не знам колко са за климатика ама в това число включвам и на бабата радиатора които незнам кога си е включвала(това е тока за къща с две домакинства - два етажа и абсолютно всичко е на ток и е х2 че и по-три(три хладилника, две г.печки ... сещаш се).
Много трудна работа в краен случай LD но 280лв. отгоре ама пък ще имаш плазма,all dc и по добър дизайн :-)
Погледни в Практикер.Първоначално публикувано от Ogosh
Ако ползваш инвертора като конвенционален - естествено. Иначе добър инвертор 9-ка/12-ка при правилно ползване (разбирай без изключване) и поддържане на 22* харчи 30/40 лв на месец.Първоначално публикувано от VASCH
Абе тва за харченето е много относително зависи в какви помещения ги ползваш, зависи какви загуби имаш и зависи каква температура гониш.
Да, казах го доста грубо, но все пак ако при еднакви условия сложиш инвертор и конвенционален няма как инвертора да харчи повече.