Страница 121 от 308 ПърваПърва ... 71111119120121122123131171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,801 до 1,815 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

искам да запитам нещо по темата - имам климатик fisher - който по незнайни от мене причини (гол и бос в тази техника) не беше вакуумиран, и ми казаха при монтажа че се самовакуумира. Работи, но ту добре, ту зле - а все още е над нулата. За предната зима 12-ка не можа да стопли 20 квадрата с пвц и фибран. Сега искам да го преместя и тъй като е гаранционен ми искат 200 за демонтаж и монтаж - този път да им наложа ли наистина да го вакуумират, защото така като чета съм доста прецакан.
    Второто - на мястото на този климатик в стаята искам да си сложа фуджитсу инвертор 12 LJC май беше, 1650 лв е с монтажа, той също ли трябва да се вакуумира?
    Наистина от този форум научих доста полезни неща, и е много грозно разни смешни фирмички да ползват за шарани тези, които им плащат. Двоумя се между две фирми от Варна, Термо клима и И-Клима, но смятам, че по-добре да платиш малко отгоре, отколкото да те претупат и после да те лъжат, че от тяхна страна всичко е 6.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Мисля че е нормална, захладня и от стените "лъха" повечко. Топлото се оформя по- в средата и горе на стаята в близост до климатика. От там разбирате че "мерките/теглилките" започват да се бъркат. Дигате повечко градуса от дистанционното, вероятно и вентилатора може да се пробва - за да раздухва топлия въздух надалеч, а не да се задържа около тялото. Разберете че климатика си има датчици и алгоритъм по който да си смята! ... не е той виновен че помещенията са с кофти изолация.

nikolayvarna - тая 12ка миналата година щом не е могла да стопли, защо си мислиш че 12LGC(4kW) ще стопли повече? - помисли си пак хубаво. Забелязваш ли че като застудя и се почна: "ми сложил съм го на 26* пък не дига повече от 22*?". За "вакумирането" - има си упътване кое/как, дръпни си го от нета и после настоявай при монтажа да се придържат по него(поне в общи линии). Аз лично така и не си изясних какво точно е "вакумиране" - разбрах че идеята е тръбите между двете тела да са чисти от буклуци/влага/въздух - това се прави като се закача една машинка със стрелкички и ... няколко минути прави нещо - ама какво да гледам на стрелките - не ми стана ясно - така че много не се заяждай с монтажниците - ако не са на кеф - нищо не може да ги накараш на сила!

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

когато достигне 2-3 градуса под зададените всеки един инвертор почва да духа хладко и само потдържа не го ли разбрахте

5. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

dgenov мисля, че не разбираш какво точно пита колегата. Това между другото.

Исках да споделя че събота ми остана повечко време и поизчистих филтрите на моето Fujitsu. След приключване на чистенето реших да поохлабя малко 4те болта които държат капака на вътрешното тяло, както беше посъветвал някои тук във форума. Искам да споделя че ефекта е много добър. Мисля че пукането на вътрешното тяло намаля с повече от 50% и сега е доста по приятно ползването на климатика особено нощно време.
    Препоръчвам на всички които ползват Fujitsu и вътрешното им тяло пука доста силно и често да охлабят малко тези болтове. Тъи като те всъщност не са болтове а винтове и стоят стегнато завити мисля че дори и по-голямо охлабване няма да е проблем.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Какво "точно" пита колегата? Каквото разбрах - опитах да помогна. Сори ако нещо ...

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

dgenov само да ти кажа, че при мен изолацията е супер. Така, че не е това проблема, нито обема-55 куб. м

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

j_bojkov викай техниците ... не е от помещението, със сигурност не е от модела ... явно бройката се е "бъгнала" нещо - ти ще си първия ако е така. ще чакам с интерес да науча дали е дал дефект този модел или грешката е "човешка"

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

и аз така мисля и затова ви питах дали е нормално

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    когато достигне 2-3 градуса под зададените всеки един инвертор почва да духа хладко и само потдържа не го ли разбрахте
    Струва ми се нелогично, как този хладен въздух ще подържа и без туй различната от зададената температура.
    Колко и да го обсъждаме ще стигаме само до предположения, ще ги викам от сервиза да погледнат, жалко ще е обаче ако това се окаже нормално за работата на климатика.
    Абе я кажете някой сайт, от който мога да си поръчам електронен термометър.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Влез в някоя голяма бензиностанция ,има такъв с два датчика-един на самия уред и втори на края на кабел около 1м.Достатъчно точни са,сверявал съм ги с лабораторен термометър.Можеш да мериш едновременно температурите и на входчщия и на изходящия въздух.От разликата и ако знаеш колко е дебита на съответната скорост на вентилатора,може да се пресметне топлоотдаването на климатика.
    И струва 10на лева.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от ipnaid
    Струва ми се нелогично, как този хладен въздух ще подържа и без туй различната от зададената температура.
    Колко и да го обсъждаме ще стигаме само до предположения, ще ги викам от сервиза да погледнат, жалко ще е обаче ако това се окаже нормално за работата на климатика.
    Духа с по-ниска температура от стайната ли? Хич не е жалко, много си е добре - ти какво си очаквал от инверторен климатик? Замислил ли си се "логично" аджеба как инверторните климатици успяват да поддържат зададената температура с голяма точност? Ми много ясно че като я достига намаля температурата на издухване, накрая сигурно са почти равни и спира. Нали това е идеята на инвертора: да духа слабо/силно и топло колкото е нужно с 20*, 30*, 50*. Ако все духа(като конвенционалните с 50*) нали като духне и ще я подмине с 2-3* градуса и после пак ще чака да изстине и.т.н. - т.е. се получава по-голям толеранс + не е много комфортно ту да се печеш ту да мръзнеш - НАЙ-голямата екстра за мен в инверторния климатик че си регулира плавно "градуса и силата на духането". + това хиляда пъти е обясняван принципа на действие на климатика: НЕ Е КАЛОРИФЕР! НАРОЧНО не дига бързо градуса, не само твоя - успокой се - не е дефект. А пък ако искаш да го изфорсиш: цък-цък на горе градуса от дистанционното и готово. Вентилатора сам си се усилва/намаля слагай го на АУТО градусите не ги гледай, просто като ти е студено - цък на горе. Не го мисли повече, пий си ракията

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

j_bojkov, разлика 1* от зададената може да се приеме за нормална, още повече при зададена ниска температура климатика ти най-вероятно постоянно спира! Това изобщо не е повод да се вдикат техниците. Като ти е студено защо просто не го сръгаш малко?

16. Тук е от
    Nov 2008

Моят си достига много бързо градусите и ги поддържа без разлика.Меря в другия край на стаята,но си го взех по-мощен,точно от такива съображения-за стая 60 м3.Сложих 12 LD - в студа,в петък за 30 мин. прави от 18* 24* и ги държи.

Писането на кирилица е задължително!

17. Тук е от
    Nov 2008

Не знам,обаче нормално ли е когато вентилатора е на ръчно зададен режим да поддържа едни и същи обороти,без значение на зададените му градуси?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

На инверторния климатик ако му зададеш high и примерно в стаята е 20 градуса, а ти си му задал 22,той пак ще намали вентилатора,защото датчика така му казва поради спада на налягането и топлината,която отдава климатика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2226
    Последно: 25-02-25, 21:51
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе