Страница 134 от 308 ПърваПърва ... 84124132133134135136144184 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,996 до 2,010 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Плазмения филтар не се сменява май е вечен.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На LDC само се мие на 500 часа май беше и се слага пак.На ТОШИБА-та ми е на 1000 часа.Но не по-рядко от един път на 6 месеца.

4. Тук е от
    May 2008

Тъй като г-н dgenov, на няколко пъти в различни теми натяква, че чака отговор/разяснение относно публикуваните размери на топплообменниците на 09LDC и 12LGC, си позволявам, ползвайки за отправна точка негова реплика в друга тема:
    Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Ето и от мен някой факти за 12ката: с компресора е на 12LCC, но с управление НЕ за максимална мощност, а за подобрена ефективност! Топлообменника му е по-малък от на 12LCC, но е двуредов - за разлика от 9LD който дори е по-малък от 12LGC, само където е сложен в "голямата" кутия на 12LCC и от там някой си прави грешни изводи за полезната му площ(размерите ги поствах два пъти но така и не получих отговори).
    да извадя на дневен ред пак този т.нар. "спор" и да му припомня какво е писал преди това, придружено с някои коментари (от един абсолютен неспециалист като мен), та да го освободя от това тягостно очакване, което го е обзело.

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Heat exchanger type:
    AO S09LDC: Dimensions (H × W × D) 508 × 852 × 22 (mm), Fin pitch 1.3, Rows × Stages 1 × 20 (25 стр.)
    AO R12LGC: Dimensions (H × W × D) 642 × 504 × 36.4 (mm), Fin pitch 1.4, Rows × Stages 2 × 24 (20 стр.)
    до колкото разбирам отнася се за топлообемнника във външните тела или греша? и при така дадената спецификация, кой от двата е "по-голям"? Как се изчислява "полезното действие" фактически на такива радиатори?
    Долколкото виждам малкият топлообменник на 09LDC, със "скромната" ширина от 852 мм е сложен в голямата кутия широка 790 мм . Явно защото му е много широко, даже са го извили и на едната страна , та да се събере. А пък и сигурно са им останали стари големи кутии и са ги ползвали тях, така за икономия.
    Аз повтарям, че съм лаик в областта, но това не ми пречи да имам желание да си обяснявам някои неща и в тоя аспект, виждам че топлообменника на 09LDC има доста по-голяма фронтална площ (ако мога така да я нарека) - 852х508 , сравнено с 12 LGC 504х642. За сметка на това LGC-то е с двуредов топлообменник, но с по-голямо разстояние между пластините (ако правилно съм разгадал документацията). Да, като "бруто" обем на топлообменника, този на 12LGC е малко по-голям, но предполагам и "по-рехав" (поради гореизброените особености) предполагам.
    И аз не знам "Как се изчислява "полезното действие" фактически на такива радиатори", но факт е, че 9-ката може да изкара и по-висока макс. мощност от 12-ката и има по-голям капацитет на вентилатора на външното тяло при отопление. А и както беше отбелязал друг форумец в друга тема - LGC-то е с по-тънки тръбички и респ. по-малък обем на флуида. Сигурно са свързани по някакъв начин нещата. А може и да не са...
    И последно - в никакъв случай не казвам, че 12LGC е по-лош климатик от 09LDC, те просто са в различна категория. Идеята ми беше да коментираме различията в топлообменниците и какво произтича от това. Надявам се да съм бил полезен на г-н Генов и неговите терзания (с абсолютно добри чувства).
    Благодаря за вниманието.

П.П. Моля да бъда извинен за евентуални неточности и приемам всякакви корекции и забележки.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

"натяквам" не е точната дума но както и да е, аз лично бих се изразил че обръщам внимание. И нямам терзания защото до тука казаното съм го премислял преди покупката и съм убеден в правилноста и в моя случай специално!(за по-ниския номинал и плазмения филтър на 9LD НЯМА да дам 200лв отгоре, при наличието на модела 12LGC и защото ми трябваше повече мощност но 12LD ми идва скъп). Защото тия размери ги постнах точно поради причината че 9LD е по- нещо си от 12LGC - и май ти се напъваше най-много като даваше за доказателство размера на корпуса, а не на полезната площ на топлообменника. Това сега като го написа - пак не се разбра какво искаш да кажеш - пак предполагаш някакви неща? Изрично подчертавам че за целия форум е добре да се избягват предполаганици - не един път съм го препоръчвал. Разбираш ли идеята? като незнаеш как се изчислява си мълчи, който знае той да каже.
    LD и LGC са различни серии, много ясно. Но при кръстосана съпоставка: 9LD срещу 12LGC - в никакъв случай не бих казал че 9ката е абсолютен победител с по-ниския си номинал и по-високата си цена?

И аз благодаря за вниманието.

П.С. ненужно правим от мухата слон. Тая серия колкото и да е олекотена пак си е съвсем прилична в сравнение с конкуренцията на пазара. Не разбирам защо трябва да я избягват купувачите? Проблем има ли с нея нещо?
    - Ако нямам излишни пари, и номинала на 9LD ми идва малко и не ми трябва филтър - 12LGC не става ли? Това питам аз?

6. Тук е от
    May 2008

Всъщност аз не коментирах кой е победител, а какво сравняваме като казваме, че един топлообменник е по-голям или по-малък от друг. Мисля, че числата горе се отнасяха точно за това. Надявам се си прочел внимателно какво съм писал.
    И всъщност исках да предизвикам коментари точно за това - какви за плюсовете и минусите на тези 2, различни като размери и структура топлообменника.

7. Member
    Тук е от
    May 2003

При всички случаи крайната ефективност не зависи само от физическите параметри на топлообменника. Мисля че няма кой да седне и да ги пресмята тия подробности, щото няма смисъл.
    Извинявам се за одеве: 9LD e 100 лева по-скъп от 12LGC в момента, признавам си че тази серия ме блазни само с модела 12LD заради високия номинал! Предполагам и други хора които са на ръба на финансовите си възможности ги интересува само марката и мощноста - друго не гледат.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ама момчета, защо сравнявате различни неща.
    9LDC: 852 x 508 x 22.0 (1x20); 750W компресор, 950 гр фреон;
    9LGC: 650 x 504 x 18.2 (1x24); 500W компресор, 650 гр фреон;
    Двата топлообменника са едноредови. На 9LD е с 20,2 см по-голям в широчина. На LG е с 4 секци повече (поради по-тънките тръби, които са по-нагъсто).
    Ако направите елементарна сметка излиза, че площта, от която 9LD отнема топлина/студ е с 37% по-голяма.

12LDC: 850 x 504 x 36.4 (2x24); 750W компресор, 1050 гр фреон;
    12LGC: 642 x 504 x 36.4 (2x24); 750W компресор, 800 гр фреон;
    Двата топлообменника са двуредови. Този път абсолютно еднакви други размери, с изключение на + 20,8 см в широчина в полза на LD. Този път "само" 24% по-голяма площ за LD.

Мисля, че що се отнася до площ, от която идва "кяра" в цялата тази работа, цифрите са достатъчно красноречиви.
    ПС: моделите на компресорите са едни и същи.

10. Тук е от
    Sep 2008

Имам конкретен въпрос:
    - Каква е максималната консумация в KW/h на ASYA12LGC?
    - Къде мога да прочета повече по въпроса?

Благодаря предварително

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

1,99 kW според сервизното.

12. Тук е от
    Feb 2008

мисля, че деян го каза от точно по-точно.
    факт е, че LD е по-мощната серия, аз като " неразбирач" само ще добавя, че като сложа едно 12 LCC и едно 12 LDC - имам и двете, момента, в който компресора на LDC започва да върти е много по-мощен от LCC, да не говорим за LGC.

и само като коментар, мой познат работещ в една от двете фирми, които официално внасят Fujitsu и General - сещате се кои са фирмите, няма да споменавам, ясно ме посъветва или да си взема LDC или ако успея да си намеря LCC.

поздрави

13. Member
    Тук е от
    May 2003

deian, как точно сметна площа на топлообменниците? И колко е ако може да ни напишеш, ама не в проценти а в квадратни ХХ - че не ми излизат сметките като твоите? Интересува ме по-конкретно сравнение между 9LD и 12LGC?

П.С. тоя компресор на Тошиба DA89X1C - 20FZ, май е голяма работа? Не очаквах във толкова марки/модели да слагат един и същ, брех каква била работата. От колко години е в производство? Отзиви? Фужитсу нямат ли си компресори, собствено производство?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не е коректно да се сравняват различни по мощност модели, но щом настояваш:
    9LDC: 852 x 508 x 22.0 (1x20)
    12LGC: 642 x 504 x 36.4 (2x24)
    Площ нали знаеш как се смята - имаш правоъгълник. Широчина х височина.
    9LDC: 0,432816 m2
    12LGC: 0,323568 m2.
    Дотук добре, но на 12LGC е двуредов и съответно по-"дебел". Имаме трета координата.
    9LDC: 0,009521952 m3.
    12LGC: 0,0117778752 m3.
    В този случай, като обем 12LGC има по-голям топлообменник - нормално, един ред в повече.
    Излиза, че въпреки, че е двуредов, топлообменникът на 12LGC е само с 19% по-"голям" от този на 9LDC. А ако на 9LDC беше двуредов, нещата щяха да са съвсем различни.
    Не е правилно да сравняваме два климатика с различни мощности, но тази информация е за dgenov.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от flint
    момента, в който компресора на LDC започва да върти е много по-мощен от LCC
    Това пък как го установи? Още повече че двата модела са еднакви, разликата е само в плазмения филтър и мотора на вентилатора на външното тяло. Просто LDC по-луксозния модел.

17. Member
    Тук е от
    May 2003

Благодаря deian, исках да ги напише някой като теб тия размери за да се спрат спекулациите в тая посока. Обаче остава въпроса защо му е фреона повече със 150грама? Сигурен ли си че на въпросните топлообменници им смяташ правилно ПОВЪРХНОСТА? ... така по общия обем коректно ли е? ... лисчета/тръбички - еднакво дебели и с еднакъв брой ли са? И двата модела са с еднакви компресори, а именно Тошиба DA89X1C - 20FZ - в такъв случай питам: - кой от двата ще "топли/изстудява" повече и по-ефективно? Кое ТОЧНО в 9ката е по- от 12ката ми е въпроса всъщност? (плазмения филтър не го броим въобще - за климатик говорим все пак, не за прахосмукачка)

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вероятно защото тръбичките са по-тесни при LGC, фреонът е по-малко. А това вече до какво води е извън знанията ми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе