Страница 132 от 308 ПърваПърва ... 82122130131132133134142182 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,966 до 1,980 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Лазар-няма конвектор,който да топли чрез излъчване,все пак е в кутия.Освен това за какво се казва конвектор?Щото използва конвекцията,а не излъчването.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Масленият радиатор също не излъчва кой знае колко.

Разводнихме темата малко. извинявам се.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от neznam
    Здравейте,
    темата за консумацията е много интересна .От близо 2 седмици си свързах климатика през отделен електромер, за да си видя консумацията .Трябва да ви споделя, че съм разочарован и на мен ми казаха около 35,40 лв.месечно, че ще ми харчи да, ама не.Не искам да споря с никого, казвам констатацията си до момента.
    Та знчи 12LD харчи за 24 часа около 13-15 кв.без спиране като това зависи от времето навън.Най - тънкия разход е 310 вата за час.Като при студено време навън -8,вътре 24,25 се дига 500,600 вата/час,и достига 1,22 кв при зададени 30 макс.градуса за час-това е макс.повече не може да изхарчи.Това е засега от мен.
    Машината се справя идеално, настрой си я на температурата, която искаш и не пипай дистанционното.Тогава само ще ти компенсира топлозагубите и ще разбереш горе-долу колко са големи.Не може да очакваш със 100 -200 вата да топлиш твоето помещение, което като гледам машината е над 20-25 квадрата.

5. Тук е от
    Jun 2008

А пък аз си купих японска кола, ама много съм разочарован, по технически данни трябва да ми гори около 5.5 а пък то кво стана, аз я карам с 180-200км в час и пустата му японка по малко от 8 на 100 разход на падна, ама мнооого съм разочарован от нея!!!

Извинявам се за офтопика, но как така ще си набримчиш климатика на 30 градуса и ще се учудваш че ти лапа по 1.22кв на час. Реални измервания се правят като си нагласиш климатика на 22-23 градуса оставиш го да си затопли стаята и тогава си отчиташ дневната му консумация, чак тогава си правиш изводи дали си доволен или не!

6. Тук е от
    Sep 2008

Ква е тая японска кола да има разход 5.5 при нормално каране па да дига 180-200км ч.За да има такав малак разход значи е с малък двигател и за да дигне 180 200 май ще трябва да я дърпа болид от формула 1.

7. Тук е от
    Jun 2008

Това беше просто пример, японски климатик, японска кола. Исках да кажа на колегата, че не може да набримчиш климатика на 30 градуса и да очакваш да ти гълта малко ток.

А иначе Хонда 1.5 витек ако е караш с окло 120 ти дава среден разход 5.5, и 180 си ги вдига спокойно, но разхода вече е друг!

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте на всички тук...
    Тъй като виждам, че сте доста "светнати" за тази марка климатици, бих искал да ми дадете вненията си относто "FUJITSU ASYA-09LGC 9000 BTU". Смятам да си взема тъкв за стая от 15кв.м.
    Малко ме притеснява това, че в различни сайтове забелязвам модела с различни букви на модификацията му: ASYA-09LGC , ASНA-09LGC, ASYA-09LG?????????????????
    Има ли някакъв проблем в това......и какво производство е?
    Никъде не пише, освен това, че пък навсякъде забелязвам че се пише че от тази марка няма "Китайки"!?!?
    Благодаря Ви прадварително...

10. Тук е от
    May 2008

ASYA-09LGC , ASНA-09LGC, ASYA-09LG - все за едно и също иде реч. Както и името под което може да ги откриеш може да е Fujitsu, General, Fuji. ASН.. обозначението е за General, а ASY.. за Fujitsu моделите.
    А относно производството - заводите на Fujitsu General, за битовите климатици (поне тези които се внасят тук и въобще в Европа) са в Китай. И си пише на климатиците , че са произведени в Китай. И не виждам какво притеснително има в това, след като са подложени на достатъчен качествен контрол.

А за избрания модел и относно стаята, дай малко повече инфо - разположение, външни стени, изолации.. Принципно може и да ти стигне, но може и да ти дойде леко слаб.

11. Тук е от
    Dec 2008

Благодаря за сведението....
    Относно разположението на стаите: И двете се североизточно, по 16кв.м., кооперацията е ново строителство - тухлено, с PVC дограма и добре външна изолация.
    Въпросът ми беше предимно за различните "букви" на модификацията....Никои казваг че това е "показател" за год. модела - 09LGC - -то било на новите модели от 2008г.?!?!?!ASYA-09LGC , ASНA-09LGC, ASYA-09LG - това ме притеснява??? По принцип, този който мисля да го взимам е ASYA-09LGC , а в сайта на Fujitsu General го няма като МОДЕЛ?????????
    Надявам се да ме разберете - все пак 2х 1500,00лв. не са малко парички....това е...и пак благодаря за съветите Ви!!!

12. Тук е от
    Dec 2008

.............и пак съм аз:
    Бях правил извесни "проучвания" например за Panasonic - при тях, разликата в "буквичките" при различните им модели означавали и къде са произведени - в Китай или Малайзия!!!! Ето защо се интересувам и за Fujitsu

13. Тук е от
    Dec 2008

14.  

15. Тук е от
    May 2008

Да, при панасоника буквите преди цифрите май точно това показваха, но при Fujitsu просто няма такова нещо.
    ASYA-09LGC (някъде се среща и като ASYA-09LG, но е непълно) е модел 2008 година. За североизточни стаи , лично аз бих ти препоръчал 09LDC модела (или 12 LGC), да има някакъв запас от мощност все пак. Ако беше южна - 09LGC ще ти свърши работа без проблем.

Бреей, много обсъждани тез климатици бе - вече 100 страници мат'рял стана

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Буквичките са модел за вътрешно или външно тяло, и за дали е Генерал, Фужитсу, Фужи - не бой се - това са много големи фирми и не си позволяват шашми на дребно! LGC серията е от пролетта на 2008 - последната серия(за сега). Аз лично имам Генерал 12ка и никъде не пише къде е произведено(старателно съм прегледал всички корпуси и кашони - мога и снимки да ви кача). Пише само FUJITSU GENERAL LIMITED и някакви адреси/телефони в Япония(това не значи че е произведен там разбира се), но явно имат различни заводи и може би индентификацията става по серийния номер или по маркировката/баркода на кашона?

П.С> ми щот са желязни ! Малко по ефтинко продават мощността от Дайкин и Митсубиши, но не е за сметка на качеството!(поне не съм чул на някой нещо да му се е развалил е така като на другите марки: както си седи и цък нещо си изпляка посред зима ) ... с две думи който може да даде някой лев отгоре, но не повече - към Фужитсу да се ориентира

17. Тук е от
    May 2008

Генов, сигурен съм , че съм гледал някъде да го пише това, ама трябва да си спомня къде беше, а и мисля, че е обсъждано тук ... Не че е от кой знае какво значение точно това, ама....
    Важното е да топли колкото трябва и ний да сме доволни на края на месеца .

18. Тук е от
    Sep 2008

Fujitsu имат огромен нов завод в Китай -последната дума на техниката по добър от заводите им в другите страни затова не се притеснявай, каде и е производството аз съм с Фужитсу Женерал 12лд-ASHB 12 LD plazma произведен в Китай нямам забележки много е добър.За панасоник не знам.Пише ли на климатика made in P.R.C значи е произведен в Китай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе