laodzu, никакво спиране. Ще видиш като си направи температурата и си я поддържа после колко по-комфортно е. И икономично.Първоначално публикувано от laodzu
laodzu, никакво спиране. Ще видиш като си направи температурата и си я поддържа после колко по-комфортно е. И икономично.Първоначално публикувано от laodzu
някой може ли да ми даде бърз и смислен отговор. Имам 12 LD плазма GENERAL - работи перфектно, но в момента е 5 градуса, но има невероятна МЪГЛА. както е външното тяло отдолу монтажниците са поставили маркуче и в момента виждам, че е замръзнало. Климатика извесно време не духаше топло, но в момента работи перфектно. Та мисълта ми е има ли опасност от повреда или ще се справи. И необходима ли е тази тръбичка или не.
Зная, че всичко идва от мъглата, но се притеснявам.
На +5*С трудно може да замръзне маркуча,но даже и да замръзне,на този модел няма страшно.Този маркуч ако няма причина да стои тампо-добре го махни.
Да +5 градуса е, но са я поставили за да не капе на пътеката и да замръзне всичко под него.
Може да е трудно да повярваш, че замръзва, но е така и най-ВЕРОЯТНО е от МЪГЛАТА.
Значи да не се притеснявам, че е замръзвало маркучето. Но дори и да го махна НАЛИ пак там в отвора като капе пак ще замръзне и ще затвори пак отвора.
Иначе спокойно си поддържа температура от 28 градуса в стая от 25-27 квадрата.
Значи напразно се ПРИТЕСНЯВАМ.
Благодаря ти jori
не не направо го махни отвора няма да замръзне ако го махнеш но ако не го направиш при минусуви температура ще замръзне и климатика защото няма да има как да се стича водата.
другия вариант е нагревател тук в темата бях писал за него.
Махни щуцера - да остане само отвора на тавата на външното тяло.
28 градуса според мен не е нормална температура за поддържане зимата. Лятото сигурно го слагаш на охлаждане на по-малко.
Имам един клиент, който има 4 Generala, ама от яките, стари 13-ки и 10-ки. Еми пича под 30 зимата не ги държи, в тях е сауна и никога не са му хващали грам лед при каквито и минусови да е било не ги бърка мъгла и студ, бичат яко, жалко, че ги няма вече.
ай по сериозно де...Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Климатика ми е ASH 12 LD GENERAL и тази зима ще ми е първата. взех го преди около месец и беше хубаво времето и несъм го ползвала, но засега съм много доволна.
Махнах коляното и маркучето. някъде бях чела, че може да се сложи тавичка отдолу и на нея да се постави маркучето, така че дори и да замръзне то леда ще прелее и ще си капе отвън.
keralain - не се притеснявай нищо му нема
това е един от най тъпите варианти както казах назад във темата съм писал за нагревател околко 100-120лв ще ти излезе със всичко освен на тръбата да не замръзва ще помага малко или много и на климатика.
Благодаря ви, но TIMBERLAKE сега какво да направя пак ли да пробивам стената и да пъхам още кабели и да търся още разклонители за този нагревател.
И тук ми идва мисълта за този ЕКИП от инжинери, които са констроирали климатика и модернизирали през годините не се е сетил за възможността да замръзва ли какво. Доста тъпо е ако са ВЛОЖИЛИ толкова много електроника и има тази ЦЕНА и да не са помислили над такъм възможен проблем.
ДА изпратиха хора на луната и още БОГ знае колко боклук и пари са потрошили за космоса а тук на ЗЕМЯТА все още правят невероятни ГЛУПОСТИ.
Да при толкова много религии и за тези 2 000 хил. год. Човечеството не се е научило да живее разумно.
НО няма нещо, което да е ГЛУПОКОУСТОЙЧИВО.
И за сведение на всички самите ТЕХНИЦИ ми сложиха товя коляно и маркучето отдолу и на въпроса ми казаха, че няма да имам проблеми.
Кералайн, ако имаш как да провериш първо - наистина ли е замръзнал точно щуцера, защото по принцип и аз лани на конвенционалния ми LG го махах замръзналия щуцер, ама се оказа че бръмчи и трака не толкоз от замръзване, а от липса на тампони... Само че при мен щуцера си играеше декоративна роля, защото така и така си капеше в една 10 литрова тенекия под климатика. За капак и на новия ми инвертор също успяха да го натикат, преди да ги видя, и не мога да го махна - заяде нещо, ама ще го изскубна с клещите.
Но ти казваш 'маркуче' - не щуцер само? Как при +5 ще замръзне маркучето? Да, да натрупа лед по питата в мъглата, нормално!
Нищо не се дупчи нагреватела се слага във външното тяло и е с вид като кабел излиза от онази дупка от долу и отива до края на тръбата от която ще тече водата на другия край нагреватела има 2 жички които отиват до клемите на външното тяло и термостата който се хваща с 2 видии до клемите абе работа за 30мин. общо. Питай във фирмата която го е монтирала трябва да знаят за какво говоря.Този същия нагревател се слага и в отводняването на хладилните минусуви камери.