Страница 139 от 308 ПърваПърва ... 89129137138139140141149189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Може, но се очудих защото моя 12LGC и други където съм виждал в режим на дефрост ги дигат нагоре и дори ги затварят точно поради тази причина - да не лъхне хладно по време на размръзяването. Но щом казвате че LCC_тата са така ОК - не знаех.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

theivo, проблем нямаш! Това е нормално, не бъди нетърпелив и го изчакай да си завърши дефроста и ще си влезе самичък в режим отопление. Топла зима ти желая!

4. Тук е от
    May 2008

благодаря за бързите отговори на всички. Сега съм леко по-спокоен, имам един кратък PDF и нещо не успях да видя по повода. Щорите ги вдигам по принцип по-нагоре , защото климатика е над компютъра ми. Не съм го изчаквал повече от 15мин , признавам си, още на 5-тата минута започвам да се озъртам за възможен проблем.
    От лятото сме с климатика и още не знам как дайства при зимни условия.

Весели празници на всички и отново благодаря!!!

5. Member
    Тук е от
    May 2003

а бре момче, може ли на 5тта минута да разлайваш кучетата?! За късмет ей сега моя си вдигна щорите нагоре и започна да мига оперейшана - засякох 8 минути(засичал съм и по 15 веднъж в една мъгла, сега е +2 вали сняг но е меко времето) и после си тръгна пак както преди да спре. Айде тръгна ли машината вече? пиши че се изпретеснихме за тебе. Весели празници

6. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Нищо му нема на климатикот. Мойто LCC действа по същия начин : спира да духа , почва да мига operation , жалузите си стоят надоле презцялото време . Странно то е че времето за размразяване не е еднакво . Размразява се докат изчезне скрежа по външното тяло . Гледал съм го от началото , понякога 7-8 минути се размразява , но е имало и случаи за по 20-25 минути , миналата зима в яката магла при -10 градуса.
    Така че е псулютно нормално поведението .

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Фуджицу имат една от най-железните дефрост програми, така че климатикът най-добре си знае колко време ще размразява. Не му се впрягай, всичко е наред.

8.  

9. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    а бре момче, може ли на 5тта минута да разлайваш кучетата?! За късмет ей сега моя си вдигна щорите нагоре и започна да мига оперейшана - засякох 8 минути(засичал съм и по 15 веднъж в една мъгла, сега е +2 вали сняг но е меко времето) и после си тръгна пак както преди да спре. Айде тръгна ли машината вече? пиши че се изпретеснихме за тебе. Весели празници
    Бачка си в момента, успокоихте ме... а "кучетата ги разлаях", защото не съм сблъсквал с проблема...

10. Member
    Тук е от
    May 2003

разгеле, отварям бутилка по случая - наздраве

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Честита Коледа на всички! Не е нужно да се топлим с ракийка - машинките Fuji/Fijitsu/General си ни топлят добре Да ни радват (и топлят разбира се.. пък и да охлаждат лятото) за много години напред. Да си призная - за размразяване при мен не съм чакал пове4е от 5 минути - приключвало е винаги, максимум за около 7-8, но си зависи все пак и при какви условия и натоварвания си работи машината. До сега 12LGC-то не беше размразявало (12LCC-то все още не е размразило), но днеска сефте LGC е размразило докато ме е нямало. Позна се по ледчето натрупано по кондензната тръба. Върши работа - мога да се възползвам ако закъсам за охладител за ракийката
    Иначе малко сравнение: пипайки по пластинките отзаде (сега е тъмно и не виждам) се усеща натрупан лек скреж по 12LGC. За сметка на това компресора рабори значително по-леко (тихо и с по-ниски вибрации) спрямо 12LGC. Съдейки по вибрациите си мисля че компресора при 12LGC има или доста по добро окачване или наистина сериозно е пипнато по програмата за управление. При еднаква схемотехника и комресори просто разликата на звук е значителна. Нека споделят и собственниците на 12LCC дали усещаъ вибрации от компресора, дали звука е един нискочестотен с принудено леко вибриране на цялото тяло (то си е бая тежко като цяло). LGC-то като че ли изобщо не страда от този проблем. Един мазен звук, доста по тих и лек спрямо 12LCC (говоря само за външно тяло, понеже при вътрешното... 12LGC според мен доста остъпва по отношение на комфорт на шум при MID и HIGH нива).

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от lada2107
    Странно то е че времето за размразяване не е еднакво . Размразява се докат изчезне скрежа по външното тяло . Гледал съм го от началото , понякога 7-8 минути се размразява , но е имало и случаи за по 20-25 минути , миналата зима в яката магла при -10 градуса.
    Времетраенето на размразителния процесец зависи от наколко фактора: външна/вътрешна температура, както и от натрупаното количество скреж по външното тяло. Това което ти си написал, че понякога размразяването трае 20-25 мин. не е съвсем нормално тай, като по програма процеса е ограничен макс. до 15 мин. По назад в темата съм сложил таблица с програмата за размразяване, порови се и я разгледай.

Весела коледа на всички и не пречете на климите си да работят

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

излизам тази сутрин на терасата и какво да видя - фиджицу-то направило една лента скреж около 10см. само в горната част на външното тяло. иначе си духа топло вътре. сега го чакам да почне да размразява. ако не се оправи, ще ми се наложи омразната процедура по викането на бездарниците, които го монтираха. започвам да се чудя дали да не тегля една майна на гаранцията и да викна някой, на който да си му платя, но поне да свърши работа.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И какво смяташ,че може да се направи?Това не е свързано изобщо с "бездарниците",т.е.няма никаква връзка с монтажа.Просто през този сектор налягането е по-малко от това в останалата част и температурата на изпарение е по-ниска,оттам е и заскрежаването."Дефекта" е породен от минимално стеснение на някой участък от тръбичките ,което е станало още в завода,как мислиш да се открие?Ако вътре е нормално,защо просто не седнеш на масата,Коледа е все пак,и да го оставиш да си работи.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    И какво смяташ,че може да се направи?Това не е свързано изобщо с "бездарниците",т.е.няма никаква връзка с монтажа.Просто през този сектор налягането е по-малко от това в останалата част и температурата на изпарение е по-ниска,оттам е и заскрежаването."Дефекта" е породен от минимално стеснение на някой участък от тръбичките ,което е станало още в завода,как мислиш да се открие?Ако вътре е нормално,защо просто не седнеш на масата,Коледа е все пак,и да го оставиш да си работи.
    благодаря ти за информацията! нямах представа какъв е проблема и какво може да се направи по простата причина, че образованието и познанията ми са в насока, различна от климатичната. според това, което казваш, разбирам че трябва да се смени изпарителят на външното тяло заради този заводски дефект. неприятно. (определението 'бездарници' не е поставено случайно - за него си има причини, макар в този случай да не е на място, щом вината не е в монтажа)

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не заскрежава ли на ивици при проблеми с количеството фреон?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да,но при проблем само в този участък.При намаляване на фреона просто заскрежаването става все по-забележимо.Т.е ако намалее фреона,първо ще се забележи там,така че въпроса ти е основателен.
    OutCold-работил ли е климатика миналата зима.Ако тогава не си забелязал това,по-вероятно е да е от фреона,не че проблема със стеснението го няма,но не е важен за работата като цяло.Ако имаш вътре забележки откъм отоплението-да се премести външния датчик за дефроста в проблемния участък,обикновено е ниско долу.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе