Страница 140 от 308 ПърваПърва ... 90130138139140141142150190 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,086 до 2,100 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Братя вчера включих климатика кам 17ч. в хола ми веше 12 градуса. В 24ч. го изключих. За тия 7 часа климатика работеше на 28-30градуса размрази 5 пъти и температурата в хола стана едва 20 градуса.Хола ми е 65кубика с нова дограма ,а климатика е 12лдс женерал плазма.Просто казвам как беше наван да е било към минус 3 градуса.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

От колко време не е бил включван.Защото ако не е работил ден-два,стените ,мебелите тавана,пода са се охладили и ще мине време,докато ги затопли.Пък и кклиматика е на ръба като мощност,отдава 72-73 Вт/м3,и то при данни за +7 гр,при тези -3 мощността му е паднала на око с 20-30 %.
    Затова даваме съвети да не се спира климатика при минусови температури.

4. Тук е от
    Sep 2008

Не беше работил 2 дни.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Нормално е.Минава много време да се темперира помещението.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Да,но при проблем само в този участък.При намаляване на фреона просто заскрежаването става все по-забележимо.Т.е ако намалее фреона,първо ще се забележи там,така че въпроса ти е основателен.
    OutCold-работил ли е климатика миналата зима.Ако тогава не си забелязал това,по-вероятно е да е от фреона,не че проблема със стеснението го няма,но не е важен за работата като цяло.Ако имаш вътре забележки откъм отоплението-да се премести външния датчик за дефроста в проблемния участък,обикновено е ниско долу.
    не е работил миналата зима. сложихме го февруари, мисля, но тогава не сме го ползвали на отопление защото не живеехме тук. днес за пръв път го видях заскрежен. реално е работил само лятото и тази зима. вътре нямам забележки за отоплението, но сега не е толкова студено. щом проблема със стеснението не е толкова важен, ще викна техниците да проверят фреона. още веднъж - благодаря за помощта!

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от laodzu
    Не беше работил 2 дни.
    Разбирам ако те е нямало 2 дни и си го изключил, макар че аз бих го сложил на 16-18* и да замина така. Но пък защо си го изключил в 24ч съвсем не ми стана ясно. Имаш хубав климатик, а го ползваш като евтина конвенционалка. Не го изключвай.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Честита Коледа на всички! Не е нужно да се топлим с ракийка - машинките Fuji/Fijitsu/General си ни топлят добре Да ни радват (и топлят разбира се.. пък и да охлаждат лятото) за много години напред. Да си призная - за размразяване при мен не съм чакал пове4е от 5 минути - приключвало е винаги, максимум за около 7-8, но си зависи все пак и при какви условия и натоварвания си работи машината. До сега 12LGC-то не беше размразявало (12LCC-то все още не е размразило), но днеска сефте LGC е размразило докато ме е нямало. Позна се по ледчето натрупано по кондензната тръба. Върши работа - мога да се възползвам ако закъсам за охладител за ракийката
    Иначе малко сравнение: пипайки по пластинките отзаде (сега е тъмно и не виждам) се усеща натрупан лек скреж по 12LGC. За сметка на това компресора рабори значително по-леко (тихо и с по-ниски вибрации) спрямо 12LGC. Съдейки по вибрациите си мисля че компресора при 12LGC има или доста по добро окачване или наистина сериозно е пипнато по програмата за управление. При еднаква схемотехника и комресори просто разликата на звук е значителна. Нека споделят и собственниците на 12LCC дали усещаъ вибрации от компресора, дали звука е един нискочестотен с принудено леко вибриране на цялото тяло (то си е бая тежко като цяло). LGC-то като че ли изобщо не страда от този проблем. Един мазен звук, доста по тих и лек спрямо 12LCC (говоря само за външно тяло, понеже при вътрешното... 12LGC според мен доста остъпва по отношение на комфорт на шум при MID и HIGH нива).
    Привет и Честита Коледа, относно вибрациите на 12LCC има какво да се чуе и усети при някои обороти на компресора, имаме един монтиран на тухлена стена без тампони на стойките и се чува едно жужене в стаята, но с тампони с прекъсната твърда връзка не се чува нищо отвътре

10. Тук е от
    Sep 2008

Моя 12лдс е монтиран на 10см итонг, повечето време не се чува, само при покачването на оборотите се чува леко,но не е дразнещо. Абе добри са.

С твърда връзка е.

11. Тук е от
    Feb 2008

малко странен и може би неправилен въпрос ще задам тук, но все пак:

Fujitsu ASYA 07LCC vs. Fujitsu/General 09 LGC

знам, че 07LCC е почти с параметрите на 09LCC, въпросът е като серия машини, коя от двете бихте избрали.
    нека приемем, че всяка от двете задоволява изискванията ви като стая и кубатура.
    просто ми е интересно кой коя би предпочел и защо.
    благодаря ви предварително.

12. Тук е от
    Jul 2007

Laodzu,и аз съм със същия климатик,също 64 кубика само с пвц дограма.Не го спирам изобщо,топли към момента великолепно.В Русе е много студено,духа гадно,но ЛДто не го интересува,без проблем е(до монента поне).Извинявам се за спама.

13. Тук е от
    Sep 2008

И в Костинброд е минус 8 ама си бачка великолепно.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Fujitsu ASYA 07LCC vs. Fujitsu/General 09 LGC,

интересен въпрос, все пак 09 LGC е с малко по-голяма мощност (въпреки намалените размери и тегло заради могъщата технология), но още не се е доказала тази серия докато за LCC всички са много доволни най-вече заради голямата мощност за класа си, инак ако искаш екстри като: икономичен режим, функция -10, по-тихо външно тяло с DC мотор, скачай на 09 LGC.
    Какви са размерите на помещението?

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от flint
    Fujitsu ASYA 07LCC vs. Fujitsu/General 09 LGC
    просто ми е интересно кой коя би предпочел и защо.
    благодаря ви предварително.
    Твърдо 07LCC! 09LGC не е с комресор Toshiba а е с National/Panasonic. Площта на топлообменниците на 7LCC е по-голяма (по-добра работа при по-ектремни условия). Топлообненника на 9LGC е едноредов. Ако трябва да избирам между 7LCC и 12LGC вече ще избера 12LGC-то (както и направих). Но аз реално също имах пред себеси този въпрос и тогава се реших да скоча на 12LGC. Двуредовия топлообменник е нещо на което държа при избора на климатик. Схемотехнически двата модела нямат разлика (освен DC вентилатора). По отношение на силова част за управление на компресора са еднотипни. И не на последно място - Тошиба са се доказали с този модел компресор, който вече работи безупречно години.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Не знаех че и компресора вече е сменен и то с National/Panasonic, при това положение взимай смело 7LCC докато още го има, че 9LCC и 12LCC вече поизчезнаха,
    аз издирвам 12LCC от известно време и навсякъде има само от новата орязана серия, ако някой може да ме упъти ще почерпя

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Не знаех че и компресора вече е сменен и то с National/Panasonic, при това положение взимай смело 7LCC докато още го има, че 9LCC и 12LCC вече поизчезнаха,
    Компресора при 12LGC се е запазил да е както при LCC - Тошиба. Иначе това са характеристиките на новия компресор при 9LGC:
    http://pwcg.panasonic.cn/indoorEn/pr...id=303&pclass=
    Дават му мощност на реагента: 1805W при консумирана от 675W. Компресора на тошиба при 7LCC е DA89X1C-20FZ. От справочният лист тук: http://www.aislu.com/aislu/HVAC_R/Doc/DLR.pdf
    се вижда също че капацитета му е 2650W при консумация от 705W - хем малко по-мощен, хем малко по-ефективен спрямо този при 9LGC.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе