Като намали оборотите на компресора на минимум е нормално да духа леко хладко колкото да потдържа зададената температура всички инвертори са така.
Като намали оборотите на компресора на минимум е нормално да духа леко хладко колкото да потдържа зададената температура всички инвертори са така.
Добра вечер на всички. От 5 месеца имам General 12LGC. До преди няколко часа всичко беше ОК докато не забележих, че мигат едновременно зеленият(operation) и червеният (timer) светодиот на вътрешнотио тяло.Оставих го да си помига , но след 30 минути като не се случи нищо , изключих го от дистанционното и след това от контакта.Пуснах го след 5 минути , вентилатора на външното тяло си върти и компресора все едно се мъчи да тръгне , но не му се иска и се тресе външното тяло. Прави няколко опита и после почива няколко секунди и пак се опитва да тръгне.Според мен има някакав проблем. Да се обаждам ли на майсторите или да изчакам ...........и аз незнам какво? Моля за мненеия от компетентните в този чудесен форум.
Уф, добре беше да запишеш грешката, която издават тези мигания, но по-добре повече не го включвай и викай майсторите.
gopejo, Трябва да преброиш броят премигвания на Operation и на Timer светодиода.
Например: Operation мига 7 пъти и прави пауза, после на ново. Същото се отнася и за Timer светодиода.
Нямам си на идея за каква грешка става на въпрос понеже документите за машината не са при мен.
Правят 5 мигания еденовременно и двете светодиотчета (operation i timer ) , след това почиват няколко секунди и пак 5 премигвания и т. н.
Compressor location detection error
Това е твоята грешка, електрониката не може да определи положението, в което е завъртян ротора.
Прегледах сега дали тази грешка не може да се получи при блокирал компресор. Има грешка за изключване по висок ток, но пък може да се отнася за висок общ максимален консумиран от машината ток. Не може да се каже категорично дали причината не е блокирал компресор.
Благодаря много за бързата реакция . Утре ще се обаждам на майсторите , пък кога ще дойдат ..... Ебати късмета на връх коледа.
Весела коледа на всички.
Весела Коледа на всички.Помогнахте ми да избрера климатик,който до момента работи перфектно и съм адски доволен.Бъдете щастливи!
Честита коледа,живот и здраве на всички.Днес като чистих филтрите на климатика Fujitsu 09LCC забелязах от левия край на торбината,незнам и да ли така се нарича,това вътре което върти и издухва въздуха,че има луфт и си тресе леко даже се чува много,много леко тракане,а от десния край си върти нормално без да вибрира.Може ли нещо да се стегне или абе незнам някакъв съвет или да си го оставям така.
Там има една гумена опора с тефлонова или бронзова втулка в средата за лагеруване на лявата част на турбината.Ако се е разместила цялата опора,трябва да се намести-има си легло.Ако се е износила втулката,трябва да се смени или познат стругар да ти врътне нова на часовникарски струг.
Има и трети момент-ако се е появил дисбаланс на турбината.Тогава няма оправия-само смяна с нова турбина,балансирана в заводски условия.Ако не е чистена при профилактика и ако се е насъбрала мръсотия,също може да се получи дисбаланс-чистене тогава.
И ако е в гаранция-не пипай,а викай техниците.
втулката се е поразбила ,нормално за китайска машина която работи почти нон стоп 2-3 години вече( поне при мене така работи ,втулката още е добре но няма да е вечна) .. сменя се като там се слага лагер на нейно място и се успива
Значи изключих климатика и с пръста като бутна турбината нагоре има лек луфт от другия край изобщо не мърда.Това му е втора зима на климатика.Мисля си да не е бил така фабрично да не съм обърнал внимание миналата зима.За сега не ми пречи, трябва да съм залепен за него че да чуя леки цъкания от проблемния край на турбината.Дано не се разхлаби повече.
Здравейте,
имам General ASH 12LC . Имам проблем (предполагам)
Днес заваля сняг за първи път тук, малко се заснежи и външното тяло - не знам дали това е от значение.
На няколко пъти вече климатика спира - "щорите" застават надолу в крайното им положение , спира да духа , а датчикът Operation започва да мига.
Изчаквам го известно време, но нищо не се случва. След като го изключа от дистанционното - датчикът продължава да мига ?!
Някой имал ли е сходен проблем или да знае какво може да е причината... празници са , едва ли ще намеря някой в сервиза и утре.
Притеснен съм, че има бебе тук и ще стане някой фал...
?!? що надоло, иначе изглежда че влиза в размръзяване - ама тогава ги дига хоризонтално. Колко известно време не се случва нищо?
П.С> гледам кодовете за грешки - всичките са в комбинация с премигване и на таймера. Само премигване на оперейшън е за размръзяване - нещо се е огелпил, 15-20 минути като минат не се ли оправя? Да пробваш да го размръзиш малко ръчно, може и да се отпуши? Или рестарт от контакта?
Честита Коледа,
Няма никакъв проблем, климатикът е влязъл в кратък режим на размразяване на външното тяло, когато има сняг и е по-влажен въздуха се заскрежава повечко, прочетете внимателно упътването там е описано всичко, когато се изключи климатикът по време на разкрежаване, процесът продължава автоматично и след спирането известно време - това е нормално, наздраве и весели пълници
Добавено:
А това за "щорите" май е нормално аз съм с 9LC, но ги държа в най-долно положение винаги, ако са вдигнати много нагоре сигурно ги сваля за да не се усеща хладната струя.
Добавено:
За колко време трае процеса? по принцип за тези модели при сегашните условия би трябвало да не е повече от 5 минути, при мен поне е така днес