Е то ако става дума, в друга тема се оплакваха от Мицубиши, имаше и от Дайкин.
Е то ако става дума, в друга тема се оплакваха от Мицубиши, имаше и от Дайкин.
Ok. Събота 15 декември 16 часа температура на вън минус 4,7 градуса.При измерване на налягането на фреон 410 а показва 25 бара. Когато се прибрах измерих моите Panasonic инверторен 33 бара с фреон 410а при температура навън минус 5,8 градуса и Haier конвекционален 22 бара с фреон 22. Измерванията са правени на пълна мощност.
На климатика Fujitsu General пишеше made in china. Японски климатици нови няма. Всичко се прави в Малайзия,Тайланд,Сингапур и най-вече Китай.
klimatik: Налягане 25 bar на фреон R410a отговаря на температура 42 градуса на питата на вътрешното тяло. Климатика който си мерил сега тръгва да работи за първи път, не е набрал сила от продължителна работа, стаята е била студена, може да не се е отоплявала, също нали сте монтирали и сте държали отворено. Измереното от теб налягане е напълно нормално според мен за студена стая.
При теб наляганията са по-големи защото може да не си спираш климатиците и вследствие стаите ти са топли и оттам се вдига и налягането. Не искам да спорим напразно, само едно ниско измерено налягане не е достатъчно за кардиналният извод че всичките Fujitsu-General са боклуци.
Налягането и температурата при фреона са свързани неща, който се интересува може да си свали зависимоста налягане-температура от сайта на производителя на фреон Dupont: http://www.refrigerants.dupont.com/S...cts/index.html
Здравейте,
След много четене тук (най-вече) си взех ASYA12LCC преди около седмица.
Общо взето, чувствам се пре**ан
Стаята е 6Х3.5Х2.6м и не можем да се стоплим с него. Работи целодневно на 20*, а вечер след 17ч. като се приберем го пускам на 25*. Панела, ал. дограма с термомост, без допълнителни изолации, две стени външни.
Термометъра в другия край на стаята повече от 17* не показва. Духат някакви студени течения - абе некомфортно... Контролния електромер показа от вчера до днес за 24 ч. - 22.5 kWh
Имам въпроси: Може ли монтажниците да са прее*али нещо?
Каква трябва да бъде температурата на въздуха непосредствено на изхода му?
Ако е малко фреона заради по-дългия тръбен път или заради изпускане (неволно, или мърлящина) има ли вътрешен контрол за да даде грешка?
Или нещо пропускам?
Помогнете! Виждам, че има спецове тук, а на мен не ми трябват много обяснения, техничар съм
Споко Лука, всичко ще се оправи остави го да бачка използвай нощната тарифа за да работи на по-високи градуси поне в началото. Явно стаята не е била отоплявана и стените все още са студени, с климатик става по-бавно не е като с печка.
luka
Викай техниците! Незнам какъв е проблема но, не е нормално(освен ако не държиш прозорците отворени). Това е климатик който отдава ~ 5KW.
Сега се сетих. Не дръж клапите на вътрешното тяло насочени отвесно нодолу, завърти ги с 2 позиции от бутона "SET" ...мисля че ще се променят нещата.
С каква температура е струята, като го нагласиш на 25 градса и вентилатор ауто ?
Пробвах при всички положения на клапите, май отвесно е най-добре, иначе течението се усеща по-силно.
Утре ще имам цифров термометър и ще премеря и кажа цифри.
Сега ходих у един комшия с една Мидея 12-ка и Кроун 12-ка (инвертори). Общото впечатление е, че е по-топло, но той ги държи и двата денонощно на 25*. Видях уникален монтаж! Външното тяло на Кроуна е сложено в остъклена тераса Там жена му е проснала и пране, което се оплаква, че и замръзвало а пък било вътре видите ли? Друго - Фуджицуто на автоматичен режим на вентилатора духа много по-силно, но не мога да кажа дали по-топло. Значи върти по-голям обем въздух. Сигурно въпрос на програма.. Тази вечер до сега от 17 ч. го видях веднъж да размразява..
А ако викна техниците те какво могат да направят, да премерят наляганията на фреона както по-горе споменавате ли? По принцип как протича диагностика на такъв неясен проблем?
А за 5-те kW-та... Къде ли са? Знам какво става като включа духалка 3kW - по-топло е. Освен това прочетох написано с малки букви в менуъла, че данните за мощностите са валидни при 7* външна температура... Хех
luka ASYA12LCC и при -5гр отдава 70% от номиналната си мощност или 3,4 kw топлина.Почисти филтрите ,виж дали е чиста питата на външното тяло остави го на 23 гр. едно две денонощия и вентилатор на ауто или среден без да го пипаш и ако не стопли викай техници.Сигурно има проблем например може да има прегъната тръбичка.
Какви филтри, климатика е на 1 ден.
Климатика на ауто тръгва да духа много силно, за да достигне бързо зададената температура и тогава отдава въпросните 5 kw. При тебе обаче явно не достига температура на струята, и затова духа постоянно на макс.
Възможни причини:
1) недостатъчно фреон
2) невакуумирана система и евентуално въздух
muchoto
Лека поправка. При тръгване климатика отдава 6,7kw. номиналната му мощност е 4,8kw....това при 7гр. външна t.
luka
Спроред мен има проблем. Най-вероятно оср*н монтаж. На стая 19кв.м. с 3 външни стени и без изолация, съм сложи 9LCC, справя се без проблем, при зададени 24гр. дъжи 25, живея в къща и помощ няма от никъде. Абсурд е тази 12ка да не се справи със стая 21кв. Когато не си в стаята дръж клапите обърнати леко напред. В противен случай се създава топла зона около климатика и така се лъже, а в другия край на стаята е студено.
За да не се създава топло зона трябва вентилатора да работи на висока степен. Много пъти сък казвам, че не е най удачния вариант вентилатора да е на ауто.Първоначално публикувано от Jackas
Преди два дни еди техници ми взеха платката на външното тяло за да я тестват и казаха че е здрава и работи,след което снощи я поставиха в климатика и при стартирането му отново започна да мига 7 пати червения светодиод и зеления на таймлера постояно мигащ.После рестартираха от бутона на ватрешното тяло и вклучиха климатика с три лампи в изхода на платката на ваншното тяло при което червения светодиод спря да мига и се включи постояно да свети,а зеления на таймлера огасна.След което започнаха да светят техните лампи,а климатика не заработи.И казаха че компресорат е умрял.И си трагнаха.
После аз отново пробвах климатика като го вкючих и той почудо трагна да работи.И до момента продалжава да работи.
Интересно ми е какво му има на тоз климатик?
Виждал съм подобно нещо. Така климатика ту работи, ту не, и накрая просто спира за постоянно. И се оказва проблем с компресора. Това е при "Турската" партида и не е свързано с Fujitsu-GeneralПървоначално публикувано от plamac
plamac: Мисля че тези техници са знаели какво правят и заключението до което са стигнали е правилно.
Чрез трите лампи които са включили на буксата на компресора (компресора са го изключили) се симулира наличие на товар и се прави проверка на електрониката. Щом светят (първо слабо после по-силно) и не показва грешка климатика значи електрониката е наред.
Разбирам наличието на надежда все още в теб че проблема е малък, но си мисля че е добре да се замислиш за друг климатик, не е икономически оправдано според мен да подменяш инверторен компресор.
Колко време ти работи този климатик втора употреба, колко струваше климатика и монтажа отделно.