Вече имам данни за температурата. Струята в момента при дадена на мах. темп. (30*) от дистанционното, е 48*.Първоначално публикувано от muchoto
А в другия край на стаята е 24*
Твърдо си "яде" средно 1kW на час. За 24 ч. - 24 kWh
Вече имам данни за температурата. Струята в момента при дадена на мах. темп. (30*) от дистанционното, е 48*.Първоначално публикувано от muchoto
А в другия край на стаята е 24*
Твърдо си "яде" средно 1kW на час. За 24 ч. - 24 kWh
Нещо не ти е наред изолацията или някаква друга особеност има в помещението.
Щом в другия край на стаята е 24* значи вече си я стоплил.Остави климатика на 24,25гр вентилатор на средно /med/ , не го изключвай денонощно и след време ще падне и консумацията.Или при теб времето е много студено и имаш много външни стени без изолация или си последен или първи етаж в панелен блок или оставяш вратата отворена.Първоначално публикувано от luka
Май си прав за лошата изолация и вратата... Вратата я затворих, но за изолацията нищо не мога да направя в момента. Май няма смисъл да се опитвам да загрявам стаята с постоянна работа. В стаята се живее 5-6 часа на денонощие и няма смисъл да грея тоя дето духа... Настроих го по часовник да включи 2 часа преди ставане и стопля добре. Ще пробвам разни варианти. Благодаря, че ми обърнахте внимание
Да ме ме прощава Luka и всечки които смятат, че отоплението с климатъици излиза без пари.
Факт е че климатика ASYA 12 LCC е най доброто съотношение качество-цена. Аз отоплявам 26 кв.метра стая без изолация и стара дограма. През първите 2-3 дни беше същото както го описва Luka но при положение че не се изключва климатика а само се настройват градуси и вентилатор - просто всичко си е ОК след няколко дни работа.
luka
В крайна сметка, доволен ли си от машината или не?
Да не си отворил врата към коридора или към друга стая ?Първоначално публикувано от luka
Вратата към коридора отварях с надежда да топля и другата стая, но се отказах.
Дали съм доволен? В началото се шокирах от изказванията на Emily за 8kWh разход на денонощие за същия климатик и същата стая. При мен такова показание ще отчета, ако вместо контролния електромер гледам водомера в банята...
Но изглежда очакванията са ми били завишени и по отношение на температурите, и по отношение на разходите, защото преминавам от твърдо гориво към климатик.
Сега, след като склоних женската част вместо 25-28 гр. да гоним 22 разхода понамаля. И особено след като го спирам за времето, през което няма никой у дома. Както казах, изолацията ми е никаква и няма смисъл да се опитвам да нагрявам външни панели с постоянна работа.
luka, стаята както си я казал с дължина 6 м - това при затворена врата ли е? Или топлиш 2 стаи? Тези 55 куб.м., които излизат при теб, са прекалено лесни за отопление с 12-ка. Дори 9-ка би се справила. Я нарисувай едно разположение на стаята (стаите), както и къде е климатикът. Колко му е дълъг тръбния път?
Това е инвертор, не си си взел инвертор, за да го изключваш. Като те няма, ако щеш го сложи на 17 градуса, но да работи. Като се върнеш - максимум до 23-24, не повече. Трябва да ги постига за отрицателно време, освен ако не си жилище - кабриолет! В противен случай имаш проблем с климатика.
Да, точно това са размерите на стаята. Вратата както казах вече се затваря. Тръбният път е около 4м. С една чупка при излизането от стената след което под ~45 гр. надолу до външното тяло.
Гледам навсякъде се споменават налягания на фреона. Как ги мерите - с манометър на тройника или има модели, които показват налягането на дисплея например?
Сега вече се изясни ситуацията и защо сте били недоволни в началото.
Отваряли сте да топлите целия апартамент, лоша изолация, отделно сте пускали климатика на 28 градуса. Затова и толкова е харчел и е духал на макс вентилатор. Проблема се оказа в "зад-климатичното" устройство.
Да си споделя и аз впечатленията от вече дву-месечната работа на моите две Fujitsu ASY 9LCC и 12LCC. Перфектни машинки. Сметката за ток за малкия, който работи постоянно и не се спира е към 35-38лв над това което плащах без клима. За големия е малко по-ниска, но реално през деня го включвам да поддържа на 19 градуса и реално работи само вечерта и в почивните дни нон-стоп. Все пак в Пловдив климатичните условия са по-меки, влагата и мъглата не са чак толкова чести. Факт е: при тези ниски температури почети всички външни тела на другите клими ръмжат и се мъчат адски. На съседа осаката, която течеше като спукан водопровод вече сдаде багажа, други съседи се оплакват че не могат да достигнат необходимата топлина в помещенията.
Наблюденията от Фуджитсу са прекрасни. Независимо всички негативни коментари по отношение на пукащата пластмаса, кипенето на фреона, шума на външното тяло.. аз мога да кажа, че това е една машинка в която всичко и е предвидено достойно: изобщо не се задъхва при ниска външна температура и запазва високата си ефективност за затопляне. До сега не е заскрежавала и почети не тече при размразяване - то просто няма какво да размразява. (капе отвреме на време, но не като спукан водопровод).
При мен имаше значителен шум и вибраций породени от външното тяло. Проблема си го реших, като поставих тампони между тялото и петите. Май е от значение къде ще се монтира външното тяло. На по-малкия климатик външното е без тампони, но там няма никакъв шум и вибрации. То е закачено на външна стена. На големия обаче външното тяло е значително по-голямо.. и се оказа че е и доста по-тежко. Основната тежест е от дясната страна заради компресора и предполагам че вибрациите са породени от несиметрия на центъра на тежестта - на еднала лапа се пада доста по-голяма тежест. Но мога отговорно да заявя че след монтиране на тампоните тези вибрации, които се предаваха по стената изчезнаха и сега всичко е доста по-комфортно Иначе такъв проблем имаше и друг колега от форума, който също като мен е монтирал външното тяло на една от стените в тераса. Явно самата тераса способства за появата на някакъв механичен резонанс.
Здравейте на всички отново пак - връщаме се с нови впечатления при минусови температури - минус 7 градуса и мъгла. Нашето фуджицу (ASYA 09 LCC) бачка безпроблемно. Изходната въздушна струя при тази ниска външна температура е 50 градуса и се справя перфектно. При зададена в момента 26 градуса в стаята е 25 и сме по летни дрешки. Това е от нас. Весели празници на всички!!!
A електромера махнахте ли? Ако не сте дай сега данни при тези условия.
А за празниците си права - нека да са весели за всичкки!
Здравейте! От два дни съм собственик на Fujitsu ASY 12LCC. Работи си доста добре на отопление. Единственото което ме дразни е шума от външното тяло - наподобява шум от хладилник, който отвън не се чува много, но се предава по тухлена външна стена и най-вероятно с някъкъв резонанс се усилва вътре в помещението. Чудя се дали да не му поставя тампони към стойките. Някой би ли споделил мнение.Благодаря предварително!