Страница 200 от 308 ПърваПърва ... 150190198199200201202210250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,986 до 3,000 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Единичен.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Абе да си споделя впечатленията и аз.
    Имам 2 br. LGC 12 Fujitsu.
    Живея в къща с дървена дограма и без изолация, която е доста студена.
    Ако не работи отоплението 10 часа и пада до 5 градуса.
    Двата ми климатика работят от 3 месеца непрекъснато на 22 градуса.
    Много са безшумни, топло е, няма проблеми със замръзване или спиране.
    Последната сметка за ток ми е 75 лева като е за 38 дни, тъй-като през декември отчетоха тока по-рано и сега се събра повече.
    Без климатиците тока ми е около 35 лева (бойлер, печки, осветление и т.н.)
    Това прави, че климатиците дори и при минус 15 градуса харчат по 15 лева ток и то за повече от месец.
    Имам чувството, че съм извадил голям късмет с тези машини.

4. Тук е от
    May 2008

Аз пък като си пуснах моя климатик и почнаха да ми намаляват сметките за ток, явно почва да върти на обратно електромера...

Извинявай колега, нищо лично няма в иронията ми, но почва да ми става смешно вече като се споменават някакви числа, дето няма нищо общо с елементарната математическа логика. Какво имам предвид:
    Казваш, че според теб, климатикът ти харчи по 15 лв ток за месец (дори и повече от месец, но да не издребняваме).
    Това прави по 0.50 лв на денонощие - смятам го на денонощие, тъй като казваш, че работят нон стоп на определена температура.
    При осреднена цена за kW от около 0.15 лв (дневна/нощна), това означава, че ти гори към 3.5 kW / 24 ч. или по 145 W на час. Което за тези климатици е някъде около минималната им консумация. Респективно има и минимално топлоодаване при тази консумация.
    Е, как да повярвам , че в къща с не малки топлозагуби (сам казваш че за 10 ч. t° пада до 5° ), климатика постоянно работи на мощност близка до минималната и поддържа 22°. Не си споменал за кой град иде реч, но януари си имаше студове и не вярвам навън да е било постоянно над 10° при вас.
    Това са ми доводите.
    Не казвам, че сметката ти за ток не е толкова (по фактура), но твърдя че реално при такива условия няма как да стане тази магия да се отопляват помещения с такива топлозагуби с климатик при такава консумация.
    Кой както иска, така да го разбира. Аз вярвам на числата и математиката, която съм учил още в училище.

П.П. Иначе климатиците са си много хубави. Но не са чудодейни .

5. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Подкрепям те Янчо.Ще ти дам пример с моя климатик-09лгц.За ноември,декември,януари,февруари ми е изгорил точно 100 лв-вътрешна стая,пвц дограма,югоизточно изложение,тухлен.Това е по 25 лв на месец средно при зададени 22 градуса нонстоп спиран,а за 12 лгц и то 2 броя по 15 лв ми се струва съмнително.Ама здраве да е.

6. Тук е от
    Feb 2008

аз за съжаление не мога много да се похваля,
    откъм сметка за ток, в къща с чисто нови дограми, при показаните в подписа кубици на стаите,
    5- те клими са ми направили за около 40 дни, мисля, че от 09.12 до 23.01 - 500 лв.
    тук се включват и бойлер, фурна и други, които по празниците също са се ползвали.
    малко се зачудих, тъй като ги дават икономични, но явно не напълно...

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, flint, защо да не са икономични.За 44 дена имаш 500 лева - средно по около 12 лева на ден с 5 машини и другите разходи.Добре е според мен, като се има предвид периода и броя на машините.Зависи и при какви условия си ги ползвал.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Пак сметките. Погледнете му сметката без климатици - 33лв. Просто си има нещо гнило и различно. При едни без климатици 70-80-100лв. при други 30-40лв. Не може да се сравняват нещата. И ние дето сме на ЧЕЗ, 2/3-ти от месечните сметки нямат нищо общо с реалната консумация, докато не дойде изравнителната сметка.
    Флинт, инвестицията, която си направил за клими не е никак малка. Най-вероятно имаш финансови възможности. Защо не си се замислял за централна термопомпена система.

10. Тук е от
    Aug 2008

аз съм с asha12 lcc и имам свързан амперметър към климатика.когато направи зададената температура,климатика започва да харчи 2-2.5 ампера ток,което ще рече около 500 вата.това е напълно достоверна информация.стаята ми е 22 квадрата с pvc.разбира се от време на време спира защото достига зададената 21-22 градуса температура.общата консумация е около 10 киловата на денонощие ,което ще рече 300 киловата на месец-респективно 45-50 лева на месец.това е самата истина за моя случеи.

11. Тук е от
    Aug 2008

забравих да кажа, че говоря за януари и февруари ,които в Кюстендил бяха мегастудени.

12. Тук е от
    Aug 2008

не искам да обиждам никого ,но 15 лева за отопление на месец.... или е морж или е за Нобелова награда

13. Тук е от
    May 2008

iopi7 - е, те това вече са реални цифри.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Yancho,
    ...... П.П. Иначе климатиците са си много хубави. Но не са чудодейни ......

Именно,
    и точно за това написах тази глупост, защото напоследък се напълни със всякакви специалисти, които ако има как и свирка ще им направят на тъпите климатици.
    Сметката ми за ток е 190 лева, което прави по 60 лева за климатиците, като махнем константата и в моя хладилник пак съм доволен, но при лелемнтарна сметка тези машини ще се изплатят точно след 6-7 години, тъй-като лятото максималната температура, която съм засичал в къщи е 28 градуса и се ползват само за отпление.

А иначе се радвам, че толкова хора са се усъмнили, щото тези заради които го написах може и даа вярват в това.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При тая дървена дограма и липса на изолация, пак си на печалба.Та от условията, при които работят машините ти е ясно, че изобщо нямаш представа каква е границата на минимизация на топлозагубите.

17. Тук е от
    Feb 2009

От днес официалният вносител на Fuji има нови цени. 12LGC -1250лв. и 12LDC-1700лв.До кога ли?

18. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от sevda75
    От днес официалният вносител на Fuji има нови цени. 12LGC -1250лв. и 12LDC-1700лв.До кога ли?
    Не е от днес, а от 4.03 и е валидна до 27.03

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе