Страница 160 от 308 ПърваПърва ... 110150158159160161162170210 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,386 до 2,400 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

dgenov
    Ще споделя сатистиката на фирмата която ми монтира моите климатици. От около 330бр. монтирани Фуджитцу за 6-7 г. има 1 дефектирал компресор (игорял) машината е била конвенционална, което според собственика на фирмата (мой познат) пак е много тай, като от над 700 монтирани Фишер нямат нито един дефектирал компресор.

Все пак има едно оплакване във форума http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35614.0.html

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

благодаря Alexi и Jackas - успокоихте ме(една от причините че взех новата 12ка беше, че е със стария компресор).

4. Тук е от
    Dec 2008

Направих една глупост... Свалих филтрите да ги измия и знам че трябва да се подсушат преди да се сложат, та го направих на духалката... В следствие единия малко се е изкривил, ляга си на мястото но леко отзява от едната страна... Проблем ли е и дали има начин да го изправя?

5. Member
    Тук е от
    Sep 2008

сега като стана -17 се замислям като дават климите до -20 да работят ако паднат температурите каква е опасноста за тях 4е не ми е ясно и какво е препоръ4ително да се прави ако минат -20

6. Тук е от
    Mar 2008

Tamrock:
    Пластмасата е термопластична, следователно, ако нагрееш само рамката, би трябвало да можеш да я изправиш, но ако нагрееш мрежата последствията са непредсказуеми, по скоро ще се свие непоправимо. Огледай и прецени.
    Аз обикновено чистя филтрите с прахосмукачката и няма никакви проблеми. Само последния път реших да ги измия с топла вода със слушалката в банята. После само ги отръсках хубаво, поставих ги и пуснах на супер тих режим. Не виждам какво толкова може да се случи, ако капне някоя капка от тях, след като при охлаждане питата доволно се самооблива с конденз. След 20тина минути оставих вентилатора на auto и толкова.

7. Тук е от
    Dec 2008

Само рамката е направила леко коремче от едната страна, като гледам по-добре да не ръчкам повече да не я съсипя съвсем...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    сега като стана -17 се замислям като дават климите до -20 да работят ако паднат температурите каква е опасноста за тях 4е не ми е ясно и какво е препоръ4ително да се прави ако минат -20
    Koи клими дават до -20 . На повечето Fujitsu General (LCC, LDC, LGC) е до -15 .

10. Тук е от
    Feb 2008

аз доколкото съм чел, си пише, че до минус 15 е нормална работа.
    Тоест ако разбирам правилно - до -15 няма никакъв проблем, може след тази температура ще топли по-малко - не вярвам да има някакви проблеми за самата машина?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Тези градуси производителя ги дава като гаранция,че климатика ще работи без проблеми като машина,не че ще топли еднакво до -15,а оттам все по-малко. Спада на топлоотдаването става още при положителните температури за всички климатици.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2008

сега в ямбол е -12 пък незнам.може би пак -17 ще са.дано да карат машинките.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не се притеснявай,само не го спирай.Когато е загрял компресора,за работа не са пречка и -20.Друг е въпроса КАК ще топли и дали няма да е по-разумно, ако топлоотдава само 1,5 Квт и харчи пак толкова,да си пусна радиатора или духалката.Поне няма да се зори машинката,няма да замръзва и бръмчи.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2008

ОК,няма да се притеснявам-аз не го спирам, даже после ще го намаля на 21 и така.
    ТУК МАЙ Е ДОСТА ВЛАЖНО.НА 24 ГРАДУСА СЪМ И ОТ 5Ч-9Ч МИ РАЗМРАЗЯВА 3 пъти, но по 5 мин.-12 градуса е.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Днес имах много готин случай човека има 9-ка LC и му се била запушила малко дупката от където истича конденза което е нормално.Та грабнал той чука и пирона и решил да обработи мястото така го обработил че ръцете му опърлени и пирона си останал забит в тръбичката което е добре де че не могла да влезе и влага че работата щете да стане много готина та не правете това удома си за всичко има GSM-и.

17. Тук е от
    Dec 2006

От няколко дни имам Фуджицу 24-ка инвертор, ASYA мисля че беше, сега не ми се ходи да проверя, но е страшна машина. Шум от външното тяло почти никакъв, от вътрешното зависи от вентилатора. Каквато температура му задам такава достига в 50 квадрата помещение с три прехода. А навън е -10 градуса. Всичко това се случва в къща само с външни стени във влажен район. Та искам да кажа че машината е просто перфектна и я препоръчвам за екстремни условия, където слабаците като китайският ми инверторен Панасоник и два конвенционални Хаера се провалиха тотално. Въпросът ми е консумацията на ток която е дадена в каталога(2,24KW) при работа на максимална мощност ли е? И ако това е мощност при средни обороти на компресора, каква мощност горе долу би достигнал при максимално натоварване, защото имам съмнения относно читавостта на инсталацията ми.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от ukelichko
    И ако това е мощност при средни обороти на компресора, каква мощност горе долу би достигнал при максимално натоварване, защото имам съмнения относно читавостта на инсталацията ми.
    Това е при номинално натоварване. Консумираната ел. мощност за този модел е между 110W-3680W, при максимално натоварване ще е приблизително 3.7kW.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе