Страница 148 от 308 ПърваПърва ... 98138146147148149150158198 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,206 до 2,220 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

тенкс флинт
    сега си задавам 23 градуса а тои си потдържа 21.5 ,което е мн добре.съответно горе до него термометъра показва 23.нонстоп си е на ауто..аиде лек ден фуджита.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Абе я дайте акъл, че нещо тая сутрин Fuji 09lgc забрави да размрази.
    Историята е следната. По таймер климатика се включи в 04.00 през ноща на 20 градуса. Когато станах към 10.00 температурата в стаята си беше наистина около 20. Отворих прозореца и видях, че топлообменника целия се е натрупал със сняг и лед (днес за пръв път вали сняг като хората при нас в Русе). Викам си сега ще го набримча на 23 градуса и той би трябвало до 5 мин. да почне да размразява. пуснах го на 23 и чакам, чакам, чакам, усилих на 24, пак чакам, чакам......ама не размразява. Вентилатора на вътрешното тяло върти на максимални обороти (иначе е настроен на ауто), вътрешното тяло духа хладен въздух защото най-вероятно от вън всичко е лед вече и така. Чаках около 10 мин. и си викам ще го размразя принудително. А под принудтелно разбирам спиране от дистанционното. Забелязал съм че когато е замръзнал и го спирам от дистанционното преди да спре винаги пуска процес на размразяване ако е замръзнал. Та изключих го от дистанционното и той веднага почна да се размразява. И то голямо топене беше - около 10 - 15 мин. Даже преди да е свършил пак го пуснах от дистанционното, но докато не размрази напълно не тръгна.
    Въпроса ми е защо трябваше да го лъжа с дистанционното, а не се сети сам да размрази?

4. Тук е от
    Feb 2008

аз имам едно предположение, не знам дали съм прав, просто ще споделя какво забелязвам, пък нека специалистите да кажат.

струва ми се, че има разлика между дефростта на 12-ките и 9-ките.
    всичките 12-ки правят як дефрост, поглеждам в тавата - само мокра - няма лед.
    всичките 12ки имат щурцери и отводнители.

същото като отводнители е при 9-ката.
    поглеждам тавата - цялата в лед????

нямам смислено обяснение за това.
    мерси.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

flint-Как така два поста нагоре и четерите ти машини нямаха лед,,а сега цялата тава на 9ката е в лед.Може да не си обърнал внимание тогава. Мен ако питаш-въпрос на време е това да стане и с 12ките.Нямам случай отводняване без нагревател в тръбите да не е замръзнал рано или късно.

6. Тук е от
    Feb 2008

ванко снощи преди да си легна им обърнах специално внимание - нямаше подобен момент с лед.
    странното е, че днес само 9-ката показва подобен проблем.

самата машина си топли, няма проблем, ще погледна при следващия й дефрост какво е положението.

нямам възможност да махам отводнителите, защото ще си имам проблеми с комшиите.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Опитай поне,ако може разбира се,ПВЦ тръбичките до олука да ги поставиш в изолация със стена 10на мм,ще намалиш вероятността от замръзване многократно.Ако не са дълги кондензните ти линии,има резултат.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2008

значи сега LD 12-ката направи як дефрост - имаше малко лед в тавата, целият е стопен, и интересното е, че изтече през други отвори на тавата, а не през централния, където е шурцера.
    много интересно.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Значи в ПВЦто някъде вече има ледена тапа,както прогнозирах по-горе.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Махай тъпия щуцер. Ако държиш на отвеждане на водата, една широка фуния под отвора и оттам с по-широка тръба.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

абе без нагревател нестава номера 80-100лв е

13. Тук е от
    Feb 2008

сега ще видя дали ще успея, че е доста на високо.после ще пиша какво е положението.

Добавено:
    Деяне,
    на трите 12-ки ги отстраних - тръбата заедно с черничкото, което мисля, че наричате щуцер, отворите и на трите са си открити, пуснах по малко топла вода отстрани в тавичката на всеки - оттича се спокойно.

при 9-ката тъй като достъпът ми е доста затруднен, успях да махна пвц тръбата - цялата пълна с лед, но черничкия щуцер си остана в дупката и няма как да го отстраня.

той ще пречи ли при условие, че вече съм махнал тръбата?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Пречи много даже.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Все едно нищо не си махнал.

17. Тук е от
    Feb 2008

после пак ще се пробвам, но е много труден достъпа и е доста опасно.
    ако не ще викам през седмицата хората.
    поне само 1 от 4-ри ми остана, пак е нещо.

благодаря на всички много за съветите и подкрепата.

18. Тук е от
    Oct 2008

Здравейте!Не ми е приятно да откривам нова тема за дребни неща,но не видях друга подобна.Става дума за това,че имам климатик fuji 09 lgc,обаче проблема е,че няма упътване на български.Не мога да настроя таймера,а и някои функции не ги разбирам.Може ли помощ-от къде да си изтегля инструкция за този модел?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе