Ми да вземеш да им ги махнеш ли? Мазохист.
Ми да вземеш да им ги махнеш ли? Мазохист.
Здравейте на всички
много интересен и полезен форум
Аз имам климатик FUJI 12 LGC но никаде в темата не срещнах коментар за него
Знам че FUJI и FUGITSU са почти еднакви а и като сравнявам ТТ данните е така но все пак едно и също ли е
Поздрави
Абсолютно едно и също нещо.Прибави и ДЖЕНЕРАЛ ФУДЖИЦУ към сметката.
Точно за Генерала 12ката, толкова много се е писало ... Петко чети момче - и че са едно и също го има поне десет пъти!
Dreider, смили се над машинките - майни ги тия тапи! Ще ти се отплатят.
Моля . Въпреки първоначалното недоверие към модела(заради техническото му изпълнение спрямо аналогичния модел от предходната серия - намалена мощност), от личен опит мога отговорно да заявя - машината се справя повече от чудесно при тези екстремни зимни условия по отношене на топлене/размръзяване
Твоя е почти като стария, добре, че си имал нужда от 12-ка. 9-ката по-грубо са я опоскали.
Да и аз съм много доволен от 12 LGC справя се супер в тези студове
Пак съм аз.
На единия махнах щуцера преди 2 дни, но все още не се е размразил, въпреки че го изключвах.
Другия за да махна маркуча ми трябва 6 метра стълба и мераклия да се качи по нея, щото аз не искам.
Освен шума може ли да се прецака нещо на машините.
акако леда стигне до перката, ще разберешПървоначално публикувано от Dreider
Наи-малкото им намаляш живота и то доста.
Dreider, не са ли ти в гаранция машините? Обади се на фирмата, ще ти влязат в положение щом става въпрос за здравето на климатиците ми се струва? Както са го монтирали(6 метровия), така ще се качат да махнат щуцера - не вярвам да откажат.
Иамам следния проблем с моя климатик FUJITSU ASYB 12 LDC: Преди 5-6 дни като се прибрах и не иска да тръгне да топли - мигаха две лампи - на "operation" и "timer" ... обадих се във фирмата която го монтира, като дойдоха го тестваха и го взеха като казаха че ще го носят чак в София .. на другия ден казаха че в сервиза в София казали че било замръзнало маслото в компресора!!!! и не трябвало да го демонтират а само да се загрее!!! ... върнаха го и след като загряха маслото наистина тръгна! интересното е че докато подграваха компресора огледах външното тяло отвътре и се изненадах, че на перката пишеше PANASONIC и MADE IN CHAINA ... и на още една част пишеше MADE IN CHAINA .... а ми казаха че бил японски!!! ... въпросите ми са: наистина ли това му е бил проблема на моя климатик или тия ме хвърлят в музиката!? ... нормално ли е това, след като много по евтини климатици си работят и не им замръзва маслото - независимо че също ги изключват! и втория въпрос - как така пише панасоник в климатик фуджицу?
Проблема със замръзнало масло е много много рядък но пък се случва и в най добрите семейства понякога се получава и от монтаж със тръби коит оса пълни с влага дано твоя случай не е такъв.Както на компресора пише тошиба така и на перката пише панасоник просто ползват техни продукти.
А това че пише made in chaina не го прави китайски климатик всичко що се внася в България се прави там друг е въпроса под чии контрол дали на японци или на китайци ако ме разбираш.
fire73
Климатика беше ли изключен от контакта докато си отсъствал ?
Същата машина монтирана при родителите ми тръгва без проблем при -19* Не, че това е правилния начин да се оперира с климатика, но ми умръзна да обяснявам!!!