Страница 143 от 308 ПърваПърва ... 93133141142143144145153193 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,131 до 2,145 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Tamrock, Всеки е свободен да вярва в каквито си иска чудеса, също да приема желаното за действителност.

Ако парите, които можеш да заделиш за климатик са достатъчни само до този модел си го купи, недей да очакваш някой да подкрепя надеждите ти, че куцото пиле било лебед.

Това са двата компресора ползвани при моделите ASYA09LCC и ASYA09LGC.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Сигурно съм прозвучал като отчаян човек нуждаеш се от подкрепа, не исках да създавам такова впечатление...
    Аз съм си го купил вече и само времето ще покаже дали съм сбъркал. Ако имам някакви проблеми с него (засега няма такива) ще ви уведомявам своевременно, все пак трябва да се натрупа и малко статистика

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Turbosol
    Е добре де, за да не пиша 2 страници с обяснения, как ще обясниш, че компресора на National/Panasonic за който беше дал линк преди и за който твърдиш, че се вгражда в 09LGC e най-вероятно с два извода (фаза и нула), а на схемата за която аз дадох линк се вижда че компресора се захранва с 3 фази?
    Никога не съм казвал и твърдял, че компресора е с два извода. Разполагам със схемите на моделите 07/09/12/LCC/LDC както и на 9/12LGC - навсякъде компресорите са с 3 извода, силовата схема за управление е FSBS15CH60 при 9/12LDC/12LCC серията и FSBS10CH60 при: 9/12LGC; 7/9LCC серията. Разликата в работният ток който осигурява - 15А номинален и 30А пиков за първата интегрална сгема и 10А номинал и 20А пиков при втората. С оглед на това при LGC моделите и при 7/9LCC е малко по-вероятно да дефектира от пре-натоварване, но като цяло тези тоци са доста далеч от нормалните работни режими.

Сега и един въпрос към всички които са се сблъсквали с подобен проблем: климатика е General 12LCC с грешка "Compresor Location Error". Възникнала е по време на работа на климатика, като преди да даде грешката той е бил спрян, пуснат е при студено на 28 градуса HIGH но след като е поработил поне 2-3 часа се е получила самата грешка. При изключване от контакта и ново включване тръгва, започва да работи (но без да топли) и след извесно време (5-6мин) пак започва да мига с тази грешка. Дали това се дължи на изтичане на фреона или пък на пресичане на маслото в компресора при ниските температури ако не е бил вакумиран при монтажа? В по-горен пост прочетох че такава грешка е възникнала и при 12LGC модели, хммм. Дали просто последната серия компресори не са леко скапани - въпросният климатик е от последните на пазара от LCC серията, които можеха да се намерят и това му е 1-ва зима. Реално лятото не е работил на охлаждане никога.

5. Тук е от
    Sep 2008

Пичове,
    От опит знам, че нещо което се хвали много не струва.
    2137 мнения за Fujitsu ми се виждат малко много.
    Дано не се окажа прав.

Между другото имам приятел, който има 12-ки Samsung, струват му с 600 лева на парче по-малко от моите и работят не по-зле.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А ти как разбра,че става въпрос само за хвалене? Доста от постовете са критични или просто въпрос за някакво инфо.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Голям късметлия е приятелят ти,кажи му да играе редовно на тото.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

jori- и мине се не мине време и доволния на Самсунзи приятел ще мине в лоното на псуващите марката Самсунг.

10. Тук е от
    Feb 2008

за много интересна ситуация с Compressor Location Error споменава BoardMan, ако има някой някакво допълнително инфо моля нека обясни, а също и какво е препоръчително да не се прави, за да не се стигне до тази грешка?
    мерси.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Два пъти съм я имал тая грешка и то ако климатика бил включен исключен и не е работил няколко дена и вън е било доста под нулата и след заливане с малко топла вода на компресора и ресетване от бутона горе на вътрешното тяло си тръгва нормално.

12. Тук е от
    Feb 2008

ясно, благодаря.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Явно липсва нагревателя на картера на компресора и е зор да се развърти първоначално.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ЛСС има подгряване на картера на компресора което се активира автоматично при външна под 3 ( ако не се лъжа ) градуса

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Активирано е винаги щом климатика е на режим отопление

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Исках да кажа че не работи-изгорял,лоши връзки,релето в платката и т.н.

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ако трябва да бъдем точни. Подгряването на компресора при ЛСС серията става чрез подаване на ниско напрежение към намотките на самия компресор. Активира се при външна температура под +5гр. и 30мин. след спиране на климатика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе