Е още като отвориш сайта и скролваш надолу в промоцията! 12USB пише.
Е още като отвориш сайта и скролваш надолу в промоцията! 12USB пише.
Родителите ми искат да си сложат климатик до 1200лв. Стаята е 22кв. м. запад,една външна стена без изолация.Гледам,че 12LGC ена 1250лв и им го препоръчах,защото ние сме много доволни от 12LDC,но се притеснявам от коментари ,че този модел е много дървен,скопен и т.н.Какво ще ме посъветвате?Да не ги насоча грешно.
За тези пари по-добро не можеш да намериш.
И конкретен въпрос към DGENOV.Доволен ли си от климатика си?Би ли си взел отново същия?
Притеснява ме това,че много им намалиха цената.Не знам дали ще ги стопля,защото досега са били със парно.
Като върнат старата по-висока цена, климатикът по-добър ли ще стане? Угодия няма Клиентът хем иска да не го цакат, хем пък се притеснява ако нещо е по-евтино. Сегашната цена на LGC е реална и отговаря на изработката.
Благодря на DEIAN.Приемам,че е добър.
здравейте.я някой да ми каже защо вътрешното ми тяло е модел ASYA 09LGC а външното AOYR 09LGC .не трябва ли да са еднакъв модел.
Та те са си един комплект. Но как според теб може да се обозначи кое устройство е външно и кое - вътрешно? Естествено с различни букви. Просто това обозначава съответния артикул. А моделът на системата е 09LGC. Не се притеснявай!
мерси за отговора.но все пак те не си прили4ат 4е да се сбъркат 4е да са с разли4ни букви.както и да е.чао
mecha-обозначени са различно,за да не се сбъркат като се описват в склад,като се получават при внос и т.н. Освен това при доста марки има възможност да се окомплектоват различни конфигурации с разл.тела и трябва всяко да се знае какво е.Никой не казва,че не можеш да ги различиш на вид.
Не бих се изразил с тези думи "много дървен,скопен" - бих го нарекъл базов модел - олекотена версия на 12LCC ... дори новия дизаин на корпуса ми харесва повече ! Кои точно коментари те притесняват?Първоначално публикувано от sevda75
Личната ми преценка е че ще се справи на -10° -15° да ви държи 24° в помещението на среден до силен вентилатор. Около нулата и над нея положението значително олеква и няма какво да го коментираме.
Да, доволен съм. Смятах модела за оптимален цена/качество - септември 2008, и все още съм на същото мнение - бих си взел същия особенно на тази цена. Имам хлапе на 2г. и държат да ходят с жената по тениски ... и в момента съм по гащета и потник - какво да ти казвам по-нататък? Топля 27м2 на 2.40м височина(две стаи свързани) с над 60-70% външни стени без изолация, като спреше да се размръзява за 10 мин. и спадаше температурата в стаята с 2-3° - смятай какви големи топлозагуби имам(добре че рядко се размръзяваше). Като ни няма и сън 20°, а вечер 24° - верно в най-големите студове вентилатора на макс въртеше, но не ни изостави хайвана(имах съмнения че ще е малък)! ... сега погледнах вън е +5°, зададени 22°, в стаята 22° - на уреда показва моментна консумация 290-300вата. Машината от октомври насам не е спирана, не е поливана с топла вода, не бучи-брумчи и прочие - нямам забележки по работата, надявам се да е така и за в бъдеще.(изключвам че му скърцаше нещо капака по едно време, но с побутване се оправя )Първоначално публикувано от sevda75
Та с две думи: ще ви топли със сигурност! ... но ако имат претенции за скороста на вентилатора изберете нещо по-мощно, то пък ще е по-скъпо и над нулата ще е включ/изключ. Филтри ако искат, тоя има ама все едно няма ... та си помислете хубаво кои са ви преоритетите. Успех
П.С> падането на цената е друга тема, и надявам се не е свързана с промяна в качеството на партидите.
Благодаря на DGENOV.Сигурно ще го вземем.Не смятам,че филтрите са от значение.Важното е да топли и да не е шумен.
Здравейте!Изчетох доста страници с вашите мнения относно климатиците Fujitsu и по-специално за ASY-A12LGC и ASY-B09LDC.Доста неща ми станаха по-ясни, за което ви благодаря!Но все пак ще искам вашето компетентно мнение!Стаята е 16кв.м. с височина 2.80м. да приемем че обема е 50куб.м. с югоизточно(повече източно) с две външни стени със външна мазилка ,с един прозорец,къща в региона на Пловдив.Стаята е за дъщеря ми - 10г.Блазни ме по-ниската цена на 12LGC ,(от промоцията на Деком) но в същото време 09LDC има филтър и като гледам и обдухването на вътрешното тяло е по-слабо(мисля си,че ще прави по-малко ,,течение,,)От друга страна пък не знам до колко този филтър си струва повечето пари и дали пък 09LDC ще стигне за тази стая?Не знам какво да предпочета-чудя се!Ще имам нужда от вашите мнения!Благодаря ви предварително!!!
Според мен и двата климатика ще се справят с тази стая.Аз имам плазма 12 ЛД и определено от филтъра има полза.Не е мана небесна,но се усеща,когато е включен.Професионалистите тук сигурно също ще ти дадат идеи,аз съм само потребител.А и в Пловдив определено е по-топло,отколкото тук-в Русе.
Имам същата машина, за твоята кубатура е идеална.Зa 09 LDC става дума.Справя се без никакъв проблем и в по-голяма стая, каквато е моята.Филтъра е голямо предимство, заслужава си парите.Тих е и е икономичен.Цяла зима си работи на АУТО на турбината и топли без никакъв проблем.Освен това сега е на много добра цена.