Страница 155 от 308 ПърваПърва ... 105145153154155156157165205 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,311 до 2,325 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

За 9LGC е нормално да размразява лъжливо по-често отколкото при 12LGC или старите 7/9LCC. Идеята е, че при по-ограничения по площ топлообменник на външното тяло температурата му пада по-надолу, което пък активира програмата за размразяване по-често. Ниската влажност не способства за обскрежаване, но реално процесора няма как да разбере директно дали има истински натрупан скреж или не. За него по-важно е да 'размрази'. Когато няма натрупан скреж или лед програмата за размразяване трае съвсем кратко до вдигане на температурата на топлообменника до определна гранична полужителна. Става много бързо и тогава програмата се прекратява. Не е проблем това - при мене около 0 градуса и ниска влажност го правят и 12LCC и 12LGC доста презапасени дори. Ако обаче има натрупан реален лед или скреж тогава времето за вдигане на температурана та топлообненника е доста по-бавно, при което и самия той напълно се топи и отводнява през дренажите (ако не са запушени) или остава по долната тава или се оттича през аварийните и сервизните отвори по долния капак.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Да именно това визирах дали нее слаб за тези квадрати 09лгц на 41 кубика понеже не изклучва много почти работи нонстоп пак за това дали е по безшумно външното тяло не мился чее много пак се усеща на високите обороти пак уж дограмата е добра а и се чува шума от фреона/при изклучване и тръгване/ в вътрешното тяло което е доста неприятен поне за мен ,още не сам му свикнал особено и ве4ер пукането знам ли..

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ми те и дървата в камината пукат и водата в радиаторите също се чува ако тоя климатик ти е шумен то незнам ако си купиш някой евтин ще го изхвърлиш на втория ден.По принцип модела го дават до 45 кубика но това е ако нямаш големи загуби ако ги имаш по често ще работи на високи обороти а и това е най слабия инверторен модел на fujitsu-general както казах в предишните ми постове работя с тази марка откакто се внася и от този модел лично аз съм разочарован като цяло в сравнение с другите.

5. Тук е от
    Dec 2008

Климатика според мен си е добре, ако се сложи в правилното помещение... Аз съм си го смятал че ще ми дава по около 85W на кубик и поне при мен се справя идеално, дори при тези температури сега, на моменти изключва, беше му зор само когато затопляше помещението първоначално. Държа го на 20-21 градуса денонощно, не го намалям никога на 19...

6. Тук е от
    Jan 2009

Ощо взето се справя този модел заа тези кубици ,но е видимо слаб, пак относно размразването последните 2 часа 2 пъти през 1 час нещо самнително ми се струва , можели да е от монтирането нещо , или от мъглата вън коъто падна сега?.

7. Тук е от
    Dec 2008

По вероятно от мъглата и по-добре да ти размразява отколкото да се превърне в буца лед...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Tamrock
    Държа го на 20-21 градуса денонощно, не го намалям никога на 19...
    Да, и според мен така е добре да се ползва - разумно е даже да го намаляш на 18-19, също ще се справи без проблем. Въпреки това едвали ще спетиш забележимо много ако го намаляш а и ще отнема време за темпериране. Ще се справи и при по-фрапиращи студове на поддръжка без проблем ми се струва, но ще му е трудничко да наваксва големи температурни разлики. Ти държиш много приемили стойности на температурите и това значително занижава изискваната топлинна мощност.

10. Тук е от
    Dec 2008

Хубаво е когато се купува климатик да се знае какви градуси искаш да поддържаш с него, ако на 25 ти е студено, то тогава 09LGC не е модела, аз преди да го купя много точно обясних за какво помещение ми трябва и какви градуси искам да поддържам с него, хората не ме подведоха и предварително ми казаха че е с по-малки възможности, но той си е просто направен за тази стая, повече не ми е нужно...

11. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте!Я кажете сега с тия мъгли много често размразява.Както и да е.Нека! Ама махнал съм щуцера и долния отвор е чист без нищо отводнително.Има ли опасност да се затвори и ако да от къде ще се оттича водата?Че гледам отвора малко се е свил от ледец.

12. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте и ЧНГ на всички!
    Аз щуцера го махнах още преди два дни след като прегледах темите за замръзнал климатик във форумчето, но имам друга болежка
    Като включа моето 09ЛД на swift(простете за английския) чувам много слабо но дразнещо тракане, когато клапите стигнат най-долно положение. Започнах доста да се нервя - защото се повтаря на всеки 10-на секунди. Кажете какво да правя?!? Свалих филтрите при включено положение - продължава не е от тях, разместих ги малко тия клапи на ляво и дясно пак тая! Съвети(освен като викам фирмата на пролет за профилактика да си го погледне)?

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Първо пробвай да го рестартираш като го исключиш от тока за 15мин. ако не се оправи не ги пускай да се движат за да не те дразни и викай фирмата още сега всеки малък проблем колкото и незначителен да изглежда води до по голям.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря ще пробвам това с тока
    спря мамка му - странна работа!!!
    офффффффффффф пак почна!

Редактирай си съобщенията. Не пускай нови само за да възклицаваш. Blue1

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Явно моторчето не е наред сменя се за 10минути.Направо ги викай и им кажи да си носят ново моторче.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от marty_cool
    Да се включа с един проблем, който се появи преди няколко дни. Климатика и General 12LGC. Та проблема се изразява в това, че при ниските градуси до 22 се появи един странен шум наподобяващ, бръмчене на дросел и свирене на лагер на сухо (абе все едно щурче ти свири до главата). Та от въпросния шум през ноща е трудно да се спи. Мисля, че се появява когато се доближи температура на стаята с зададената и не зависи по никакъв начин от скоростта на вентилатора.
    Днес идваха техниците и след много чудене решили да не е запушване по тръбите и са го пуснали на студено да духа и след това е изчезнал проблема. Казали, че ако пак се появи до няколко дни ще го свалят да ходи в сервиз. Някой имал ли е подобен проблем?
    Относно този ми проблем вчера повторно идваха други техници, които установиха причината. Нещо от тръбата за фреона било, предполагам е опирала някъде и при определени обороти на компресора се получава и вибрацията се предава вътре. Та отстранили са проблема, но са сложили и тампони на стойката на външното тяло, вследствие на което компресора като развие по високи обороти се усеща вибрацията на всички външни стен и едно силно бучене все едно си застанал до ТИР. Причината е в изолацията, стойката е монтирана върху нея и се предава навсякъде. Много интересно защо без тампони го нямаше, като уж те трябва да поемат вибрациите?

18. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Днес му почистих филтрите.И сега много по-силна струя прави от преди..Бяха бая мръснички, но ми се струва по-хладна струята.Нормално ли е?Задал съм 22, а то е към 22.5 в помещението.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе