Страница 210 от 308 ПърваПърва ... 160200208209210211212220260 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,136 до 3,150 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Не си прав.
    Отваряш това:
    http://www.eccj.or.jp/catalog/2008s-h/aircon/25f.html
    Гледаш ред 6 и 7.
    На ред 6 е модел SRK25SJ, имащ APF 6.6 и COP 5.93 при по-висока мощност - 3,2 kW.
    На ред 7 е модел AN25JRS, имащ APF 6.2 и COP 6.29 при по-ниска мощност - 2,8 kW.
    Хайде сега помисли защо климатикът с по-нисък COP има по-висок APF и покрива стандартите за 2010 година, а другия с по-висок COP има по-нисък APF и не ги покрива.
    Случаят с LGC и LD е идентичен, просто няма дадени официални стойности за APF.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Твърде бързо отговори, едва ли си разгледал линка. Почти винаги, когато се сравняват модели от една година, т.е. преследващи едни цели и норми, горното ми твърдение е вярно. Има отделни случаи с малки разминавания, но те са когато се сравняват клими от различни категории, какъвто е случаят, посочен от теб.
    Освен това, ако се загледате в дизайн на и КОП на моделите от2007- 2008-2009 ще видите, че много се доближават до нашенската Нокрия и LGC-серията. От това си мисля, че едвали японците се радват на климатици от друга епоха.
    Относно АПФ бих казал, че нямаме европейски модел с достатъчно изходни данни, за да се даде категорична оценка. Единственият, стабилен показател е КОП. Затова мисля, че LGC е по-икономичния модел. Освен това LDC и LGC не са климатици от различни класове, а от един и същи. Всичко им е еднакво-компресор, електроника, вентилатори. Разлика само във външните топлообменници, но не е ясно в чия полза е тя.
    Или с други думи има разлика в оборудването. По подобие да речем на разликата между Класик и Елеганс на Е-класата на Мерцедес. Един клас, но с различно оборудване откъм екстри. Така е и с тези два модела.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Линкът съм го гледал още преди ти да го откриеш
    Сега ще говоря нагледно и искам добре да обмислиш думите ми.
    Отвори твоя линк за Фуджицу на година 2008. Защо AS-E25T има APF 5.3, а AS-J25T има APF 5.8, при положение, че E25T е с 2,5 кВ и COP 5,75 (по-висок), a J25T е с 3 кВ и COP 5,66 (по-нисък)?
    Случаят е идентичен на LGC и LDC. AS-E25T има по-нисък номинал и по-висок COP (точно като LGC). J25T има по-висок номинал и по-нисък COP. Сега ще кажеш ли, че E25T е по-икономичен от J25T? И ако го кажеш, опитай да го обясниш на хората от ECCJ, защото те с това си изкарват хляба.
    LGC е добър модел за парите си, но да го изкарваш по-икономичен от LDC е прекалено.
    Отговори си на въпроса колко ще е COP на 12LDC при мощност 4 kW и дали няма да е по-висок от на 12LGC.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

А сега ти отвори линка с Нокрия Z40 и виж, че това е моделът с най-висок КОП от всички 40 и съответно с най-висок АПФ. Пак казвам, че за LGC не можем да сме категорични, като няма изследване. А и защо според теб за LDC е даден КОП при номинал 4.8, като е могло да го посочат малко по-надолу в работната диаграма на компресора?
    Освен това, погледни по вертикала за даден клас от същия линк. КОП расте с намаляване на размера на климатика, нараства и АПФ, или в най-лошия случай не се изменя.
    Друг пример: погледни за 2007г. всички сравними модели от размер 40 и 28. Това е един идеален нагледен пример за права пропорционалност на КОП-АПФ. Расте КОП, расте АПФ.

6. Тук е от
    Mar 2008

След този спор не разбрах кой климатик да купя LGC или LDC. Сега премерих помещението абсолютно точно 66.5м3.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Затова мисля, че LGC е по-икономичния модел. Освен това LDC и LGC не са климатици от различни класове, а от един и същи.
    12LGC 3,16кв отдава, 1,83 консумира

9LDC 3,17кв отдава, 1,57 консумира
    12LDC 3,48кв отдава, 1,84 консумира
    Това са данни при -15* външна и 22* вътрешна. Покажи ми ако обичаш какво те кара да мислиш че LGC е по-икономичен от LDC? И какво те кара да мислиш че са в един клас? Дори 12LGC не е в един клас със 9LDC без да слагаме плазмения филтър!!! Смяяяях...

zombaiko, разгледай това и ще решиш сам
    http://picfront.de/d/a1nhjvw1eaq/LDC.JPG
    http://picfront.de/d/8sMIvEMG8/LGC.JPG
    А тук ще си сметнеш приблизително необходимата ти мощност http://www.bulclima.com/bg/calc/

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

LDC разбира се изобщо няма място за съмнение.
    Все пак това е машина доказала се във времето защото е на 3 години вече(2007)

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

LD си е един клас над LGC от където и да го погледнеш.При сегашните цени на моделите избора е труден защото за твоето помещение и двата ще се справят безпроблемно но пък ако си нагласил паричките по добрия вариант си е LD.
    Даже ако питаш мен за тези 3 помещения щом са с добра изолация най добрия вариант е 2бр. 09LD и 1бр. 12LD.

11. Тук е от
    Jul 2007

Топля 26 кв.метра две помещения(20+6) с междинна врата,климатика(12 LD) е срещу междинната.Само с Пвц дограма съм,блокът е тухла,нямам друга изолация,изложение изток,междинен етаж.Климата топли цяла зима безупречно,поддържа 22 градуса в 2те помещения.Много съм доволен,а и сметките за ток бяха в границите на разумното за мен.По-късно ще дам данните за цяла зима сметките за ток.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

nako-bako, от нямане как да докажеш тезата си, вече започваш да си смучеш небивалици от пръстите. Как можеш да сравняваш Нокрия с който и да е от другите модели? Знаеш ли какви са топлообменниците на Нокрия?
    ba4_dido го е показал съвсем нагледно. 9LDC е 15% по-икономичен от 12LGC. 12LDC пък отдава с 10% повече от 12LGC при еднакво потребление.
    Ще се повторя, 12LGC е страшно добър за парите си в момента!!! Обаче да приказваш, че е "по-икономичен" от 12LDC и че са от един клас е просто абсурдно!

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Грешката ви е там, че правите заключения без да има необходимите данни по отношение икономичност. Бач Дидо го бил казал. Преди и с БордМена спорих за това - изчисления в домашни условия забравете, просто са необективни. Тактично пропускате въпроса ми отгоре за КОП на LDC, но нищо. Тезата ми се набива на очи, просто трябва да се гледа хубаво, а не с предубеждение. Който ми каже какви са двата класа, в които твърдите, че попадат въпросните модели, ще го черпя. Аз казвам следното: в началото на 2006 Фужитсу пускат на пазара един добър модел -12LCC,климатик без кой занае какви екстри, но работещ идеално. Малко по-късно същата година излиза и LDC- същият климатик, но с плазмен филтър и променен дизайн. Изменението на дизайна се налага заради конструктивното усложнение, вследствие прилагане на новия филтър. Иначе всико им е еднакво. Абсолютно всичко. Година след това производството на LCC е спряно и моделът е заменен с нова серия -LGC. В цялата рекламна кампания на новата версия производителят залага именно на повишения КОП, икономичност, подобрен дизайн. Няма разлика в класите, просто по-нов модел.
    Дейане, какви са причините за предимството на Нокрия е отделен, конструктивен въпрос. Но фактът си е факт, именно, че има ли по-висок КОП има и по-висок АПФ в 90 проценста от случаите. Единични са примерите за обратното и затова ти се налага да даваш препратки оттук оттам по разни линкове. Мисля, че е повече от логична тезата ми и не виждам защо ви е трудно да я разберете. Просто искам да кажа на тези, които се колебаят, че климатикът е не просто " добър за парите си" , а си е по принцип мого хубав. Ако човек има пари да си купи плазма е добре, щото ще му е по-чист въздухът, но ако няма, то спокойно може да е сигурен, че LGC ще си върши работата не по-зле от LDC и то за по-малко пари. LGC е много успешен модел в цяла Европа и цената му дори и към момента е около 2000 наши лева. преди време някой тук писа, че едва ли не това е слаб климатик, предназначен за баламурниците от България. Това категорично не е вярно, а напротив.
    И специално към Чачото.. LDC едва ли е по-доказан от LGC. Просто ползва лаврите на LCC. Това е скъп климатик и малко хора си го купуват. В България са продадени сигурно десет пъти повече LGC.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

nako-bako, ти грешиш в момента и не искаш да си го признаеш, как не разбра при толкова много еднотипни мнения, че твоето някак в случая не е правилното, здраве да е. Как очакваш (ти си го казал че при една и съща останала част и разлика само в обменниците) малките ще дадат по-добър резултат от към ефективност? Първо, когато компресора повиши налягането на газа, последният си вдига температурата. В кондензатора (вътрешното тяло в режим на отопление и външното в режим на охлаждане) тази температура трябва да се смъкне до точката на втечняване на фреона. Колкото на по-ниска температура се смъкне толкова това влияе по-добре на ефективността - процеса се нарича subcooling, или казано по друг начин "преохлаждане" под температурата на втечняване. Потърси в гугъл следните думички: subcooling и efficiency и ще разбереш. Сега искаш да ме убедиш че с малък топлообменник ще успееш при едни и същи други условия да направиш по-добър sub-cooling???
    Второ, климатика е нещо което се ползва в битови условия а не в лаборатории - именно за това и тряжва да се мери на живо в битови условия, тоест при начин на употреба близка до тази в бита - комфорта на потребителя в случая е определящ, а също и реалната обкръжаваща среда - топлозагуби от истинско помешение, а не от някаква херметезирана лаборатория. Кой живее в херметезирана лаборатория?
    Трето - на 31.05.2009 ще имам в наличност доста подробен доклад за ефективността на 12LCC, в който ясно се вижда че въпреки обявения по каталог COP от 3.9 реално се получава SCOP от 5.07 за тази машина. Има данни и за помесечното поредставяне на SCOP (какво е SCOP - от гугъл).
    Айде, това от мене - следващото ми включване пак след месеци. Между другото поздравления на deian, ba4_dido , TIMBERLAKE - информацията която изнасят е коретна и полезна, начина им на разсъждение е правилен. Казвам го понеже, потребителите обаче могат да разчитат на тяхното мнение.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Борде, звездно завръщане ,а? Пак почваш твоата си песен. Знам ги тези думички и процеси, нямам нужда от Гугъл.
    Нали ти се опитваше да пресъздадеш условия близки до статирана камера у вас? Сега си сменил подхода. За обменниците какво да кажа.. ми така са решили изработчиците, бе хора. И са вдигнали КОП, макар и с по-малък обменник/ то всъщност габаритите са му малко по.малки, но общото количество използван материал не се знае колко е, както и конструктивните му особености/. Що не им се скарате за това?!
    Гледай само доклада ти да не изкара, че LCC има КОП 10, че в Япония ще ги вдигнат на луната тези от Фужицу.
    Борде, я кажи ти, понеже си технически най-компетентен /това го казвам съвсем сериозно и с уважение/, защо 12LDC са го дали с КОП 3.9 при номинал 4.8, а не са го посочили при по-ниски обороти с номинал 4 и съответно КОП 5? Ако го бяха сторили щяха да избият всякаква конкуренция от страна на Митсубиши, Дайкин , Тошиба. Защо?

17. Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    12LGC 3,16кв отдава, 1,83 консумира

9LDC 3,17кв отдава, 1,57 консумира
    12LDC 3,48кв отдава, 1,84 консумира
    Това са данни при -15* външна и 22* вътрешна. Покажи ми ако обичаш какво те кара да мислиш че LGC е по-икономичен от LDC? И какво те кара да мислиш че са в един клас? Дори 12LGC не е в един клас със 9LDC без да слагаме плазмения филтър!!! Смяяяях...
    Това значи ли,че 9ЛД ще се справя по-добре от 12ЛГЦ на отопление през зимата?

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Не, няма да се справя по-добре - вижда се, че в тези екстремни условия 12LGC остава с по-висок презапас. Най-малкото е с двоен топлообенник.

@нанко, ти може и сам да намериш отговор - намирам диалога с теб за безсмислен. Ти твърдиш, че щом LGC е нов модел е и по-добър. Само може да си отговориш по тази логика 9LGC и 9LDC - кой е по-добър и икономичен. Айде - временцето е приятно за разходка, предпочирам тез разходки отколкото разходките тук

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе