Страница 159 от 308 ПърваПърва ... 109149157158159160161169209 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,371 до 2,385 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

може би имаш големи топлозагуби?
    с каква дограма си?
    има ли изолация?
    в какво помещение го ползваш?размери

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

стаята 20к дограма пвц

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Я му дай макс.градуси и вентилатора на макс,клапите под 45 гр. и виж какво ще направи за 10-15 мин.

5. Тук е от
    Feb 2008

пусни една снимка на дистанционното да видя какви настройки си му сложил ако ти е удобно.
    държиш ли вратата на помещението отворена или не?

иначе за помещението, в което го ползваш, ако тавана е 2,80 както си мисля е правилно оразмерен.
    въпросът е кога последно размрази - външното тяло с чиста пита ли е?

може нещо да се е объркало.
    може да пробваш и още нещо.
    изключи го от дистанционното.
    след това от контакта,
    после в същата последователност го пусни.
    да видим.

при мен за подобни като кубатура помещения и при добра изолация, моите на повече от 23 не ги слагам - става баня.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Да споделя и аз малко впечатления от моето 12 LGC. Тази вечер го бях оставил на 19 гр. и вент. на high, сутринта като станах му зададох 23 гр. както го държа обикновенно. За около 5 мин. духаше с темп. на струята 41-42 гр. обаче след това падна на 34-35 все едно ще потдържа, а темп. в стаята от 18 гр. беше станала 19.5. Изчаках го така 7-8 мин. и като видях, че не вдига гр. на струята му дръпнах щепсела. След като го вкл. стана чудо. За 1 час се побърка да духа топло като струята достигна 45 гр(при 23 зададени досега това не беше се случвало), а през повечето време 41-42 като най-слабото беше 39гр. Горе до климата достигна 24.8, а в стаята 23 .Сега вече потдържа с 35-36 гр.Всичко е ок, но нужно ли е всеки път като се ослушва така да го рестартирам

7. Тук е от
    Feb 2008

мисля, че 12 LCC на момчето от Чирпан ще се оправи след рестарт?
    какво стана?
    оправи ли се?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

в 20 квадрата стая с дограма 12LCC трябва да го опърли като прасе или пробвай с рестарт или викай фирмата която го е монтирала.

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

flint; TIMBERLAKE

Защо се юркате да обяснявате на човек, който го мързи или не желае да напише два смислени реда за да Ви се изясни ситуацията? Или тренирате ясновидските си способности?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2008

един въпрос.може ли да си чистя решетките когато климатика работи или трябва да го спирам.

12. Тук е от
    Sep 2008

При мес също се появи момента сбуенето.
    Получава се поради факта, че щуцерите за отвеждане на водата ми стоят и са замръзнали.
    От там водата прелива и изтича от където и падне, естествено и замръзва.
    За сега бучи само при определени обороти.
    Не мисля да правя каквото и да е.
    Според информацията която имам това не е причина да спре да работи.

Ще те помоля да не използваш цинични изрази?
    Jackas

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    един въпрос.може ли да си чистя решетките когато климатика работи или трябва да го спирам.
    Решетките (филтрите) можеш да ги чистиш при работещ климатик, но не е желателно. Докато ги вадиш турбината ще засмуче прах. Една част ще се набие в питата а останалата в лицето ти! За мен не е добра идея.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Мерси много.Разбрах. А питата е това зад решетките, нали, не е на външното тяло?Не ми е много ясно.

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    мерси много.разбрах. а питата е това зад ре6етките нали не е на вън6ното тяло.не ми е мн ясно
    Пита има във външнот и вътрешното тяло....прилича на автомобилен радиатор - ако си виждал(а)
    Ето тук можеш да видиш питата на вътрешното тяло http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34778.0.html

17. Member
    Тук е от
    May 2003

j_bojkov, при моя 12LGC, 23* съм забелязал че е на някаква граница в алгоритъма му. При мен се получава подобен ефект: на 22* не се пъне, в стаята е 19* а той едвам едвам. Но на 24* като го сложа, задухва като за световно. Експериментално в моя случай специално установих че правилната настройка е: 24*ХАЙ - опитай и ти. Така настроен държи от 22* до 23.5*. През деня като няма никой го слагам на 22*ХАЙ и вечерта като се прибера е 18*?!? но дигайки го на 24* ги наваксва за 30-40 минути до 23* и си ги държи без проблеми(тия нощи беше -14*) - като размръзяването му не е много често, може би през три-четири часа че и по-рядко. Така ме бяха наплашили че тоя модел имал "малки топлообменици" и т.н., съгласен съм че разхода се е вдигнал като застудя но е ФАКТ че държи фронта при тия ниски температури и високи топлозагуби които ги имам. Евала за моделчето

П.С. на "приказки" се бях подготвил че към -10* машината ще закъне здраво, ама се оказа фалшива тревога. Към "теоретиците" на форума: едно е да ги гадаете машините по листовките, малко по различно е в практиката какво се оказва. И като се дават акъли на хората за коя машина колко "струвала" - да не се говори наизуст моля, а да се изказват хора с практични наблюдения над конкретните машини. Благодаря за вниманието.

j_bojkov, отклоних се и забравих какво щях да ти пиша всъщност: моя не е изключван от контакта от както е монтиран(септември2008). Но е идея да му се рестартира електрониката от време на време - дет се вика така малко за освежаване

Пак се изпокрихте всички "монтажници/техници" като питах: - LCCтата(9/12) които толкова ги хвалите - колко често са се разваляли? и в частност въпросния им Тошиба компресор?

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз следя форума от години ,за такъв случай не съм чул но със сигурност има дефектирали бройки макар че процентно ще са малко

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе