може би имаш големи топлозагуби?
с каква дограма си?
има ли изолация?
в какво помещение го ползваш?размери
може би имаш големи топлозагуби?
с каква дограма си?
има ли изолация?
в какво помещение го ползваш?размери
Я му дай макс.градуси и вентилатора на макс,клапите под 45 гр. и виж какво ще направи за 10-15 мин.
пусни една снимка на дистанционното да видя какви настройки си му сложил ако ти е удобно.
държиш ли вратата на помещението отворена или не?
иначе за помещението, в което го ползваш, ако тавана е 2,80 както си мисля е правилно оразмерен.
въпросът е кога последно размрази - външното тяло с чиста пита ли е?
може нещо да се е объркало.
може да пробваш и още нещо.
изключи го от дистанционното.
след това от контакта,
после в същата последователност го пусни.
да видим.
при мен за подобни като кубатура помещения и при добра изолация, моите на повече от 23 не ги слагам - става баня.
Да споделя и аз малко впечатления от моето 12 LGC. Тази вечер го бях оставил на 19 гр. и вент. на high, сутринта като станах му зададох 23 гр. както го държа обикновенно. За около 5 мин. духаше с темп. на струята 41-42 гр. обаче след това падна на 34-35 все едно ще потдържа, а темп. в стаята от 18 гр. беше станала 19.5. Изчаках го така 7-8 мин. и като видях, че не вдига гр. на струята му дръпнах щепсела. След като го вкл. стана чудо. За 1 час се побърка да духа топло като струята достигна 45 гр(при 23 зададени досега това не беше се случвало), а през повечето време 41-42 като най-слабото беше 39гр. Горе до климата достигна 24.8, а в стаята 23 .Сега вече потдържа с 35-36 гр.Всичко е ок, но нужно ли е всеки път като се ослушва така да го рестартирам
мисля, че 12 LCC на момчето от Чирпан ще се оправи след рестарт?
какво стана?
оправи ли се?
в 20 квадрата стая с дограма 12LCC трябва да го опърли като прасе или пробвай с рестарт или викай фирмата която го е монтирала.
flint; TIMBERLAKE
Защо се юркате да обяснявате на човек, който го мързи или не желае да напише два смислени реда за да Ви се изясни ситуацията? Или тренирате ясновидските си способности?
един въпрос.може ли да си чистя решетките когато климатика работи или трябва да го спирам.
При мес също се появи момента сбуенето.
Получава се поради факта, че щуцерите за отвеждане на водата ми стоят и са замръзнали.
От там водата прелива и изтича от където и падне, естествено и замръзва.
За сега бучи само при определени обороти.
Не мисля да правя каквото и да е.
Според информацията която имам това не е причина да спре да работи.
Ще те помоля да не използваш цинични изрази?
Jackas
Решетките (филтрите) можеш да ги чистиш при работещ климатик, но не е желателно. Докато ги вадиш турбината ще засмуче прах. Една част ще се набие в питата а останалата в лицето ти! За мен не е добра идея.Първоначално публикувано от mecha
Мерси много.Разбрах. А питата е това зад решетките, нали, не е на външното тяло?Не ми е много ясно.
Пита има във външнот и вътрешното тяло....прилича на автомобилен радиатор - ако си виждал(а)Първоначално публикувано от mecha
Ето тук можеш да видиш питата на вътрешното тяло http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34778.0.html
j_bojkov, при моя 12LGC, 23* съм забелязал че е на някаква граница в алгоритъма му. При мен се получава подобен ефект: на 22* не се пъне, в стаята е 19* а той едвам едвам. Но на 24* като го сложа, задухва като за световно. Експериментално в моя случай специално установих че правилната настройка е: 24*ХАЙ - опитай и ти. Така настроен държи от 22* до 23.5*. През деня като няма никой го слагам на 22*ХАЙ и вечерта като се прибера е 18*?!? но дигайки го на 24* ги наваксва за 30-40 минути до 23* и си ги държи без проблеми(тия нощи беше -14*) - като размръзяването му не е много често, може би през три-четири часа че и по-рядко. Така ме бяха наплашили че тоя модел имал "малки топлообменици" и т.н., съгласен съм че разхода се е вдигнал като застудя но е ФАКТ че държи фронта при тия ниски температури и високи топлозагуби които ги имам. Евала за моделчето
П.С. на "приказки" се бях подготвил че към -10* машината ще закъне здраво, ама се оказа фалшива тревога. Към "теоретиците" на форума: едно е да ги гадаете машините по листовките, малко по различно е в практиката какво се оказва. И като се дават акъли на хората за коя машина колко "струвала" - да не се говори наизуст моля, а да се изказват хора с практични наблюдения над конкретните машини. Благодаря за вниманието.
j_bojkov, отклоних се и забравих какво щях да ти пиша всъщност: моя не е изключван от контакта от както е монтиран(септември2008). Но е идея да му се рестартира електрониката от време на време - дет се вика така малко за освежаване
Пак се изпокрихте всички "монтажници/техници" като питах: - LCCтата(9/12) които толкова ги хвалите - колко често са се разваляли? и в частност въпросния им Тошиба компресор?
аз следя форума от години ,за такъв случай не съм чул но със сигурност има дефектирали бройки макар че процентно ще са малко