Страница 18 от 308 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Според мен допускаш грешка да съветваш и препоръчваш на хора които са вечно недоволни от нещо. Ако е искал мнение от теб е трябвало да му кажеш да си вземе климатик от марката с най-големи цени, и той като ти каже: "Ама много пари", ти да му кажеш че: "Другите не са хубави".
    Направо мислех да го набутам в едно Усуру-Сарара /3000 с монтажа/ да ме остави на мира , ама айде ще размисля

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    Прав си ама на една рекламна бележка поставена отстрани на климатика пишеше че е с 410 фреон, а и при цената пише че е инвертор http://images22.snimka.bg/004794432.jpg

Мамка им, пък и аз не загледах етикета че пишело Ер22
    Това е в Брикож или Практикер. Един от двата агазина беше с такива етикето. Иначе климатика си е конвенционален, фреон 22. То се вижда то етикета. Цената за такъв е висока.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Това е в Брикож или Практикер. Един от двата агазина беше с такива етикето. Иначе климатика си е конвенционален, фреон 22. То се вижда то етикета. Цената за такъв е висока.
    В практикер е , пък и цената е нахално висока , виж Jackas какво чудно климатиче ми е предложил за сходна цена

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

rsvr
    Няма ядове нито с отоплението, нито с размразяването. Вече 3-ти ден, гъста мъгла и темп. около 0*, -2* разкрежава на 40-50мин. на 100%, не остова нищо по питата! Имах ядове само с отводнителната система - тръбите замръзваха, но вече и там всичко е наред...просто ги махнах и оставих водата да си изтича свободно от отвора. Топли при -11* съвсем безгрижно, и на пълна мощност, струята от вътрешното тяло е си доста топла, да не казвам гореща. Това е най-ниската температура която съм виждал тази зима. Нямам представа как ще се държи при -20* Инъче, имат си кусури, за които съм писъл още в началото на темата.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    rsvr
    Няма ядове нито с отоплението, нито с размразяването. Вече 3-ти ден, гъста мъгла и темп. около 0*, -2* разкрежава на 40-50мин. на 100%, не остова нищо по питата! Имах ядове само с отводнителната система - тръбите замръзваха, но вече и там всичко е наред...просто ги махнах и оставих водата да си изтича свободно от отвора. Топли при -11* съвсем безгрижно, и на пълна мощност, струята от вътрешното тяло е си доста топла, да не казвам гореща. Това е най-ниската температура която съм виждал тази зима. Нямам представа как ще се държи при -20* Инъче, имат си кусури, за които съм писъл още в началото на темата.
    Мерси, това ще е климатика!

7. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте и честита Коледа на всички фенове на Fujitsu !
    От месец и аз се топля с ASYA 12LCC,като искам да споделя наблюденията си за следното:
    1.Живея в панелка на І етаж/гадно е само през зимата /,с ПВЦ-дограма,троен стъклопакет и К-стъкло, разпределение"от стая в стая"/хол и спалня/.
    2.Климата е монтирана в хола,като разстоянието между телата е около метър.
    3.Външното тяло е монтирано в остъклена по социалистически /с винкели/тераса,на която по препоръка на монтажниците на климатика съм махнал две от насрешните стъкла,за да се осигури открит достъп до тялото.
    4.Настроил съм клима на "heat" , температура - 19 гр.,режим на вентилатора- аuto.Не го изключвам никога.
    5.Вечер отварям вратата към спалнята,за да изгоня от нея белите мечки и елените на Дядо Коледа-все-пак сега и те трябва да поработят,нали
    6.Климата работи безшумно,като топли добре,но :

ЗАЩО
    1.Вечер ,когато навън утихне,започвам да чувам шума,издаван от мощната струя на вентилатора на външното тяло ПРЕЗ НОВА КАЧЕСТВЕНА ПВЦ-ДОГРАМА ?
    2.Не знам дали е нормално,но вентилатора на външното тяло се включва ,работи 4-5 минути,изключва за 4-5 минути и пак се включва- не е ли твърде често за инвертор ?Така консумацията на ЕОН няма ли доста да нарасне и да ги зарадвам със сметката си ?
    3.Наистина, и при мен в началото се чуваше "завиране" на фреона и пукане на пласмасата на вътрешното тяло,но за кратко и като че ли постепенно с времето изчезна /или вече свикнах и не ми прави впечатление/.
    4.Конденза,който жена ми събира за цветята,има странен жълтеникав цвят- как така се боядисва ???

Не ми се иска да задавам въпросите си към сервизи,за да не досаждам,но с благодарност бих приел разясненията на всеки от този форум,за да съм спокоен .

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

rsvr
    Тези от termo-klima явно не са от най-коректните.
    СОР-а е 4,26 а не 4,4 както го дават, не че е от голямо значение но...
    ASY-09LD е с СОР 4,4 + плазмен филтър, но пък и цената му е по-висока.

ASY-09LСС преди дефрост.

след дефрост

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от daskala_63
    5.Вечер отварям вратата към спалнята,за да изгоня от нея белите мечки

Здрасти, даскале
    И аз съм със същата машина и си мисля, че на първото "защо" отговора ти е в горната точка. Като отвориш към студена стая климатика започва да гони максимална мощност и затова му се увеличава шумът, но не от вентилатора, а от компресора. Вентилаторът е изключено да го чуваш, освен ако не се е обледенил много и опира някъде в леда перката
    Шумът се предава през стената, а при такова малко разстояние между телата и по тръбите

11. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Даскале, я тури един термометър някъде навън и един вътре в остъклението, но да не го духа пряко външното тяло!

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

daskala_63:
    1. При затворена (остъклена) тераса е нормално ако има някакъв шум той да се усили от отразяването му в затвореното пространство.
    2. Не разбирам защо те притеснява включването и изключването на външният вентилатор. Климатика си има програма при която следи налягания и температури, той си знае какво трябва да прави.
    3. Просто си спрял да обръщаш внимание на тези неща.
    4. Такова нещо за жълтеникав цвят на конденза за първи път чувам, не съм и виждал. Дали не е индикатор за наличие на пропуск на фреон. Във тази кондензна вода обърни внимание дали има незабележимо мазни петна отгоре от масло. А може всичко да си е наред само аз да не съм обърнал внимание на цвета.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от daskala_63
    4.Конденза,който жена ми събира за цветята,има странен жълтеникав цвят- как така се боядисва ???
    @Daskale

Ако наричаш водата която тече при размразяване сега в студеното време "конденз" провери дали няма някъде по радиатора на външното тяло листаили пък по дъното на тялото да има нещо друго попаднало, макар и остъклена терасата ...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Даскале за конденза не се притеснявай и при мене водата е мръсна(тече в 10 литрова бутилка от мин.вода) все пак тялото е отвън.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

daskala_63 сигурно вентилатора на външното тяло спира понеже е изключил компресора при тези 19 гр които си му задал.Климатика е мощен бързо ги достига ,работи на минимална мощност но вдига над 19 гр и изключва компресора.Я му задай 21,22 гр и няма да спира.

17. Тук е от
    Dec 2007

Страхотни сте!За първи път пиша във форум и се изненадах колко хора ми отговориха- готино е! Сега за климатика- течността,която изтича по маркуча/конденз или каквото и да е/ наистина е жълтеникава ,но щом и при други е такава,вече не се притеснявам.На съвета -да измеря температурата на терасата и отвън-ще го направя и пак ще пиша. За dan66 - сега ще го оставя на 21 гр. и ще видя дали има разлика.Все пак си мисля,че достигайки зададената температура е нормално климатика да спре,но странното е това,че скоро пак включва,а температурата в стаята не се е понижила-все пак дограмата ми е троен стъклопакет с К-стъкло и изложението и южно.Може би е нормално-специалистите във форума ще кажат.А сега отивам на коктейл-да видя там как работят климите и какъв е цвета на течностите в чашите !

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Климатика ти е инвертор - само се увеличават или намаляват оборотите му а оттам и мощността му,много рядко трябва да спира компресора.Минималната отдавана мощност е около 1000 вата при черпена от ел.мрежата 250 вата.Ти като поддържаш 19 градуса явно твоята стая се нуждае от по малко от 1000 вата затова климатика е принуден да спре за малко компресора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 308 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе