Това е снимката на вътрешното тяло с тръбите на парното,а през прозореца се вижда външното тяло
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=205016&photo=4
Това е снимката на вътрешното тяло с тръбите на парното,а през прозореца се вижда външното тяло
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=205016&photo=4
аааааа, Даскале, тоя "хобот" кой го сътвори?? http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4817057
Като гледам снимката и ми изникват няколко въпроса.
Не ти ли тече на терасата кат се размразява?
Ако отвора на терасата е само този за "хобота" , не става ли мноо студено на тераската ?
"Хобота" го бях замислил,за да не вее вихрушката по време на работа,но вече го демонтирах- монтажниците ме посъветваха да си поръчам въздухоотвод и реших да пробвам с временна конструкция от фибран/никак не е смешно .На терасата ставаше 6-7 градуса/южна е/,при температура извън нея 4 градуса. Капането става в едно шише-2 литра,което е на едната снимка-вижте му цвета . Въобще- експериментирам -не е шега работа да търсиш топлинка през зимата !!!
Споко, даскала е махнал двете крайни срещуположни стъкла в края на терасата, описано е преди, в тематаПървоначално публикувано от lada2107
П.С. Този цвят на конденза съм го виждал на 20-30% от климатиците и си го обяснявам, с хората, които в близост до климатика се топлят на въглища / /и това ние го дишаме
на мене от снимката на външното тяло ми се струва, че дясната пета (дето е в въздуха) е изкривена
Действително е изкривена /от монтажниците/,но са поставили на предния и болт един гумен тампон-предполагам за нивелация.Само там има тампон.
До сега/работи така от месец/ не се е обледявал и изтича съвсем малко от тази мътилка
Няма страшно, температурният датчик е от другата страна.Първоначално публикувано от daskala_63
Цветът на водата ти е направо светъл в сравнение с моя... Външното ми тяло е на тераса на оживен булевард в Пловдив и зимно време произвежда натурален катран
При този монтаж ми се струва че температурата на терасата е винаги с 2,3 гр по висока от външната и това допълнително подсилва мощността на климатика.Той затова не се е заскрежавал досега.
Вече си мислех,че само в Шумен може да има такъв въздух,но /без да злорадствам / ти ме успокоиПървоначално публикувано от freelander
dan66 ,имаш ли идея дали трябва нещо да променя по монтажа или според теб всичко е наред ?Като махнах "хобота" намаля шумът от външното тяло и сега се търпи,но терасата ми ще изстива-кое да предпочета?Първоначално публикувано от dan66
аа даскале що не каза че сме градски по рано аз моите климатици забравих какъв цвят бяха като нови с тия дърва и въглища дето се топлят в нашия град .. питите им са черни и на 2та ,добре че падна мъгла да се поизмият кожусите им са станали жълто-сиви ,напролет ще ги измия
Не виждам какво можеш да промениш .Трябва да държиш винаги отворени няколко прозореца така че да имаш отворена тераса.Това че няма да го вали сняг и мъгла е плюс-много рядко ще заскрежава.
Всичко ти е наред. Щом топли, не замръзва, в стаята няма 75 децибела шум от външното тяло, просто няма нищо нередно!Първоначално публикувано от daskala_63
"Когато играта върви, не се правят смени в отбора" - народна мъдрост
Аз си мисля, че си изясних защо не съм много доволен от моето Fujitsu Нашият град е в котловина и обикновено студът върви комплект с висока влажност. Климатикът бързо се заледява и се налага често размразяване... и така...