Страница 19 от 308 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Климатика ти е инвертор - само се увеличават или намаляват оборотите му а оттам и мощността му,много рядко трябва да спира компресора.Минималната отдавана мощност е около 1000 вата при черпена от ел.мрежата 250 вата.Ти като поддържаш 19 градуса явно твоята стая се нуждае от по малко от 1000 вата затова климатика е принуден да спре за малко компресора.
    Това ,че е инвертор го виждам и по надписа му,но постоянно чета,че компресора само си намалявал оборотите,а при мен през 5 минути изцяло спира/пипам външното тяло и няма грам вибрация или шум,нито пък перката се върти/,след което отново тръгва-така е в момента, а съм му задал 20 градуса

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

daskala_63, спира при отворена врата между двете ти стаи или спира само като топлиш едната стая. Да не топлиш 12 квадрата с 12-ка инвертор? Какви са размерите на стаите ти? Като спира, достигнал ли си е температурата?

4. Тук е от
    Dec 2007

Помещението е 40 кубика/хол/ с преход към спалня - още 40 кубика.Климата спира и при затворена и при отворена врата.След малко ще кача снимки на телата и конденза.Температурата в остъклената тераса е 7 градуса,а вън е 4 градуса.

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Даскале! Кви са тия 19гр. бре? Как живеете при такива температури? Климатика ти е с 4,8kw. номинална мощност, в стая с обем 40кб. м. ще иключва разбира се. А топлината преминава бавно през вратата към другата стая, затова и при отворена врата продължава да изключва. Я го наръчкай на 25гр. и отваряй всички врати да видим така ли ще е дал си 1800лв. за климатик и седиш на студено

6. Тук е от
    Dec 2007

Jackas,тези 19 гр.напълно ме устройваха до този момент,защото се притеснявах какъв разход ще ми направи климатика,но сега ще те послушам и ще го надуя до 25 гр. при отворена врата ,да видя как ще се държи.Просто през предните 2-3 годиниаля посвикнахме да студуваме и сега и 19-20 градуса ми се виждат достатъчни.Дано не съжалявам ,като дойде сметката за тока !!!

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Добре де, да не е 25, но поне 22-23гр., времето на вън е топло и след няколко часа работа пак може да започне да изключва. Машината е прекалено мощна за тази стая. А между другото, каква е темп. в стаята при настройка 20гр.?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

При настройка 20 гр.действително температурата е 20 гр.- не лъже !Сега ще го оставя на 23 гр.при отворена врата към спалнята

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Защо си мисля че държиш жалузите отвесно надолу? Ако е така, завърти ги с 2 позиций от "SET" бутона, насочваш струята леко напред, за да не се създава топла зона около вътрешното тяло. При настройка от 20гр. темометъра трябва да ти показва 22гр. и тогава да изключва външното тяло...-+ 2 гр. толеранс. Термометъра не трябва да е залепен на стената...много е вероятно да се влияе от нея.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от daskala_63
    Това ,че е инвертор го виждам и по надписа му,но постоянно чета,че компресора само си намалявал оборотите,а при мен през 5 минути изцяло спира/пипам външното тяло и няма грам вибрация или шум,нито пък перката се върти/,след което отново тръгва-така е в момента, а съм му задал 20 градуса
    Аз бих те посъветвал да повишиш температурата с 1* и да го оставиш така няколко часа. Ако отново спира отново вдигаш с 1* и така докато намериш оптималната температура за климатика. Ако и на вас ви е комфортно просто няма нужда да го засилваш повече, не че няма да се справи, просто малко ще ти се увеличи консумацията на ток.
    В допълнение - още не съм видял някой във форума да твърди че спирането на инверторния климатик поради задмината зададена температура съкращава живота на компресора!

12. Member
    Тук е от
    Oct 2005

При инвертора чрез честототното регулиране на подаваното напрежение към компресора се постига плавно тръгване с нисък пусков ток така че не е проблем.
    Даскале тъй като машината е прекалено мощна за тази стая и си свикнал на по ниски температури може и да го спираш през нощта.А през деня газ до 24гр и отворени врати.Ще изгори ток за 30лв най много 35 лв месечно.

13. Тук е от
    Dec 2007

dan66-това спиране и пускане няма ли да скъси живота на компресора-през нощта температурите са отрицателни и бях чел във форума,че така ще го тормозя доста сутринта.Мисля да го оставям вечер на 18 гр. ,а сутрин на 22-23 при отворена врата към спалнята

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

Jackas,близо до вътрешното тяло на климатика ми преминават вертикалните щрангове на парното -могат ли те да влияят върху нормалната работа на климатика ? Радиаторите ми са изключени,но единият щранг е горещ, а другият-хладен / този монополист е като тъщата-върви в комплект с жената и е много трудно да се отървеш от него/

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Е когато е много студено оставяй го да работи и през нощта макар че климатика си има подгряване на компресора от 20 вата/включва се половин час след като го изключиш от дистанционното и ако навън са отрицателни температурите/. Ако през деня поддържаш 23 гр. то през нощта дори и да го спираш за 7 часа едва ли в стаята температурата ще падне под 19 гр.

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

daskala_63
    Това с тъщата и жената ми хареса.... е понякога така става
    Едва ли една тръба може да излъчва чак толкова топлина че да лъже климатика? А от коя страна на тялото минават и на какво разтояние от него са? На 23гр. продължава ли да изключва външното тяло?

18. Тук е от
    Dec 2007

Тръбите на парното преминават на 5-6 сантиметра от лявата страна на вътрешното тяло-така го монтираха от Сатекс.При зададени 22 градуса ,след като спре вентилатора на външното тяло, се чува съвсем-слаба работа на компресора ,а след това пак се включва на средни обороти

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 308 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе