Страница 182 от 308 ПърваПърва ... 132172180181182183184192232 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,716 до 2,730 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

За 10 години при нас този проблем с general не го е имало.Помислете дали причината наистина е в машините или в някой монтажници.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Ми незнам но MIDEA MSG 12 HR R22 когато ми е кеф тогава си я пускам и си трагва без проблеми дори и на -7 си тръгва от раз.Същото важи и за CROWN D-24 CB .
    Не е въпроса в това дали ще тръгне, а какво ти струва това тръгване. Щом си доволен защо не си сложиш още една мидеа?

4. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

15 години отоплявам стая от 20м2 с маслен радиатор 2kW, сега ме убеждават, че трябва да си взема климатик с 4kW за отопление. Споменаха ми, че не мога да сравнявам двете топлини!!! Виждам в сайта се изказват и компетентни хора. Малко теория ако може...

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Правилно са казали - за 4kW e множко, но 3.5kW да кажем е прилично. Идеята е че зимата климатик който отдава по спецфикация 4kW няма да може на минус температурите да ги отдаде. Той се води 4kW но реално отдава около 60% в най-добрия случай при екстремните студове. Така че купувайки такъв ще имаш възможността да използваш 2.4kW когато навън е много студено.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да му долълня на Вакарелски,че тези 4 Квт са топлоотдаването,а не консумацията,тя ще е максимум 1 Квт в най-лошото време,а средната ще е около 300-500 Вт.

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Може и повече да е от 1киловат, даже бих казал че МАКСА им е към 2(ДВА) киловата на 12ките които са около 4кВ. Ама Вакарелски да не се плаши много, в сравнение с радиатора ... ще се роди

П.С> ако не вярва някой - да си погледне сервизното за модела

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Какви са тези 12ки с по 2 КВт консумация ??? Дори и най-голямото дърво няма подобна консумация. Я дай някой пример за подкрепа на думите си.
    И за какво сервизно става въпрос и за кой модел,като Вакарелски говори по принцип и нито той,нито аз ,нито ти споменаваме нещо конкретно ?

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

При максимална мощност стигат и до 2300, на мойто 09LCC съм засичал близо 2000 след стартиране когато има да наваксва голяма температурна разлика http://www.jac.ru/general/docs/rac-p..._AS009E_03.pdf - 5-та и 6-та страница, а за най-големите дървета там не ги пишат много много май мощностите да не се стряскат хората

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Дърво-не дърво толкова пише:

12LGC Input power Heating Min-Max 0.25 - 1.99 kW
    12LCC Input power Heating Min-Max 0.25 - 2.30 kW

12. Тук е от
    Feb 2006

Fujitsu General от тях съм най-много доволен.Днес ще монтирам поредния този път във Велинград.

13. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Да му долълня на Вакарелски,че тези 4 Квт са топлоотдаването,а не консумацията,тя ще е максимум 1 Квт в най-лошото време,а средната ще е около 300-500 Вт.
    Точно такъв ми беше въпроса - защо преди съм отоплявал с 2кW отдавана топлина на радиатора, а сега трябва да отоплявам с 4кW отдавана топлина на климатика (климатика все пак е друг вид машина). Board Man май е прав, че това е заради презапасяване при минусови температури.
    А защо във фирмата ми казаха, че двата ВИДА топлина не могат да се сравняват?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Субективно усещане. За мен климатикът разпределя много по-добре топлината в стаята от ел. радиатор. А щом си успявал да я стоплиш с 2 кВ радиатор, изобщо не трябва да се притесняваш за климатика. А презапасяването е, защото ако има номинал 4 кВ, то той е при +7°. При -15° тези 4 кВ автоматично стават 2 кВ. Но и инверторът може да се развърта над номинал, така че нямащ проблеми. Или сложи едно 09LD с 3,6 kW или 12LGC с 4 kW и работата заспива.

16. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Благодаря deian. Мислех да са 12LGC, но четейки форума разбирам, че новата серия LGC са я поразвалили (може би идват и от друг завод в Китай с лепенки на GENERAL Fujitsu, щом и в Булклима почнаха да го овъртат). Така, че скоро ще се реша и ще взема 3бр. 12LDC.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Завода в Китай е един там се прави GENERAL и FUJI а този на FUJITSU е в Тайланд.Отделно имат и в Япония но там ги правят само за теххния пазар.Но това изобщо не трябва да те притеснява качеството е под японски контрол, просто повечето фирми овъртят защото Българина като чуе Китай,Тайланд и т.н. се страхува.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Вакарелски, не се изказвай неподготвен в посока на машини за които нямаш никаква представа! Много си е добре новата серия LGC, но щом имаш финансова възможност за LD е още по-добре. Между двата модела има 500лв разлика вече, и по 3 = колко става?! http://v-clima.com/products.php?brand_id=2

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Инфо за FUJITSU GENERAL LIMITED (в картинки)

http://www.fgitalia-general.com/stor...%20Limited.pdf

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе