Страница 192 от 308 ПърваПърва ... 142182190191192193194202242 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,866 до 2,880 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

nako-bako момче ти занимавал ли си се с климатична техника та пишеш такива големи глупусти по твоята логика всеки един по мощен климатик има по кратък живот така ли?
    И какви са тези глупусти че на fujitsu компресорите се скапвали видяхте 3 поста с проблем че замръзнало маслото и го искарахте масов, нима daikin и toshiba нямат нито един скапан компресор ли???Няма и няма да има марка която да няма дефекти,гледайте процента на дефектите.Вие и mitsubishi че замръзнали 5 тави i daikin че бучели 5 климатика ги искарахте боклуци.
    Колкото и грубо да звучи ще го кажа с няколко думи, селянина може да избяга от селото ама селото от селянина не.Мисля че ме разбрахте какво искам да кажа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Не съм го измислил. Във форума вече имаше съобщения за сдухани компресори на 12 ЛСС.
    Във форума първия случай беше на "сдухан" компресор на 12LGC, ако трябва да бъдем точни. Натоварването на компресорите на 12LCC и 12LGC е почети еднотипно. По време на работа, когато не се форсират се товарят между 300-400 до 600W. Пиковата консумация замерена от мен на 12LCC e 1914W, докато на 12LGC 1580W. Не, че 330W не са малка разлика, но тя е само в продължение на няколко десетки минути. Скапаните компресори както беше изяснено не се скапват поради свръх натоварване а точно поради замръзване. Както стана ясно, при затопляне те тръгват. Около мен имаше случай на скапване с подменяне при 12LCC точно. Даже точно аз бях посъветвал колегата на който му се скапа да си вземе 12LCC, но се случва - единичен случай (нормално е все някой да сдаде багажа). Случайте със замръзването вече не са единични, но не е ясно дали това е производствен дефект - във всички случай този проблем го има на всички серии (LCC/LGC/LDC), така че не е определящ фактор при избора.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Нещо се поотплеснахме... та
    Цитат Първоначално публикувано от freelander
    TIMBERLAKE 12LGC е с двоен топлообменник, а 9LD е с единичен? Плазмата не ме интересува толкова, по скоро изработката(на 9LCC пластмасовите части са с по-ниско качество в сравнение с 12LB Fuji) и стабилността на работа при ниски температури, а също и децибелите на вътрешното тяло. Навремето 9LB беше като хеликоптер отвън, като развърташе (6,1Kw max като 9LD) , но пък и то си беше достатъчно яко

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

По не отвърдена информация след 10-ти март 2009 година цената на fujitsu 12 lgc ще слезе с още 110 лева.От нас остава единствено да чакаме и да се надяваме на казаното да се потвърди.

Към TIMBERLAKE

цената в Гърция може да е 900 евро,но моята баба в Гърция взима 850 евро пенсия. Така че за техния стандарт цената си е направо подарък

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от grubi81
    Не разбрах кои от двата е по-икономичен и тих,защото шумът ми е един от главните критерий(все пак,ще има бебе в тази стая).Благодаря ти.
    Разликата в цената е значителна, а разликата в "по-икономичен и тих" не толкова(ако има такава - за твоето помещение и двата топлене/разход/шум ще е горе-доло еднакво). Личното ми мнение е че бебето ще порасне догодина, но дори и сега не виждам какво му пречи малко шум от вентилатор - няма начин да намериш "безшумен" климатик на тая цена! 12LGC има два филтъра ама все едно ги няма, а 12LDC има плазмен филтър - което си е в плюс. Отделно 12LD е по-висок клас машина и доста по-мощна, но по-ниския клас на 12LGC не го прави да е нещо по-лошо. По мое мнение модела е прилично сполучлив и не съм разбрал за оплакали се с нещо съществено. Аз също имам 12LGC и до тука нямам никакви забележки - без тампони е - не бучи, нито съм го поливал с вода заради замръзване, бичи си нонстоп - топли яко 23°-24° в 55м3(с много големи топлозагуби - като спре да се размръзява и спада с 3° температурата в стаята в големия студ). Бях пускал преди време тема за климатик+бебе=?, оказа се че не се намери да има проблем някакъв значителен ако: му проветряваш стаята редовно и подържаш подходяща хигиена в нея т.е. не чакай плазмения филтър да убие бубите които са се събрали под леглото защото не си чистил два месеца, а и за да ги убие те трябва да стигнат до него(ГОРЕ) - а докато стигнат вече ще са минали през цялата стая и ще си ги нагълтал, така че ...

Личния ми съвет е: ако имаш финансов ресурс за 12LD - купи него! Ако пък търсиш бюджетен вариант вземи 12LGC - той си беше много добър избор и при цена 1400лв+, а сега е направо перфектен

7. Member
    Тук е от
    Sep 2008

и аз съм с бебе.9 месечене.спи си от 20х30 до 07х00 бе да се буди от никви шумове на вентилатори.който се притеснява.явно е свикнал.ама и аз не го чувам кат заспа а спя доста леко.ако това е шум.......

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Тук всеки си чете, както му е угодно постовете на другия. Двигателя на Ф1 го давам като пример как се съсипва една машина, когато я юркаш. LCC имат високи мощности и достигат зададени температури по-бързо. Но дотук с хубавите неща. Така натоварен, компресорът се износва по-бързо, но това ще си проличи след още 2-3 години. Мисията на един климатик е да бачка добре поне 8-10 години. Ако след 3 години експлоатация компресорите от серията започват да правят мизерии, да замръзват, да изпушват и пр., какво да очакваме след още 3. LGC е със същото съце, но то работи по-спокойно и ще работи по-дълго. Що се отнася до икономичност и шумове питайте Фужицу или поне им вижте рекламите. Когато пуснаха на пазара тази серия залагаха именно на това, че климатикът е по-тих и икономичен и с по-нов тип управление от предшественика си LCC. Или вие спецалисти можете да оборите инженерите на Фужицу??? Никой от вас специалисти не може и досега да каже убедително защо тези инженери сами смениха поведението на компресора и климатика /LGC/ като цяло. А някой от вас специалисти сеща ли се защо питам за марката на компресора на тези серии?

И LDC не е класи над LGC. Една класа са, само дето първият има плазмен филтър. Нищо повече. А настоящите му цени са направо абсурдни.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Компресора е ТОШИБА, една и съща серия, във всички LCC/без 14-цата и 18-цата/, LGC/без 9-ката и 7-ицата/ и LDC /без 18-цата/.Има разлики в управлението на LDC и LGC, не е само до касетата.Например LDC е по-тих.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Никой от вас специалисти не може и досега да каже убедително защо тези инженери сами смениха поведението на компресора и климатика /LGC/ като цяло. А някой от вас специалисти сеща ли се защо питам за марката на компресора на тези серии?
    И LDC не е класи над LGC. Една класа са, само дето първият има плазмен филтър. Нищо повече. А настоящите му цени са направо абсурдни.
    edi1 ме е изпреварил за компресорите....
    Отговорът на въпроса за смяната на поведението всъщност е точно този... , за разликата в класите. Навремето Fujitsu имаха модел , за Европа LB.... от него се получиха LC и LD между които разликата действително е само плазмата(е малко бутнаха и максималната мощност на 9LC за разлика от LB и LD). В този момент DAIKIN, Toshiba и Mitsubishi вече отдавна продаваха машини нисък клас(пример NIKITA на Toshiba) и машини висок клас (DAISEIKAI на Toshiba)... Fujitsu бяха изостанали. Е в този момент се появи LGC...

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Има го(DA89X1C-20FZ) не само в горните модели а и в доста други и на други марки дори:
    http://johnstonesupply9.com/TechDocs/Fujitsu/Manuals%20for%20New%20model/(SM)%20Service%20Manual/(SM)%20ASU9-12RLQ.pdf
    http://www.frigobox.hr/download.php?id=5672742,566,1
    http://uspehvent.ru/instructions/split/manual/hsu-09.12hs03r2(db).pdf
    http://www.haier.com.hr/wp-content/p...on=open&file=5
    http://ss7.dupnica.net/wp-content/up...sm05-05-04.pdf
    http://www.frigobox.hr/download.php?id=1178539,561,1
    ... и т.н. Прави впечатление че само Фужитсу са го "турбо форсирали" в LCC и LD сериите - сега се радваме, но дали няма да плачем след изтичане на гаранционния срок?

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Еди, нямя да влизам в спор за шума, щото ми омръзна, пък и съм изчел множество характеристики и все различни данни се пишат. Компресорът е Тошиба, да, сериите са така, както казваш. А конкретните модели на компресорите еднакви ли са за различните размери климатици?

А, внезапно проблясък при Генов. Това исках да кажа. Никъде този компресор не е толкова натоварен, колкото при 12LC и 12LD. Дори и при производителите му от Тошиба. Дано вече някой обърне внимание на това и да се престане с фанфарите.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

nako-bako да еднакви са!(за компресора който написах по-горе става въпрос DA89X1C-20FZ)

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Високият номинал на LCC няма да доведе до проблеми с компресорите им след време. Просто тенденцията е за намаляване на мощностите и те я следват. Първо в Япония, после в Европа.
    Ето как е било в Япония:
    1997 - 2000 г. охлаждане 2,5 кВ; отопление 3,6 до 4 кВ;
    2001 г започват да се появяват 25-ци с мощности на отопление 3 кВ; стандартно обаче са 3,4 - 3,6 кВ;
    2005 г 25-ците масово вече са с отоплителен номинал 3 - 3,2 кВ; Мяркат се дори машини с 2,5-2,8 кВ;
    2007 г - 2,8 - 3 кВ на отопление;
    2008 г - масово 2,5 - 2,8 кВ; има единични бройки с 3 кВ отоплителен номинал;
    Тенденцията е към изравняване на номиналната отоплителна мощност с номиналната охлаждаща. До няколко години вероятно ще е стандарт 25-ца = 2,5 кВ отопление и охлаждане и т.н.

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

nako-bako

Понеже твърдиш, че компресорите на LC/LD сериите ще се износят по бързо, искам да ти задам няколко въпроса.
    На базата на какво са твоите заключения?
    От колко време се занимаваш с климатична техника?
    Имаш ли климатик от горе посочените серии?
    Или си участвал в проектирането на комресора, или пък в писането на софтуера за управление?
    А може би има някакво инфо от централата на Fujitsu Genera?

Според мен седищ тук и обиваш време пълнейки форума със спам и догатки.
    Имаше опракване от 2-3 не тръгнали компресора заради замръзнало масло при не ясни обстоятелства и някой колеги ги принизиха на нивото на самсунг..........Мнение, което дори няма да коментирам.......Не го приемам сериозно!
    И трите ми Fujitsu-та тръкват при всякакви температури без ни най-малък проблем! А LD-то ми е тествано и при - 19 - няма никакви грижи.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

deian, остави ги тези тенденции ясно за тях - мислиш ли че не се отразява на здравето на компресора според колко натоварено работи? Скоро точно обратното се твърдеше че видиш ли малък климатик в голямо помещение и после хоп - компресора изгорял - последно на кой да вярваме? Тука въпроса е за конкретен компресор който в тези две серии доста са го накарали да се надскочи - вземи разгледай спецификациите, има ги в нета - този компресор не е тайна и се продава свободно на който иска даже и управления има една камара за него от разни фирми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе