Страница 232 от 308 ПърваПърва ... 182222230231232233234242282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,466 до 3,480 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Темата си я чел, ама не внимателно! С две думи потретвам:
    -"замръзват" е абсурд
    - не мога да кажа че не припуква пластмасата на капаците чат/пат, но чак пък да "дрънкат"?!? ... външното тяло при ниски до средни обороти не може да го чуеш от два-три метра - без тампони цяла зима на макс бичеше и никакъв страничен звук не се е появил още(една година направи миналата седмица)!

- от "плазмата" е под въпрос на практика каква полза има реално
    -"по-нисък минимум" - еднакви им са минималните входни мощности по каталог 0.25кВ. На практика в активен режим на отопление и малко над нулата моя върти около 300вата и не вярвам 9LD да е нещо повече в тази посока?
    -"по-висок максимум" - номиналите по-скоро гледай, "максимума" е за няколко минути само и не е толкова съществен параметър!
    -"малко по-тиха работа" е под въпрос, и 12ката в 50куб.+изолация ще работи около минимума и ще е доволно тих

Заключение: нищо не си се объркал и двата модела ще ти вършат идеална работа! Двете машини са разисквани и сравнявани в детайли не еднократно, победител НЯМА - просто са различни класи:
    -12LGC e по-мощен и по евтин(базов модел с изключително хитро подбрани чаркове(двоен топлообменник+компресорa "КЛАСИКА" на Тошиба) - няма конкуренция просто по цена/параметри/качество)
    -9LD е по-слаб+единичен топлообменник, но има плазма филтър и е по-луксозен като цяло=по-скъп.

Решавай според нуждата и парите. Успех
    Ей тук за плазмата не мога д а се съглася. Точно тази сутрин като се събудих докато си лежах в леглото си мислех че плазмата е нещо много хубаво и на дайкина в хола е може би единственото нещо което му липсва.Това лято, макар, че готварската печка е на терасата когато вкарам в кухнята-хол топло ястие(скара, печено на фурна или пържено на тиган) миризмата се всмуква в климатика и ден и половина я издухва и мирише на пържени патладжани и ли друга храна.От сега знам, че в другата ми стая когато се наложи да взимам климатик ще е с плазма.Цяла нощ бях забравил да пусна плазмата и сутринта като я пуснах ме освежи и разбуди.По-нататък, ако недай си боже ми изгори дайкина в хола ще взема климатик с плазма и най-вероятно това ще е GENERAL 18LD или 24 LD.Предполагам, че от другата година когато почти всички генерали, фуджи и фуджитсу са оборудвани със смарт ай с енерго спестяваща функция като на дайкините, колебанието ми между дайкин и генерал и генерал модел нокрия и general LD ще е в полза на ЛД.Ако дайкин пуснат модели с плазма то това е друга работа тогава ще мисля отново.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

justify, сори че не разбрах много добре плюса на "плазмата" - би ли обяснил по-конкретно:
    -ако в кухнята климатика има плазмен филтър няма да поема и издухва "ден и половина" миризмите ли?
    -какво точно се усеща при пуснат филтър? ... за "освежи и разбуди" сутрин не е ли по-добре да се отваря прозореца?

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Може и зимата да спиш на отворен прозорец! Как да разбереш ползата от нещо, което нямаш? Плазмата освежава въздуха като неутрализира лошите миризми. Прави това, което правиха двата малки филтъра - синия и белия, същите дето сега вече са безполезни.

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

justify,По-нататък, ако недай си боже ми изгори дайкина в хола ще взема климатик с плазма и най-вероятно това ще е GENERAL 18LD или 24 LD.
    Има да чакаш Дайкина на изгори...не се надявай- железен е ...а Дайкин с плазма има...поинтересувай се малко и ще видиш скъп е - знам...

6. Тук е от
    Oct 2008

Благодаря deian и TIMBERLAKE за отговорите,

Освен
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc
    и
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb12ld-plasma
    заглеждам и
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...z14lb---nocria
    и като преглеждах ръководствата за експлуатация на Нокрията пише раборен диапазон минус 10 до 24 в режим ОТОПЛЕНИЕ, а другите два имат от минус 15 до 24 режим топлене... Т.е. първите два могат при по-ниски температури да работят ? (Понеже само за топлене ще го ползвам това би било определящ фактор при избора...)
    И покрай това още един въпрос - ще му е проблем ли на климатика че ще се ползва само зимата и то не постоянно - т.е. няма да работи непрекъснато а ще го пускам само при нужда - нещо ще му стане ли като седи дълго време без да се използва ? Особенно зимата ?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нищо не си разбрал.Сам пишеш,че Нокрията има диапазон на ОХЛАЖДАНЕ при външна температура от -10 до еди колко си.Това значи,че може да охлажда примерно сървърно дори и ако навън е -10°.Погледни другата графа,за отоплението.Нокрията е един от най-железните климатици,работи си перфектно и на -20°.Това личи и от изключително високата му максимална мощност-9 Квт !
    Нищо няма да му стане,ако не се ползва зимата дълго време.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2008

Грешно съм написал - диапазон ОТОПЛЕНИЕ минус 10 до плюс 24 за Нокрия и минус 15 до плюс 24 за другите два.
    Т.е. точно за което ми трябва диапазона на другите е по-голям, сега ако на практика може да работи и на минус 20 Нокрия-та това е друг въпрос - в ръководството може да са се презастраховали...
    За

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

До -15° е нокрийката, гледай оригинални ръководства и сервизни, а не преводи.

11. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    До -15° е нокрийката, гледай оригинални ръководства и сервизни, а не преводи.
    А откъде може да се видят оригинални user manual - и - на англиски ако може, че японския ми е слаб...

12. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от phazor
    А откъде може да се видят оригинални user manual - и - на англиски ако може, че японския ми е слаб...
    http://v-clima.com/download_tech.php

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

phazor Казах ти още от самото начало че си за нокрия 14-ка!Не се притеснявай това си е железен модел (всеки тук по грамотен не би го отрекъл) и ще останеш много доволен!

14.  

15. Тук е от
    Sep 2009

Предлагат ми Дайкин FTX35G и Фуджицу дженерал ASYA12LGC цената на двата е идентична както разбирам и параметрите и двата ми вършат работа за отопление на 22 квадрата стая със пвс догтрама и вътрешна изолация. Моля за помощ, какво да избера кое има повече екстри кое по икономично и тн

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Аз бих се спрял на ASYA12LGC - има по добър номинал 4.0 (0,9~5,6) при отопление от Дайкина 3.4 (1.3~4.8)

17. Тук е от
    Sep 2009

До колкото разбрах Дайкина е стар модел докато Фуджицуто е за 2008 или 2009.

18. Тук е от
    Jul 2009

Здравейте, бих искал да ви попитам за тази промоция http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash12ub
    Този климатик би ли справил с отопление на помещение към 30 кв.м. южно изложение на среден етаж в новопостроена сграда.
    Просто в момента това е бюджета, или пък да събирам примерно за 12 lgc . Разликата съществена ли ще е за тези 500 лв отгоре. Какви биха били рисковете, ако се спра на конвенционалния.

Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2226
    Последно: 25-02-25, 21:51
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе