А като е бил чисто нов имало ли го е този шум ако го е нямало според мен е влезнала мизерийка между фтулките или тампоните на самата турбина.
А като е бил чисто нов имало ли го е този шум ако го е нямало според мен е влезнала мизерийка между фтулките или тампоните на самата турбина.
без да проявявате пристрастия за вас коя марка климатици при едни и сщи условия може да се каже че са водещи.или ми наредете челната тройка.много ми е лиубопитно.аиде.
Бях писал по напред, че и при мен има проблем с турбината.При мен се вижда много добре как от единия край турбината играе леко и точно от там се чува леко бръмчене при леки обороти на вентилатора.Последно време като чета форума гледам, че във всички водещи производители на клими в моделите им излизат доста проблеми.И се чудя за какво ли си даваме парите и не можем ли да минем с климатик за 700лв.
Ето подредба: http://www.stm-climat.ru/info/conditioners_rate.php
Мисля, че е точна и безпристрастна.
Смятай щом със скъпите и доказали се климатици почнаха да излизат повечко дефекти сам си направи сметка при китайските,турските и т.н. за какво говорим
мерси Очо.интересно класиране.сега ще се поразмисля за другата зима кво да си взема до към 1500лв за 19кв стая изцяло вътрешна.ако някой може да ми помогне да ми пише някое моделче.
09LGC/майтап/По-добре 09 LDCПървоначално публикувано от mecha
09 съм сега за 15кв.м.а за 19 не е ли по добре 12 няква.ама лдц няма да се впиша в цената май.ами 12лгц нестава ли jori.а за осака защо няма мнения почти никъде не се срещат а бяха известни преди време..09 лдц ще се справи ли.защо се майтапиш с 09лгц.засега съм много доволен ама за 19кв.иначе бих си взел още един.
Между другото, на този сайт има доста интересна информация.. Например : колко струва монтаж до 5м(явно стандарта се различава от нашите 3м) и то в град, определян като един от най-скъпите в света... и т.н.
mecha, не ти трябва 12-ка за 19 кв.м. ! Глобалното затопляне е на лице.
Това е зрителна измама, не означава че задължително има нещо разбито. Въпросното "биене" съм го виждал и при нов климатик, който не издава каквито и да било тракащи звуци.Първоначално публикувано от genagold1
Вчера чистих филтрите и ми прави впечатление че се е посъбрал прах(който не пада с духане с уста) между пластините на топлообменика на вътрешното тяло(General F.12LGC-монтиран есента-активно работил в помещение което не е кухня и не се пуши, уж чистим - но явно си има домашен прах в изобилие). Имам нужда от практична преценка: да взимам ли бързи мерки по почистване(с какво), или да поизчакам(колко трябва да се натрупа, за да започне да се влошава видимо топлообмена)?
П.С> сниман е един и същи участък, но със светкавицата изглежда повече праха
Нищо му няма.Лятото ще се измие с конденза.Но ако държиш можеш да го пръснеш със шпрей.
Абе хубаво си е когато почернее или видимо е замърсена вътрешната пита да се пръска със този японския спрей и после с по слаба водуструйка от тези домашните да се измива.Цяло лято конденза който прави и мизерийката която се лепи по питата се вкиссват и става една гадория която едно че смърди ами и болести носи.
Откъде може да се купи въпросният спрей?