С еднакви характеристики са. Ако трябва да бъдем точни: COP=3.93 за този модел. Други полезни данни за него:Първоначално публикувано от tio
EER=3.846
APF=3.85
SEER=6.30
HSPF=3.40
С еднакви характеристики са. Ако трябва да бъдем точни: COP=3.93 за този модел. Други полезни данни за него:Първоначално публикувано от tio
EER=3.846
APF=3.85
SEER=6.30
HSPF=3.40
Ами да се похваля..... вече съм оборудван с FUJITSU 12 LDC. Днес момчетата 3 часа ми го монтираха. Единия пич се оказа мой познат и доста се постара. Даже по едно време ми стана неудобно , защото постоянно ги гледах какво къде слагат и се вовирах в ръцете им. Монтажа според мен е качествено направен, цената ме устрои - 1690 лв всичко. Мнения за климатика по-натам Айде със здраве на всички и по-хладни бири в горещото лято!
P.S. Ето и малко снимки .... http://picasaweb.google.bg/stanimirs...JLpgo_Lj6GXOg#
Честито !!! И с здраве да си го ползваш.
Като сме почнали да се хвалим, днес ми монтираха 12lgc Fujitsu, момчетата го направиха както искам с отделни изолации в пвц канал и стана много добре, вакуумиране абе много съм доволен айде съсъ здраве.
П.С. Момчетата си дойдоха с прахосмукачка, професинално Хилти едно голямо и не направиха почти никакъв боклук.
на каква цена че мисля да си взимам и аз
В момента са на промоция и със монтажа е на 1455лв. говорим за стандартно 3 метра, днес ще ходя да си доплатя тъй като тръбният ми път излезе 3,7 метра. Говорим за Габрово не знам за други градове и фирми колко е цената.
Аз си сложих преди 2 седмици 2 12-ки LGC, цената с монтажа за 2-та 3100 лева, май не съм уцелил промоция, но няма значение Купих ги от София директно от Пингвин, те си ги монтираха...
Аз днес проверих в Ямбол.При най-добрата фирма са 1450 лв ,миналата година си взех 9-ка от тях,а в един магазин-"Контраст" ми го дават за 1250,което ме обезпокоява и ако си взема пак ще е от по-скъпото.
До преди 2-3 месеца навсякъде бяха на промоция на тези 1250 лв.Може да е останал от тогава.
Цената си остана 1455лв. не ми взеха и лев за допълнителните тръби .
Mecha сигурно 1250лв. е без монтажа и като сложиш 200лв. монтаж и то става толкова.
Кога се използва COIL DRY
1) Преди да спра климатика
2) След като е спрян климатика
Пробвах и по двата начина - чакам около 30 мин.
и COIL DRY продължава така ли трябва да е
или трябва да си спре сам след COIL DRY
В упътването пише че процеса COIL DRY продължава 90 минути и спира автоматично
Coil dry продължава около 15-20 минути, поне при моделите 9LD, 12 LD, LC r LG. В края на цикъла климатикът си спира сам. Най-добре е да се ползва при преминаване от отоплителен към охладителен режим, както и след продължително охлаждане.
COIL DRY точно 90 минути се изключва сам, пробвах го
Много интересно, даже щях да пускам тема, затова как се ползват тези функции. Моята машинка е 9LDC. Също и за AIR CLEAN - кога и как е препоръчително да се ползва. Може ли постоянно да си е включена. Как да преценя на колко време да почиствам плазмения филтър, а и другите?