Страница 216 от 308 ПърваПърва ... 166206214215216217218226266 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,226 до 3,240 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от ipnaid
    Благодаря, по-скоро въпроса ми беше за решетката, но грешката е в мен аз не доуточних, интересуваме дали решетката може да се сваля ?
    По принцип може, но трябва да решиш да ли ще бъдеш внимателен и да не е счупиш при свалянето - тя е на щифтове прикрепена към предния капак, който можеш да свалиш като махнеш първо горния капак, страничния капак прикриващ крановете и после развиеш всички винтове. Играчка си е, но ако внимаваш, ще се справиш. Ако искаш да го чистиш, не е нужно да го разглобяваш - при спрян климатик, можеш спокойно да го измиеш с вода целия.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте, миризмата на разложено се появява и при нас, когато го пуснем на COOL , въпреки, че ползваме COIL DRY след изключване... Ясно, че трябва да се чисти вътрешното тяло, но мъжото пита как се разглобява, някой може ли да обясни? Модела е ASYA 09LCC

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ако климатика ви е в гаранция, се обърнете към сервиза които се грижи за вашата машина. Ако ли не, отново към човек който се занимава с това - не казвам, че съпруга Ви няма да се справи, но ако при тези свои действия счупи нещо по невнимание, ще се ядосвате...Иначе, в долната част има винтове които се отвиват и после целия корпус на вътрешното тяло се повдига, като се внимава с щифтовете в горната част. Но това не е решение - за да се премахне цялата натрупана мръсотия, трябва да се почисти изпарителя, кондензната вана и турбината. А с тази задача ме съмнява да се справите.

5. tio
    tio е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте!

Имам нужда от помощ при избор на климатик. Ще се отоплява стая с размери 3,5 м. х 5,0 м. х 2, 85 м. ~ 50 м3. Вътре има гардероб 3 м3. 2 Външни стени (по 14 м2 и 10 м2) с прозорци от дървена стара дограма на всяка от 2,5 м2. Стените са около 30 см тухла старо строителство. Вътрешната стая и коридорчето към нея също не се отоплени, така, че при отваряне на вратата ще влиза студен въздух..... .това го обяснявам с идея, че климатика трябва да има известен аванс от мощност. Апартамента е на 2-ри етаж, т.е междинен.

Предпочитам инверторен климатик, но не знам с каква мощност да си избера. От Булклима ми предложиха 12 LGC или 12 LDC. Преди ми казаха, че 9 LDC ще ми свърши работа. Кой климатик е за предпочитане? Да не се окаже 9-ката малка или пък 12-ката голяма?

Климатика ще се използва като основно и единствено отопление за зимата.

Благодаря Ви предварително за отговора.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Според мен 9LDC ти приляга точно.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Съветвам те да се насочиш към LDC серията! 9-ка е добре, сигурен съм че ще се справи, но ако можеш да си позволиш 12-ката просто не се замисляй, в един момент може да решиш да сложиш втори климатик и да топлиш целия апартамент, тогава 9-ката може да види зор...

8.  

9. tio
    tio е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Съветвам те да се насочиш към LDC серията! 9-ка е добре, сигурен съм че ще се справи, но ако можеш да си позволиш 12-ката просто не се замисляй, в един момент може да решиш да сложиш втори климатик и да топлиш целия апартамент, тогава 9-ката може да види зор...
    Така или иначе ще взимам LDC,парите мога да си ги позволя. Но 12-ката е 4,8 кВ номинална отоплителна мощност и се чудя дали няма да е в повече и да се губи ефекта на инверторния климатик.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Гледай минималното топлоотдаване. На 12-ката е 900 вата, на 9-ката е 500 вата при еднаква консумация на ел. енергия и за двата модела - 250 вата. Примерно ако вземеш 12-ката щом топлозагубите ти надхвърлят 900 вата климатика ти няма да спира. Иначе ще има моменти при които и двата модела ще работят на старт-стоп, но тогава ще го пускаш само вечер за кратко...

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от tio
    Така или иначе ще взимам LDC,парите мога да си ги позволя. Но 12-ката е 4,8 кВ номинална отоплителна мощност и се чудя дали няма да е в повече и да се губи ефекта на инверторния климатик.
    Може да разгледаш PDF документа в ликна долу в профила ми. 12LDC е с много подобни (да не кажа и с еднакви) характеристики като на разглеждания там 12LCC.

12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Оня ден едни "майстори" ме убеждаваха че нормалният тръбен път е 3 метра, над него вече КПД-то падало драстично, т.е. при 6 метра мощността на климатика падала на половина . Аз им се изсмях а те взеха че се докачиха и почнаха да ме убеждават обаче им казах да вървят на май.....та си. Мисля си дали под 3 метра ще вдигна мощността май открихме Америка

13. tio
    tio е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Благодаря Board_Man! Смело ще скачам на 12 LDC, аи цената му не е много по-скъпа от на 9 LDC.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от gogaresko
    Оня ден едни "майстори" ме убеждаваха че нормалният тръбен път е 3 метра, над него вече КПД-то падало драстично, т.е. при 6 метра мощността на климатика падала на половина . Аз им се изсмях а те взеха че се докачиха и почнаха да ме убеждават обаче им казах да вървят на май.....та си. Мисля си дали под 3 метра ще вдигна мощността май открихме Америка
    НЕ!!! Но ако скъсиш пътя под 3 метра може да ти се появят шумове. Фуджитсу са проектирани да работят до 15 метра без дозареждане с фрион, а максимумът е 20 метра.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Решил съм да искам тръбите да с вървят във ПВЦ канали отвън по стената и ще станат около 4-5 метра.Мисля, че хем ще е по- красиво, хем няма да ги пече директно слънцето. Дали е добра идеята и дали ще е проблем като са вън - имам предвид относно загубите?

17. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Идеята ти не е лоша според мен и мисля, че няма да се отрази значително на загубите. Единствено трябва да се огледа до колко е възможно да се положат тези ПВЦ канали, дали е възможен такъв монтаж.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Само естетически красиво, загуби не би трябвало да има при който и вариант да се спреш, стига да е кадърен монтажа като цяло. До колкото си спомням имаше такова изследване за митсубиши където бяха публикували как се влияе мощността на климатика от тръбния път. При 10 метра тръбен път загубите бяха 5% и то само в режим охлаждане! Просто гледай да ти сложат от черната изолация (дебела 1 см)и да изолират всяка тръба по отделно, да сложат поне по 2 дюбела на стойка, да ти нивелират външното и вътрешното тяло и задължително да вакумират климатика с вакуум-помпа!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе