Страница 220 от 308 ПърваПърва ... 170210218219220221222230270 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,286 до 3,300 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте!Нуждая се от компетентната Ви помощ,за да избера точния за мен ,,Fujitsu,,!Помещението е 30кв.м.,2.60 високо-78куб.м.,общи хол и кухня,югозападно изложение в нова сграда в София,с 5см. външна изолация,трикамерна PVC дограма,на 3-тия ет. от 4ет. сграда.Основно ще го ползвам за отопление.Спрял съм се на ,,Fujitsu,,-ASY-B12LDC; A-14LGC;,или B-18LDC.Кой от трите модела ще е най-подходящ за моите условия?Благодаря Ви предварително!Ще чакам Вашите безпристрастни мнения!

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

bociboy твоят хол е почти колкото моят(виж подписа ми), само че съм последен етаж(мансарда) и съм като теб в нова сграда, почти без живущи в нея.Отговора на въпроса ти зависи от това каква температура искаш да поддържаш 21-23 градуса през зимата или като мен24-26 градуса.Важно е дали в съседните апартаменти живеят хора и се отопляват! 12LDC и 14 LGC на отоплние са с близки параметри.12LDC ще е се озори при външни температури около -8 -10 градуса ако искаш 23-24 градуса и повече, 14LGC ще се справи но ако отвън стане -13 -17 и ти искаш 24 градуса и той ще се озори.18LDC ще се справи без проблеми, но повечето във форума ще ти кажат, че е излишно да даваш толкова пари при положение, че няма да го ползваш пълноценно.Все пак ако вземеш 18LDC просто ще забравиш и няма да го мислиш дали ще се справи дори и при температури отвън -18, дори и около теб да не е отоплен нито един апартамент!Помисли за компромисен вариант FUJITSU 14 LCC -отоплителна мощност 5.6kw и сега виждам че е 1990 без монтаж.Ako искаш да си сигурен, че ще тие топло зимата 80-85 вата на кубичен метър .Ако около теб не се отоляват апартаментите по добре забрави за 12LD и вземи по силен климатик за отопление, а пък и сградата е нова иска време останалата влага в строителните материали да "излезе".Препоръчвам ти 14LCC като компромисен вариант ако обичаш 24 градуса температура зимата(в началото докато не се отопляват съседните жилища може да му е малко по трудно, но започнат ли да се отопляват е идеалния вариант), за безпроблемен вариант на отопление и ако имаш повече пари -18LDC(без значение дали край теб жилищата се отопляват, дали сградата е нова и дали навън е -18 градуса) при отопление на съседните жилища ще е силен за хола ти и ще остава значителен запас, но никога няма да ти се налага да доотопляваш с духалка или друг отоплителен уред заедно с климатика .Успех и пиши зимата с как се справя климатика с отоплението на хола.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Как може да слагате климатик 18LDC вместо да не погледнете към Fujitsu AWY-Z14LBC .

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

chacoto съгласен съм с теб и на мен Нокрията по-ми харесва от 18LD, и между дватa май бих взел Нокрията, Но все пак тя е без пазмен филтър.Ако човек иска плазмен филтър- 18LD, ako не го интересува толкова -Nocria 14LB.За отопление най-икономична и при почти еднаква цена за хол бих препочел Нокрията-няма плазма но има контейнер за прах и се самопочиства.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

UV лампата на Нокрията не върши ли същата,че и повече, работа като плазмения филтър?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Да лампата е доста по добра от плазмата и на всичкото отгоре нокрията чисти сама филтрите!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Нокрията е съвсем друг клас просто неможе да става сравнение.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009

UV е една идея над плазмата като филтриране, а като ТТ данни просто не могат да се сравняват

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не съм специалист, Но UV лампата не филтрира, а единствено стерилизира чрез лъчение-унищожава бактерии и вируси.Използва се в лаборатории за тази цел.Плазмени филтри и UV лампи се използват в операционни зали, първите за филтриране на въздуха и озонирането му, лампите за допълнителното му стерилизиране.Озонирането в момента е най-добрият метод за дезинфекция и стерилизация на водата за пиене.От 2002 г. започва въвеждането на озонирането като технология за дезинфекция на питейната вода в САЩ, след като през 1999 г. в резултат на замърсяване на питейната вода в няколко щата по източното крайбрежие пламва епидемия и умират 107 американци от съдържащ се във водата паразит, който хлорирането и други методи за дезинфекция не могат да убият.Озонирането се въвежда постапно с федерален закон във всички щати като препоръка на американския Център за контрол на болестите в Атланта, който в доклад за причините за епидемията посочва свинеферма, от която паразита е попаднал в речната, морската и подпочвените води, а от там и в източниците за питейна вода на няколко големи щатски града по източното крайбрежие.Ефективността на UV лъчението зависи от мощността на лампата и вида й, както и от това дали тя облъчва целия преминал през климатика въздух или само малка част в единият му край -например в частта на климатика където се намира лампата, използват се предимно там където не трябва да има течение, движение на въздуха поради различни изисквания(включително и технологични).Според мен наименованието "Пламен филтър" е по-скоро рекламен трик, тъй като плазмата е четвъртото агрегатно състояние на материята и представлява газообрано вещество с изключително висока температура(такава е температурата на слънцето) ., но създаването на газа Озон и последвалия му разпад действа по-продължително във времето от УВ лампата(в климатика)

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

УВ лампата е хубаво нещо, може би! Може би! Това, което може да се каже със сигурнуст е, че плазменият филтър е проверена технология, прилагана от много, дори бих каза всички елитни марки. А за лачпата това не важи. Т.е. има място за скептичност. За самопочистващите се филтри важи почти същото. Докато не си пипне човек с ръка... И отделно от това да добавя, че вече имах възможност да поогледам как работи една Нокрийка 14. Писал съм за нея във форума само хубави неща, но преди няколко месеца, когато още беше чисто нова. Сега с времето се забелязаха някои недостатъци. Н.пр. по-шумна е от на ниски обороти от 12 LD и то доста. На високи не мога да преценя, понеже и двата модела доста си бучат.

13. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте на всички, изчетох голяма част от темата, и общо взето си избрах General 12 LGC. Става въпрос за 60m³, предпоследен етаж (отгоре има мансарда), югозападно изложение, ново строителство, тухла, изолация, ПВЦ, 2 външни стени. Принципно в блока има термопомпа, с конвектори, но не могат да се справят с охлаждане през лятото. За зимата си е добре, климатика може би ще се пуска по малко, за бързо достигане на желаната температура.
    Ще ми се наложи около 4 метра тръбен път, с доста чупки, както и денивелация 2.5m (вътрешното тяло до тавана, външното на пода на терасата), това може ли да е проблем? Също доколкото разбрах трябва да гледам тръбите да са в отделни изолации, както и да се обезвъздуши. Има ли нещо друго за което трябва да се внимава при монтажа?
    Благодаря предварително.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Да не ти увиват тръбите с бяла лента ами с пвц канали, ако трябва си доплати ама е много по красиво.Щом ще има много чупки тръбите да ги гънат с тръбогиб а не на ръка защото могат да скършат някой тръба.

16. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Да не ти увиват тръбите с бяла лента ами с пвц канали, ако трябва си доплати ама е много по красиво.Щом ще има много чупки тръбите да ги гънат с тръбогиб а не на ръка защото могат да скършат някой тръба.
    Това с каналите е ясно, за някакви 50ина лева отгоре няма да се циганим. Това нещо "тръбогиб" за пръв път го чувам, добре че гуугъл знае всичко
    Допивам си кафето и направо отивам да го поръчвам. След това ще споделям вчепатления.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2008

я помогнете.мисля да си взимам 12 лгц за хол 17кв.м изцяло вътрешен.това не е проблема.всички климатици ли изводите за тръбите на вътрешното тяло са от ляво като застанеш срещу него.че имам само един вариант за монтаж и той се пада така.тръбите трябва да влязат отдясно на вътрешното тяло.има ли друг вариант.тръбния път ще е около 4-5 метра.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

От вътрешното тяло тръбният път може да излезе отляво, отдясно, отдолу вляво, отдолу вдясно и отзад.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе