Здравейте!Нуждая се от компетентната Ви помощ,за да избера точния за мен ,,Fujitsu,,!Помещението е 30кв.м.,2.60 високо-78куб.м.,общи хол и кухня,югозападно изложение в нова сграда в София,с 5см. външна изолация,трикамерна PVC дограма,на 3-тия ет. от 4ет. сграда.Основно ще го ползвам за отопление.Спрял съм се на ,,Fujitsu,,-ASY-B12LDC; A-14LGC;,или B-18LDC.Кой от трите модела ще е най-подходящ за моите условия?Благодаря Ви предварително!Ще чакам Вашите безпристрастни мнения!![]()

Не съм специалист, Но UV лампата не филтрира, а единствено стерилизира чрез лъчение-унищожава бактерии и вируси.Използва се в лаборатории за тази цел.Плазмени филтри и UV лампи се използват в операционни зали, първите за филтриране на въздуха и озонирането му, лампите за допълнителното му стерилизиране.Озонирането в момента е най-добрият метод за дезинфекция и стерилизация на водата за пиене.От 2002 г. започва въвеждането на озонирането като технология за дезинфекция на питейната вода в САЩ, след като през 1999 г. в резултат на замърсяване на питейната вода в няколко щата по източното крайбрежие пламва епидемия и умират 107 американци от съдържащ се във водата паразит, който хлорирането и други методи за дезинфекция не могат да убият.Озонирането се въвежда постапно с федерален закон във всички щати като препоръка на американския Център за контрол на болестите в Атланта, който в доклад за причините за епидемията посочва свинеферма, от която паразита е попаднал в речната, морската и подпочвените води, а от там и в източниците за питейна вода на няколко големи щатски града по източното крайбрежие.Ефективността на UV лъчението зависи от мощността на лампата и вида й, както и от това дали тя облъчва целия преминал през климатика въздух или само малка част в единият му край -например в частта на климатика където се намира лампата, използват се предимно там където не трябва да има течение, движение на въздуха поради различни изисквания(включително и технологични).Според мен наименованието "Пламен филтър" е по-скоро рекламен трик, тъй като плазмата е четвъртото агрегатно състояние на материята и представлява газообрано вещество с изключително висока температура(такава е температурата на слънцето)
., но създаването на газа Озон и последвалия му разпад действа по-продължително във времето от УВ лампата(в климатика)