Страница 228 от 308 ПърваПърва ... 178218226227228229230238278 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,406 до 3,420 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Относно харченето на ток и двата климатика са с почти еднакъв КОП,но като се има впредвид ,че панасоника е малко по слаб като топлоотдаване 4,4 ссрещу 4,8 на фуджитсото ,а ти ще отопляваш 22квадрата мога да предположа,че при не много никса външна температура панасоника ще ти е по икономичен,но при по сериозни отрицателни темперетури фуджицото ще харчи по- малко ток ,защото е малко по мощен и с по-голяма лекота ще подържа зададената му температура.Това е чисто логическо мнение демек така е по книга ,както се казва ,но в действителност може да е друго.

2.  

3. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте днес ми монтираха климатика дженерал 12bu за двете малки стаички, за сега нямам мнение но за 15-сетна минути ги прави хладилник ,е не и двете еднакво студени но е мн. добре.сега искам да попитам за едно предложение , което дойде от шефа на фирмата която монтира климатика, та той ми предложи за хола който е около 32кв.м. да монтират ФУДЖИ 12 LCC , който по негови думи без проблем ще се справя зимата. бил на някаква промоция за сега на 1600лв. какво ви е мнението за тази марка и модел и дали наистина ще се справи с тези 32кв.м.след като максимума за отопление бил 6,7 кв.ще се радвам за вашите компетентни мнения, поради и за които си взаех 12-сетката ub. благодаря ви за помоща.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако си добре изолиран, 12LCC ще ти стопля хола, той е герой, имаш по 60 W/m3.
    В противен случай по-добре 14LCC.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

pas - 12 LCC почти изчезна поради спряното производство поне от година..Смени го новия LGC . Сигурен ли си,че ти предлагат точно това?

6. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

да поне така каза този дето ми монтира 12ub-то. до колкото знам той е и другия съсобственик на фирмата за бродажба и монтаж на климатици. даже гледа хола и каза че неговия в къщи е 27кв.м. и го отоплява с фуджи 9 LCC и че 12-сетката ще се справи понеже максимума на отопление и бил 6,7 kw. до колкото си спомням . маи това е някой изостанал климатик и ми го предлага за 1600лв. ,но незнам дали ще смогва зимата, а що за машинки са фуджитата.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Fuji, Fujitsu и General са едно и също

8.  

9. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте всички!
    Имам нужда от съвет за климатик. Искам да отоплявам стая около 50 куб. м. и коридора към нея. Климатикът ще се ползва от време на време, тъй като не живея постоянно там. Затова съм се насочил към обикновен сплит на Fujitsu General. Бихте ли ми казали каква е разликата между ASH 12 UB, ASH 12 USB и ASY 12 USB, които се предлагат в момента? Къде са произведени? Работят ли добре и при минусови температури - става въпрос за Варна. И при условие, че не го ползвам постоянно, какво ще кажете евентуално за японски, втора употреба? И последен въпрос - можете ли да ми препоръчате фирма за монтаж?
    Благодаря ви предварително.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Климатика добре работи и при температури от -15* и ще потдържа без проблем температура от 25*, но не е добре за машината да го стартираш при минусови температури. Най-малкото че ще мине време докато стопли...
    ASH е обозначение на General
    ASY е обозначение на Fujitsu

11. Тук е от
    Jul 2007

Благодаря на всички, които се обадиха. Сега ще трябва да избирам между няколко фирми, вероятно според цените, които се различават малко.

12. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте и благодаря за съветите до тук. след като вече се здобих с един 12ub , сега идва ред да ви попитам как най - правилно да експоатирам климатика , който ще се ползва предимно за отопление за спалнята и още едма малка като нея стая.какво трябва периодично да правя от моя страна , как да го пускам при отрицателни температури и изобщо някои тънкости , които се натрупват с времето. това ми е първия климатик, но ми предсто да слагам още два инверторни, така че ви моля за някой друг съвте .

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Просто не го спираш при отрицателни температури и си чистиш филтрите на 2 седмици. Това е.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И да си плащаш редовно сметките за ток,в противен случай климатика спира да работи...

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Привет на всички във форума, имам един можеби глупав въпрос но все пак: на 12lgc в ръководството пище че климатика отоплява до 24* външна температура, ако през нощта е било примерно 10* няма проблем, но какво става ако през деня се покачи над 24* и е в режим HEAT, климатика спира автоматично или какво, ако няма кой даго изключи, може ли да доведе до някаква повреда

17. Тук е от
    Sep 2008

Най- вероятно спира сам и невярвам да има проблеми с повреди.

18. Тук е от
    Oct 2008

Привет,
    Предстои ми да купувам климатик, спрял съм се на два модела от Булклима на Фуджитсу Генерал:

http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
    и
    http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html

Ще се използва за отопление основно, хол, бокс трапезария в едно помещение, около 40 квадрата, вътрешен е апартамента, алуминиева дограма и външна изолация има, ЕПК, 13 етаж, София.
    Удачни ли са тези модели и каква е разликата между двата - само заради плазмения филтър ли е 300 лв разликата в цената ?
    Булклима като фирма добри ли са ? (монтаж обслужване) Ако има някой впечатления да сподели ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе