Страница 219 от 308 ПърваПърва ... 169209217218219220221229269 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,271 до 3,285 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Касетата може да работи и постоянно.Когато се замърси касетата, започва леко да свири/ не се сещам дали имаше таймер - май имаше на 500 часа, ТОШИБАТА ми имаше на 1000//.При постоянно включена касета, поне на 1-2 месеца трябва да се мие.Иначе поне веднъж на 6 месеца.

2.  

3. Тук е от
    May 2008

Аз мислех че COIL DRY е 15-20 мин
    и трябва да се пуска всеки път като се спира климатика
    а сега с тия 90 мин кога трябва да го пускам

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

брей Вие ме хвърлихте в размисли? Че то моят Дженерал 12 ЛДС го монтираха в начаото на месеца и в сравнение с дайкина от подписа ми се струва че "свири"?! Може ви се нуждае от почистване, макар че не съм го използвал много, но ще измия филтрите и плазмения филтър също -да видим ще спре ли това тихо свистене

5. Тук е от
    Jun 2009

От днес съм собственик на General 12lgc. Взех го от Bulclima. Монтажниците според мен добре си свършиха работата, вакуумираха, изрично държах да ми инсталират целия 3 метра тръбен път който се полага. Засега не чувам никакви шумове от преливане на фреона. Това за което се чудя е че вътрешното тяло е почти плътно горе до тавана, понеже се наложи да го монтират върху трегера над прозореца. Възможно ли е това да е проблем, примерно нещо за циркулацията на въздуха. А и единия от монтажниците пита как да направи връзката на тръбите, каза че заварката е по здрава и е по добре и аз му се доверих, дано се съм сгрешил. И друго което искам да попитам за колко време е нормално да ми охлади до 20 градуса този климатик стая 17м2, 2.60м, панел, южна, вътрешни стени, външна и вътрешна изолация от фибран и ПВЦ дограма? Аз го държах 4 часа на high fan на 18 гр., но по малко от 23 не стана.

6. Тук е от
    Jul 2007

Не трябваше ли монтажа на вътрешното тяло да е поне на 6 или 10 сан.от тавана?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И на 2-3 да е,не му пречи.Щом е нямало място.
    aylov - А за охлаждането-както си писал,че имаш и външна и вътр.изолация,малко ненормално е да не може да свали под 23°.Да не си пуснал икономичния режим?А и вчера не беше кой знае колко горещо.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2009

svilen angelov - ами доколкото видях в инструкцията, отстояния имаше само за металната стойка на която се закача вътрешното тяло, предполагам за да няма проблем със закачането на тялото после.
    vanko68 - Не, не беше на еко. Вярно че беше хладно вчера, но температурата в стаята, а и в апартамента беше 30 градуса. Иначе интересно че като си доближа ръката до струята беше доста хладничка и силна, а температурата не падна под 23.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

повечко време му трябва

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Според инструкцията за монтажа трябва да е на минимум 5 сантиметра от тавана така че не вярвам да е голям проблем. Четири часа трябва да стане хладилник но като вземем впредвид жегата

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

А вратата на стаята затворена ли ти е?Къде слагаш термометъра?Щорите на вътрешното нагоре ли са?

13. Тук е от
    Jun 2009

Щорите са максимално нагоре, врата почти не съм я отварял, 1-2 пъти съм излизал от стаята, а термометъра ми е в другия край на стаята. А иначе апартамента си е топличък. В момента температурата навън е 22, а вътре е 29 без да съм пускал климатик. Чудя се дали има начин да го пусна просто да си вкарва въздух от вън навътре.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Купи си нов по добър термометър май проблема е в него

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

aylov, този климатик няма функция да вкарва въздух от вън вътре!

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

aylov когато температурата вън е по -ниска от тази в апартамента ти- първо отвори прозорците/вратите за 5-6 минути след това ги затвори и пускай климатика.То при тези жеги сградата се нагрява и е добре спаренят въздух да го "пуснеш" да си "ходи" пък тогава затвори и охлаждай.Защо да мъчиш излишно климатика и да хабиш напразно ток.Пък и 20 градуса, Моя 12LD в спалнята го държа 23-24, по изключение 22-когато съм изморен от жегата да ме духне и освежи>При голями температурни разлики вън/вътре ще си докараш болест, и твойто тяло душа има.Айде със здраве Пиши зимата как топли

18. Тук е от
    Jun 2009

Принципно го отварям, но за кратко 5-10 мин. Повече немога да изтърпя заради шума отвън - освен че е булевард, има и автомивка,

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе