Страница 268 от 308 ПърваПърва ... 218258266267268269270278 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,006 до 4,020 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Като човек, който не разбира имам следния въпрос (имате право да ми се смеете, ако искате и е за смях). Казаха ми че ако се покрие вътрешното тяло с одеяло примерно за известно време и после климатика работел по-добре. Това било поради факта, че така се повишава налягането на фреона и съответно КПД-то на климатика. Аз подхождам с недоверие, но реших да ви попитам все пак.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Правилно подхождаш.Забранено е покриването на вътрешното с каквото и да било.

4. Тук е от
    Nov 2007

Didko моят FUJI ELECTRIC 12LCC се държи по същиат начин,слава богу само през ноща от околи 2 до около 7, т. е. когато е най-големият студ,а отоплявам стая от само 14 кв.м.Отдавам го на това,че съм в къща с 3 външни стени.На лято ще се вземат мерки за изолация.На майка ми пък е FUJITSU 09 LGC, топли 17кв.м. той пък горкия направо се предаде-само бръмчи а не топли изобщо в стаята вечер е 11-12", а през деня поддържа около 15.Дано и там да е вапрос на изолация,щото и тя е с 3 външни стени.И двамата сме с PVC дограма.Леко съм разочарован от fujito,а много разочаован от fujitsuto.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За LGC не е въпрос само на изолация.Машинката толкова си може, като се има предвид компресора и някои други показатели.Пък и е малко малка за такава кубатура, особено при тези температури и това помещение.

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    В каква стая е това 12LCC? Ти сигурно си първият, на който да не му топли този звяр. Има над 3 kW при -15°. Нещо не е наред.
    Отоплявам две свързани стаи (хол+кухня) обща квадратура 38, две външни стени(вътрешна изолация на всички външни стени+таван), пвц - къща първи етаж. В съседната стая работи 9 LCC - безгрижно си поддържа 22 градуса (измерени в другия край на стаята) при зададени 24.

7. Тук е от
    Feb 2009

Това чесно не ми се вярва, тука има някаква конспирация срещу FUJITSU

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

didko, кой те излъга, че 12LCC ще се справя с отоплението на 38 м2 !?
    Прекалено много му идва, особено в студа.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Естествено фирмата от която съм го закупил(а тя е една + монтажна група). Дойдоха момчетата огледаха, кимнаха с глава одобрително, препоръчаха ми 12лцц-съгласих се защотото преди 3 години бях чел само хубави неща за този модел. Монтираха го платих и тази зима ме предаде. Апропо до каква квадратура може да се справи тази 12-ка?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

12LCC е много мощна и издръжлива машина. Според мен за да няма проблеми в студа, трябва да се слага в максимум 26-28 м2 с добра изолация. В топло време може да се справи и с по-голяма площ, както явно се е справял при теб, но с падане на температурите ще усетиш недостиг.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

didko, Сложи една 7ца да му помага.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    12LCC е много мощна и издръжлива машина. Според мен за да няма проблеми в студа, трябва да се слага в максимум 26-28 м2 с добра изолация. В топло време може да се справи и с по-голяма площ, както явно се е справял при теб, но с падане на температурите ще усетиш недостиг.
    ОК, включил съм на помощ радиатор, защото в помещението определено си стана хладно 17градуса. Но все пак не мога да разбера на какво се дължи това странно поведение-сякаш не може да загрее фреона и от там електрониката ограничава вентилатора на вътрешното тяло, може би за да не създава дискомфорт от въртящия се студен въздух. Според мен (а аз съм пълен лаик в тази област) би трябвало поне да се опитва да повиши температурата в помещението, а не да работи в "авариен режим".

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от bicubic
    С маслен радиаотор 3квт 13ребра не мога да я стопля тази стая,пробвал съм.Справя се до около 0С ,после трябва да е на макс/да не изключва за да постигне някаква приемлива температура/
    За дефроста ми ясно при ниски температури, ама за какъв климат са тези климатици че при -15С да се очаква някаква влажност и скреж по тях...? и да се ускорява дефроста.
    Просто ниската температура имитира заскрежаване, не че го има на практика. Според мен климатика работи добре, но ти трябва да мислиш много сериозно за изолация или дограма (ако настоящата духа) щото този климатик работи на макс, а това се отразява върху живота на компресора.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от didko
    Отоплявам две свързани стаи (хол+кухня) обща квадратура 38, две външни стени(вътрешна изолация на всички външни стени+таван), пвц - къща първи етаж. В съседната стая работи 9 LCC - безгрижно си поддържа 22 градуса (измерени в другия край на стаята) при зададени 24.
    Дидко, много яко са те преметнали! Не само, че помещението е огромно за 12-ка, а и се състои от два отделни стаи с преход най-вероятно, който допълнително тормози машината. Говориш и за 3 външни стени без изолация!!! В такъв склад ти трябва 24LCC. Ако искаш да не скапеш климатика си, сложи една 09LDC и си готов.

17. Тук е от
    Nov 2007

Бих искал да попитам специалистите във форума дали FUJITSU 09LGC, което споманах в предишния си пост, ще смогва на отопление в стая 14кв.м.,2.5м височина или 35куб.м.Стаята е с PVC, вътрешна изолация- гипскартон + 1 см. стиропор,и с тенденция за външна изолацоя поне 5см.Според мен не би трябвали да има проблем, но друго си е да получиш компетентно мнение.Благодаря предварително на отзовалите се.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ще ти топли без проблеми. Ти сложил ли си то вече?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе