Страница 231 от 308 ПърваПърва ... 181221229230231232233241281 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,451 до 3,465 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

07LGC и 09LGC са с компресори Matsushita(panasonic) 12LGC и 14LGC са с Toshiba.
    От LC и LD серията всички са с Toshiba.
    Това е положението при стенните модели.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

А намира ли се все още 07LCC някъде?

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Май не.Ако се намери,е на късмет.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Добре де, не разбирам:

купих си fujitsu ASYB09LDC а на климатика отвън сега като го огледах пише AOYS09LDC, май е същият модел с две наименования, но пък навсякъде пише че има 3D, а моя няма - тоест, няма автоматично движение хоризонтално на клапите, а само вертикално - а на снимка, по име е един и същ. Не схващам, пак ли ментета за по 1600-1700лв. То това е голям срам.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това са оригиналните означения на вътрешно и външно тяло. Нагоре-надолу се движат в зависимост от режима, който е избран - отопление/охлаждане и т.н. При някои първоначално работи определено време само надолу преди да започне да ги люшка.
    Общо-взето си прочети внимателно упътването - там го пише.
    Ето ти на БГ:
    http://www.v-clima.com/download_manual.php

7. Тук е от
    Sep 2009

Търся кодове за грешки на Fujitsu ASYA 24 LC - 2/два/ пъти мига TIMER лаптата, а индикаторът OPERATION не свети. Климатика е в режим на охлаждане за сървърно помещение - 18 градуса.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

10. Тук е от
    Sep 2009

Много благодаря! Велик си! Прегледах ръководството !!! .................но не открих вариантa!!! Operation LED - при мене не свети, Timer LED - 2 flash /Serial signal (reverse) error, at operation start up. В същото помещение , имам монтиран още един такъв, на които нормално си му свети Oeration LED.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Първото което трябва да пробваш е да го рестартираш от копчето под капака на вътрешното тяло,ако не се оправи пробвай с исключване от тока за около 15-20 минути.

12. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте, решил съм да си купя климатик за момента съм се спрял на ASYA12LGC от форума разбирам че нещо не са добри зимата замръзват дрънкат и тн. Вече съм тотално объркан климатика ми трябва за отопление на 50куб със западно изложение - има пвс дограма и вътрешна изолация на външните стени. Моля за съвети.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

12LGC не е лош климатик, не знам къде го прочете това. Но ако имаш възможност да добавиш 140 лв, можеш спокойно да си вземеш 09LDC - получаваш плазма, малко по-тиха работа, по-нисък минимум и по-висок максимум. И да, достатъчен ти е.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Проблемация,

Един от климатиците ми прави проблем със затварянето на клапите при изклщчване.
    Установих, че като я побутна малко долната клапа се оправя и затваря, но явно закача някъде от дясната си страна.
    Какво да я правя.

16. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте климатика ми е general 12ub и искам да ви попитам, след престой около 2-3 дни при които климатика е бил изключен от ел. мрежата ,трябва ли да се натиска пак онова малко копче което се натиска при първоначалния монтаж - test run или не.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009

здравейте климатика ми е general 12ub и искам да ви попитам, след престой около 2-3 дни при които климатика е бил изключен от ел. мрежата ,трябва ли да се натиска пак онова малко копче което се натиска при първоначалния монтаж - test run или не.
    не

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от fena_vd
    Здравейте, решил съм да си купя климатик за момента съм се спрял на ASYA12LGC от форума разбирам че нещо не са добри зимата замръзват дрънкат и тн. Вече съм тотално объркан климатика ми трябва за отопление на 50куб със западно изложение - има пвс дограма и вътрешна изолация на външните стени. Моля за съвети.
    Темата си я чел, ама не внимателно! С две думи потретвам:
    -"замръзват" е абсурд
    - не мога да кажа че не припуква пластмасата на капаците чат/пат, но чак пък да "дрънкат"?!? ... външното тяло при ниски до средни обороти не може да го чуеш от два-три метра - без тампони цяла зима на макс бичеше и никакъв страничен звук не се е появил още(една година направи миналата седмица)!

Цитат Първоначално публикувано от deian
    12LGC не е лош климатик, не знам къде го прочете това. Но ако имаш възможност да добавиш 140 лв, можеш спокойно да си вземеш 09LDC - получаваш плазма, малко по-тиха работа, по-нисък минимум и по-висок максимум. И да, достатъчен ти е.
    - от "плазмата" е под въпрос на практика каква полза има реално
    -"по-нисък минимум" - еднакви им са минималните входни мощности по каталог 0.25кВ. На практика в активен режим на отопление и малко над нулата моя върти около 300вата и не вярвам 9LD да е нещо повече в тази посока?
    -"по-висок максимум" - номиналите по-скоро гледай, "максимума" е за няколко минути само и не е толкова съществен параметър!
    -"малко по-тиха работа" е под въпрос, и 12ката в 50куб.+изолация ще работи около минимума и ще е доволно тих

Заключение: нищо не си се объркал и двата модела ще ти вършат идеална работа! Двете машини са разисквани и сравнявани в детайли не еднократно, победител НЯМА - просто са различни класи:
    -12LGC e по-мощен и по евтин(базов модел с изключително хитро подбрани чаркове(двоен топлообменник+компресорa "КЛАСИКА" на Тошиба) - няма конкуренция просто по цена/параметри/качество)
    -9LD е по-слаб+единичен топлообменник, но има плазма филтър и е по-луксозен като цяло=по-скъп.

Решавай според нуждата и парите. Успех

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе