07LGC и 09LGC са с компресори Matsushita(panasonic) 12LGC и 14LGC са с Toshiba.
От LC и LD серията всички са с Toshiba.
Това е положението при стенните модели.
07LGC и 09LGC са с компресори Matsushita(panasonic) 12LGC и 14LGC са с Toshiba.
От LC и LD серията всички са с Toshiba.
Това е положението при стенните модели.
А намира ли се все още 07LCC някъде?
Добре де, не разбирам:
купих си fujitsu ASYB09LDC а на климатика отвън сега като го огледах пише AOYS09LDC, май е същият модел с две наименования, но пък навсякъде пише че има 3D, а моя няма - тоест, няма автоматично движение хоризонтално на клапите, а само вертикално - а на снимка, по име е един и същ. Не схващам, пак ли ментета за по 1600-1700лв. То това е голям срам.
Това са оригиналните означения на вътрешно и външно тяло. Нагоре-надолу се движат в зависимост от режима, който е избран - отопление/охлаждане и т.н. При някои първоначално работи определено време само надолу преди да започне да ги люшка.
Общо-взето си прочети внимателно упътването - там го пише.
Ето ти на БГ:
http://www.v-clima.com/download_manual.php
Търся кодове за грешки на Fujitsu ASYA 24 LC - 2/два/ пъти мига TIMER лаптата, а индикаторът OPERATION не свети. Климатика е в режим на охлаждане за сървърно помещение - 18 градуса.
Заповядай - стр 13:
http://www.ultimateair.co.uk/pdf/Jan...e%20Manual.pdf
Много благодаря! Велик си! Прегледах ръководството !!! .................но не открих вариантa!!! Operation LED - при мене не свети, Timer LED - 2 flash /Serial signal (reverse) error, at operation start up. В същото помещение , имам монтиран още един такъв, на които нормално си му свети Oeration LED.
Първото което трябва да пробваш е да го рестартираш от копчето под капака на вътрешното тяло,ако не се оправи пробвай с исключване от тока за около 15-20 минути.
Здравейте, решил съм да си купя климатик за момента съм се спрял на ASYA12LGC от форума разбирам че нещо не са добри зимата замръзват дрънкат и тн. Вече съм тотално объркан климатика ми трябва за отопление на 50куб със западно изложение - има пвс дограма и вътрешна изолация на външните стени. Моля за съвети.
12LGC не е лош климатик, не знам къде го прочете това. Но ако имаш възможност да добавиш 140 лв, можеш спокойно да си вземеш 09LDC - получаваш плазма, малко по-тиха работа, по-нисък минимум и по-висок максимум. И да, достатъчен ти е.
Проблемация,
Един от климатиците ми прави проблем със затварянето на клапите при изклщчване.
Установих, че като я побутна малко долната клапа се оправя и затваря, но явно закача някъде от дясната си страна.
Какво да я правя.
здравейте климатика ми е general 12ub и искам да ви попитам, след престой около 2-3 дни при които климатика е бил изключен от ел. мрежата ,трябва ли да се натиска пак онова малко копче което се натиска при първоначалния монтаж - test run или не.
нездравейте климатика ми е general 12ub и искам да ви попитам, след престой около 2-3 дни при които климатика е бил изключен от ел. мрежата ,трябва ли да се натиска пак онова малко копче което се натиска при първоначалния монтаж - test run или не.
Темата си я чел, ама не внимателно! С две думи потретвам:Първоначално публикувано от fena_vd
-"замръзват" е абсурд
- не мога да кажа че не припуква пластмасата на капаците чат/пат, но чак пък да "дрънкат"?!? ... външното тяло при ниски до средни обороти не може да го чуеш от два-три метра - без тампони цяла зима на макс бичеше и никакъв страничен звук не се е появил още(една година направи миналата седмица)!
- от "плазмата" е под въпрос на практика каква полза има реалноПървоначално публикувано от deian
-"по-нисък минимум" - еднакви им са минималните входни мощности по каталог 0.25кВ. На практика в активен режим на отопление и малко над нулата моя върти около 300вата и не вярвам 9LD да е нещо повече в тази посока?
-"по-висок максимум" - номиналите по-скоро гледай, "максимума" е за няколко минути само и не е толкова съществен параметър!
-"малко по-тиха работа" е под въпрос, и 12ката в 50куб.+изолация ще работи около минимума и ще е доволно тих
Заключение: нищо не си се объркал и двата модела ще ти вършат идеална работа! Двете машини са разисквани и сравнявани в детайли не еднократно, победител НЯМА - просто са различни класи:
-12LGC e по-мощен и по евтин(базов модел с изключително хитро подбрани чаркове(двоен топлообменник+компресорa "КЛАСИКА" на Тошиба) - няма конкуренция просто по цена/параметри/качество)
-9LD е по-слаб+единичен топлообменник, но има плазма филтър и е по-луксозен като цяло=по-скъп.
Решавай според нуждата и парите. Успех