Страница 281 от 308 ПърваПърва ... 231271279280281282283291 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,201 до 4,215 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Да приключим темата с консумацията на дейтацентровете, ето две статии по темата, които намерих за 2 мин. в Google:
    http://datacenterjournal.com/content/view/2315/43/
    http://www.datacenterknowledge.com/a...of-motivation/.

А относно моя проблем - вземам 9 LDC и ще споделя впечатления за шума. Благодаря на отзовалите се !

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Е нали уж тези споменатите марки не те интересували изобщо, и не ги оглеждаше за характеристики...
    Явно не си ме разбрал за кои марки не се интересувам, имах в предвид Осака и Мидея

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами явно не си чувал подов Дайкин...Тогава вече няма да ти е толкова безшумно Фуджицуто.

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Нещо си в грешка ,но дай си мнението в раздела за Дайкин и ще коментираме.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Да добавя: децибелите се дават и мерят при 1000Hz. Тази честота се приема за честота на звуковото възприятие. Fujitsu на Quiet е наистина безшумно, незнам как го чувате... а 3dB са почти 2 пъти разлика в звуковото налягане...
    И моето плазмено Фуджитсу е безшумно на quiet от към вентилатор, на като спира да духа или почва фреон същи като... тоест какъв е смисъла от тихия режим, вярно нито пукат пластмасите, нито вентилатора се чува и усеща, но този фреон ме влудява. И какво, броих 1700лв за инвертор, който.....

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna
    И моето плазмено Фуджитсу е безшумно на quiet от към вентилатор .... И какво, броих 1700лв за инвертор, който.....
    Спокойно, още не ти се е разтралака и втулката на вътрешната турбина. Получава се един равномерен звук от типа "тък...тък..тък..", който може да се долови ако машината работи на QUIET особенно ако и компресора е спрял. Общо взето се оказва, че си имат доста дребни кусури тези машини, независимо от високата им цена. Но погледнато от към цена/мощност имат малко конкуренти. Почети няма машина, която да е под 2000лв и да няма някакви кусури - човек все може да и намери проблеми.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Спокойно, още не ти се е разтралака и втулката на вътрешната турбина. Получава се един равномерен звук от типа "тък...тък..тък..", който може да се долови ако машината работи на QUIET особенно ако и компресора е спрял. Общо взето се оказва, че си имат доста дребни кусури тези машини, независимо от високата им цена. Но погледнато от към цена/мощност имат малко конкуренти. Почети няма машина, която да е под 2000лв и да няма някакви кусури - човек все може да и намери проблеми.
    Ами аз последните три години пробвах с нарастваща прогресия - от 500лв - хвърлих го, после от 750лв - ползвам го в голямата зима само, сега взех от 1700... тъй както е тръгнало след година две и от 2400 ще взема, но съм убеден че ще е същата работа.
    Не мисля, че инвертор от 1700лв би трябвало да ми шуми като вятъра.... А и този плазмен филтър дето усвежавал въздуха.. насищал го с озон като лсед дъжд - ала бала, никаква разлика няма.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna
    А и този плазмен филтър дето усвежавал въздуха.. насищал го с озон като лсед дъжд - ала бала, никаква разлика няма.
    Aaa, мирише си - аз го усещам веднага (у колегите с LD модели като им ходя на гости), за мен миризмата е неприятна (или по-скоро асоциацията едно време с болничните стаи) и за това не съм си взел модели с такъв. Но може и да има някаква реална полза от него наистина. Във всички случаи върши по-истинска работа от пасивните "филтри" тип "гъбичка" на LC/LG моделите.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Спокойно, още не ти се е разтралака и втулката на вътрешната турбина.
    При мен вече се разтрака. Някакво решение?

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от iwan33
    При мен вече се разтрака. Някакво решение?
    Нека се включи и @freelander, той има по-близък поглед. Но се оказва, че след оправяне пак след време се появява. Проблема е в лявата втулка - трака от дизбаланса на турбината, който се оказва че е голям като цяло. Самата втулка трака в пластмасата на шасито, което е по-широко а втулката е по-свободна. Като цяло смазване и нагласяне, но всичко това е свързано с пълно разглобяване на вътрешното тяло до сваляне на ваничката за да може да се има достъп.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ще ги чакам с любопитство защото имам някои неясноти...

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от iwan33
    Ще ги чакам с любопитство защото имам някои неясноти...
    До колкото си спомням някъде назад в тази тема бях качвал снимки с пояснение как се разглобява

16. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Fujitsu 07 LCC - Изпуснах турбината докато я миех и счупих 5 пластини. Ами сега? Предполагам, че ще трябва нова. От къде в Пловдив?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Счупените на едно място ли са или са на различни?

18. Member
    Тук е от
    Jan 2010

На едно място са. 5 една до друга, първите от страната на мотора. Сглобих го колкото за проба но заради дебалансирането... Намира ли се това чудо и на каква цена?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе