мерсиииии.значи има решение.
здравейте на всички от форума . имам един въпрос: решил съм да взема един конвенционален фуджитсу UB за стая около 12кв.м. тъй като ще се ползва само за преспиване.дали е по-добре вместо 9-ка, да взема 12-ка за да може да достига по-бързо зададената температура, да има по-голям резерв от мощност при по-ниски температури, а и да се отваря по малко към коридорчето или бъркам.става въпрос предимно за отопление. моля за вашето мнение.
Здравейте, искам да поставя климатик Fujitsu ASY 12USB - конвенционален в стая 16 кв.м. Какво е вашето мнение за този климатик, ще топли ли зимата?
Ще топли без да си дава зор машинката, не се притеснявай!
Определено 12-ка, разликата в цената е малка, а в мощността - голяма! При конвенционалките не е проблем преоразмеряването, но не те съветвам да го пускаш при отрицателни температури, т.е не е желателно да го спираш когато падне под нулата. Когато отсъстваш задълго по-добре му смъкни градусите малко. И не го слагай над леглото!Първоначално публикувано от pas
здравейте на всички във форума.климатиците са general 12lgc,на режим охлаждане са,вентилатора е на auto.за да предотвратя лоша миризма и плесен натискам coil dry на дистанционното и чакам след 20-30 мин.да се изключат,да ама не-след 1 час продължаваха да работят и ги спрях от стоп.въпросът ми е къде греша и какво всъщност трябва да направя,предварително благодаря
Просто COIL DRY продължава 90 мин. , пише си го в ръководството за експлоатация, това е една такава книжка която трябва да се протече преди да пристъпите към дистанционното и да натискате каквито и да е бутони
Изчела съм всичко което съм намерила-и ръководството и във форумитете.навсякъде пише -"режим изсушаване ще работи в продължение на 20 мин след натискане на бутон coil dry и ще спре автоматично"
Когато го активираш режима,светва ли на дисплея надписа coil dry ? Виж след това дали външното тяло продължава да работи. Би трябвало в този режим да не работи. Опитай и първо да спреш климатика със OFF,а после да активираш изсушаването.
на вътрешното тяло светва оранжево-coil dry.външното тяло не работи.ще пробвам както казваш,в момента не работят-къщта е и не ми се налага да ги използвам често на охлаждане.Благодаря ти.
Имам две 12-ки lgc и една 9-ка... При всички при мен изсушаването продължава доста дълго, не съм засичал, но над 50 минути, не повече от час и половина обаче и изключват... Остави го твоя колкото трябва да видим кога ще приключи.
Пробвах и двата варианта - 1.stop и coil dry и 2.директно натиснах coil dry. И в двата варианта климатика изключва след около 80-90 минути, но не по рано, като на петдесетата минута се включва външното тяло за около 2 мин.
С климатика няма проблем. По скоро проблема е, че много им се вживявате и ги изследвате как работят Ако постига зададената температура и не мигат някакви лампи за авария, почистваш си филтрите редовно и не му се занимаваш повече. Много ми е забавно като взема да чета някой какви едва ли не лабораторни тестове им правят, чак и реактивната енергия мерят и смятат . За какво е нужно това. Той колкото му трябва толкова ще си харчи. И колкото повече го наблюдаваш под лупа, толкова повече ще си внушаваш, че нещо не е наред.
Provigo моите поздравления за точния пост, евала.
Аз не съм доволен от тази функция 'coil dry' . При мен работи 20 мин както пише в книжката , но през това време се повишава температурата в стаята / за известно време климатика духа топла струя/ - и ефекта от охладента преди това стая се губи.Може да се ползва ако после няма да стоиш в стаята 2-3 часа.