Имам въпрос"
поставиха ми плазмения модел на Фуджицу ЛД ли как беше, но странно, като го монтираха не са го ваклумирали... в смисъл, монтират, слагат тръбите и е готов. А преди беше друго... нещо монтажа или аз греша?
Имам въпрос"
поставиха ми плазмения модел на Фуджицу ЛД ли как беше, но странно, като го монтираха не са го ваклумирали... в смисъл, монтират, слагат тръбите и е готов. А преди беше друго... нещо монтажа или аз греша?
Не видя/чу ли вакуумпомпа да включват?! Колко е дълъг тръбния път и коя фирма го е монтирала?
phazor, малко са ти слабички за 40 м2, особено пък първият. LD-то е по-мощно и ако преценяваш, че все пак 12-ка ще се справи, задължително него.
phazor, ей този модел ще ти свърши най-хубава работа
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=184
е,все пак ти си си прецени най-добре. разликата в цената м/у твоите на които си се спрял е голяма,но AWYZ14LB NOCRIA е много по-мощен
и ще ти свърши по-хубава работа.
По-мощно т.е. повече ще може да топли ? 14-ка мислех но разликата в цената е прекаленаПървоначално публикувано от deian
Ще го използвам като допълнение към парното (това не съм споменал) т.е. в периодите преди да го пускат и евентуално ако го спират съвсем (има такава тенденция че не си плащат сметките...).
п.п.Заглеждам се по
http://www.bulclima.com/bg/product/9...erter-em-.html
Наистина ли се получава че е по-икономичен от 12-ките които съм посочил ? Ако наистина консумира по-малко ток и повече отоплява май си струва разликата в цената...
Ако вземеш Нокрията, вероятно ще се откажеш от парното А щом ще е само за преходните, може би 12LD би се справил със задачата. Но прецени дали един ден няма да се наложи да се топлиш само на климатик и да се вайкаш защо не достига мощност.
Ако трябва да сме точни 14LB nocria е на перфектна цена просто за тези пари по добър климатик с тези характерстики и екстри няма да намериш, събери паричките и ще забравиш наистина за парното.Но за тази кубатура 12LD си твърде малка мощност.Ако нямаш парички за нокрия по добре се лиши от плазма и вземи 14LC!
Здравейте на всички! Спрял съм се задължително на Нокрия, но се колебая между 14-ка и 18-ка. Хола ми е 45 кв. м. Ще Ви бъда благодарен ако споделите предимствата и на единия, и на другия в моя случай. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Пропуснах да уточня, че апартамента е ново строителство - с пвц дограма и външна топло-изолация. БЛАГОДАРЯ ВИ!
Предимството е само в по-голямата мощност на втория.Според мен втория е по-подходящ за тези 45 м2.Дори да се окаже презапасен,ще работи около номинала и под него,което е по-благоприятно за машината,отколкото да работи над номинала при климатик на ръба на възможностите си.
Здравейте, спрял съм се на следния Климатик -> http://www.bulclima.com/product/asha12lgc, смятам че е напълно достатъчен за моите 18кв. м. спалня. Въпросът ми е дали ако си купя климатика от Булклима, ще има някаква гаранция, че не е произведен в Китай? Ако има някой със същия модел дали е доволен от него.
Гарантирано е произведен в Китай!За твоето помещение ще се справи и 09LC.
По принцип не ги ли сглабят в Тайван???
Гледах днес в един магазин Fujitsu 12lgc - много му е зле пластмасата на вътрешното тяло.
Тя се гъне като л...о.Още преди да го монтират му е крива клапата и зее отгоре.
Всички ли са такива или съм попаднал на такава бройка.Аз си купих друга марка и на нея пластмасата и е такава.
Човек вече да го е страх да купи нещо - все боклуци и на какви цени.