Отчупи още 5 бр ,но от диаметрално обратната страна,и да са в съседния сектор,а не в същия,че много ще се отслаби мястото. В повечето случаи проблема се оправя.Ако не стане,после ще мислим за нова...
Отчупи още 5 бр ,но от диаметрално обратната страна,и да са в съседния сектор,а не в същия,че много ще се отслаби мястото. В повечето случаи проблема се оправя.Ако не стане,после ще мислим за нова...
Е щом е за чупене... Ще пробвам. При всички случаи обаче ще остане известен дисбаланс, може ли той да повреди електромотора на турбината от вибрацийте? Че да не се наложи после да сменям и него...
ако внимаваш в чупенето и новите 5 отчупени лопатки СА ТОЧНО срещу старите,няма да има дебаланс.Внимателно премахни и остатъците от счупените чк до пръстена между секторите.Ако все пак си вибрира,значи си плаче за нова турбинка
ОК ще пробвам. А как да се ориентирам дали и колко вибраций има? Да сменям скоростите в режим "вентилатор" и да сложа през това време ръка на климатика, това достатъчно ли е? И последен въпрос. Каква е цената на тая турбина? Ако е приемлива тези експерименти едва ли имат смисъл...
Вижте новите цени на GENERAL................този път Булклима "избиха рибата"
http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc
На това му се казва тотална разпродажба. Струва ми се, че с тези цени ще направят удара на годината и ще има на конкуренцията по продажби
Te първи започнаха дайкин с тяхните цени на 50-ки, 60-ки и 71-цата FTX ...GV серията тази година,Първоначално публикувано от gnf
Но в ниския базов клас на 9-ки и 12-ки Булклима към момент има т малка конкуренция
Направо се обадих в Булклима Пловдив и поръчах да ми докарват General 12LGC. Попитах ги за тампони, казаха ми 40 лева. Не е ли доста скъпо, аз съм ги виждал тия тампони по 2-3 лева, или тези са някакви специални?
Първоначално публикувано от root666
Скъпо е, даже доста! Аз ония ден ги купих за 8 лв....
До колко знам цената им на едро е около 1 лв. бройката а на дребно са около 2,4-2,5 лв. (в моя случай 2 лв. бройката).
По-добре си намери от някъде другаде, дори и да е от друг град с доставката ще ти легнат към 15лв. и след това ще си ги поставиш сам.
Тампони се слагат при нужда. Сега предварително да слагаш не виждам смисъл.
Така и направих, не сложихме тампони. Засега работи много тихо. Като си тръгнах амонтажниците, забелязах че гаранционната карта която са ми дали е за 2 години. Климатиците Генерал не са ли с официална гаранция 3 години от вносителя? Още повече, че гаранционната карта не е оригинална, а някакъв разпечатан лист на пловдивския дилър на Булклима.
Ще се изненадаш, че 3 годишната гаранция важи при определени условия. Доста сме се дракали за това във форума...
Eй ,тия са много бързи !Кога го поръча - кога го монтираха???
Верно са много бързи. Писах им по емейл-а, и ми отговориха - ако потвърдиш идваме и го монтираме. И дойдоха. По-натам ще пусна снимки как е монтиран. За гаранцията някой становище, не че няма да ги напъна в понеделник по телефона, и пловдивския офис и централния...