Страница 234 от 308 ПърваПърва ... 184224232233234235236244284 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,496 до 3,510 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от justify
    отвсякъде шурти и пръска вода.
    Това ми хареса....Вие май не сте виждали как протича размразяването при тошиба - made in japan....И двата ми климатика са с изнесени отвън контакти и досега нищо не се е случило и няма да се случи. Гарантирам Ви на 100%!!!

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Имаше предвид човека, че зимата контак(т)чето "подпомага" с някоя друга светкавица климатика в режим размразяване, особено ако отвсякъде шурти и пръска вода.
    точно това имах в предвид.При мен монтажа е подобен,и като си спомня зимата какви сталактити се образуват точно в левия край на климатика... 1 ~ 1.20м

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Това ми хареса....Вие май не сте виждали как протича размразяването при тошиба - made in japan....И двата ми климатика са с изнесени отвън контакти и досега нищо не се е случило и няма да се случи. Гарантирам Ви на 100%!!!

Няма да е по различно от размразяването на дайкина ми.През февруари на -6 градуса успях да преброя 4 капки вода при размразяване.Лятото обаче имаше една буря с дъжд при която покрива прокапа, прозорците и вратата на спалнята ми към терасата бяха мокри догоре, въпреки че над тях на 15 см има козирка дълга 2.5 метра напред.Тогава разбрах защо на терасата нямам ел.контакт, дотогава мислех че съм прецакан и е можело да се сложи влагоустойчив.При тази буря с дъжд не би могъл да удържи какъвто и да е влагоустойчив контакт с бучнат в него ел.уред консумираш ток- щеше да има светкавици.

Пожелавам ти безаварийно да си ползваш климатиците при каквито и да е условия.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Dreider
    Айде купих още 2 бр. 12LGC.
    Тази година с по 400 лв. по-евтино.
    Ако вървят така догодина ще купя още 2
    Да се похваля и аз: поредният от семейството - 09LCC, този път GENERAL. Направих "Голям шлем" - Fuji, Fujitsu, General...
    И ако догодина Toshiba не се "смъкнат" поне малко, а Daikin не подобрят параметрите (поне малко) ... Nocria

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Да се похваля и аз: поредният от семейството - 09LCC, този път GENERAL. Направих "Голям шлем" - Fuji, Fujitsu, General...
    И ако догодина Toshiba не се "смъкнат" поне малко, а Daikin не подобрят параметрите (поне малко) ... Nocria
    Айде честито! Поизгуби се нещо, добре дошъл отново тук. Ще ми е интересно да споделиш от към пластмаси какво ти е наблюдението и на Генерал-а. Иначе.... работя и аз по онова устройство за дистанционен контрол на климатика и мониторинг на температурите. Вече доста понапреднах, мери, контролира като за целта имплементира само протокола на 12LCC на Фуджитсу. Понеже имам и 12LGC на Fiji, а самите данни са малко по-различни, викам да направим някой път една срещичка на водолаза и да сканирам набързо с лаптопа и твоите дистанциоони. Така ще покрия съвместимост с 12LCC на Fuji/Fujitsu/General след това за 09LCC на Fujitsu/General, 09LD на Fuji и 12LGC пак на Fuji.. въпроса е лека полека да почне да се попълва универсалността по отношение на модели.

7. Тук е от
    Sep 2008

Работят ли ви климите бе, да ви обладая?
    Никой не ми помогна за проблема с клапите.

Благодаря ви все пак!

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не работят, бе .Още много рано за тях.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

вчера в 00.30 часа вън 8.7 градуса:
    - в хола ми зададени на дайкина 26, поддържани 25.3-25.6градуса
    - в спалнята зададени 26, достигнати 26 от генерал12лд

сутринта в 7.20 часа вън 6.6 градуса:
    - в хола зададени 22 градуса, поддържани 21.2-21.6
    - в спалнята зададени 26, поддържани 26

11. Тук е от
    Sep 2009

Я да ви питам - каква температура поддържате през лятото и през зимата?

Като гледам justify, зимата е на 22 хол, 26 спалня през зимата, а лятото?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

24 е добра температура и лято и зима.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от bios
    Я да ви питам - каква температура поддържате през лятото и през зимата?

Като гледам justify, зимата е на 22 хол, 26 спалня през зимата, а лятото?

Позна отчасти:
    зимата
    1.дайкина в хола съм го програмирал от 00.40 часа до 16.50 часа 22 градуса, от 17.00 часа до 00.30 часа 26 градуса

2.в спалнята през деня 20, преди да си легна да спя или го правя на 24 градуса или на 26 градуса според това как ми кефне.

лятото ги държа на режим охлаждане 26 градуса през деня, дайкина в хола го оставям на 26 и през ноща(духа много студено дори на икономичен режим и затова не го намалявам под 26, но дори на 26 той прави 25- 24.5 градуса лятото), ако спя там, ако не го гася.Генерала в спалнята през деня на 26 градуса, но лягам ли си го правя н а 24(духа много приятен охлаждащ въздух) така спя най добре иначе се потя.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

На каква позиция е най-добре да се държат клапите при отопление:надолу както си тръгва нормално или под някакъв ъгъл.
    Струва ми се че максимално надолу бързо ще се вдига топлият въздух към климатика и ще го лъже че е постигнал температурата?

16. Тук е от
    Sep 2009

Попитах за температурата, защото познати правят следното:

през лятото 20-22, през зимата 22-26, не ми се вижда нормално да искаш през зимата да ти е по-топло отколкото през лятото...

17. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте искам да попитам за нещо което ми направи впечатление
    Имам три климатика General.Oтоплявам къща на два етажа като хола ми е на първия етаж 18м2 с нисък таван на 2,2м в него съм сложил 12LGC,спалните са ми на втория етаж по 12м2 и височина 2,5м.Та към 3-сутринта усетих че климатика влезна в режим на дефрос,бях задал 22градуса и вентилатор на Auto, станах да погледна в съседната стая да видя там какво е положението там го бях нагласил на 20градуса и на quaiet режим и ми направи впечатление че до сутринта 8:00 не беше си пускал дефроса и питата му беше цялата заскрежена,това нормално ли е.Защото към 8:00 му вдигнах температурата на 24градуса и след 10мин започна да обезкрежава,промених и режима на Auto на вентилатора.Другото което искам да попитам е ще бъдат ли достатъчни като мощности тези климатици за помещенията на който съм ги сложил.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Няма смисъл да гадаеш дали трябва да се разкрежава или не. Марката се слави с добрия алгоритъм за дефрост,не замръзва и щом климатика си е преценил,че няма нужда още,значи е така.При повишаване на зададената температура климатика е сметнал,че няма да успее да улови необходимата доп. топлина отвън и затова е влязъл в дефрост.
    Мощностите са предостатъчни за тези помещения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе