И откъде идва тази "топла струя",при условие,че външното тяло не работи ??? Не разбрахте ли,че тази функция е чисто и просто вентилатор с таймер за изключване ?
И откъде идва тази "топла струя",при условие,че външното тяло не работи ??? Не разбрахте ли,че тази функция е чисто и просто вентилатор с таймер за изключване ?
Ванко, COIL DRY на Fujitsu-производните е малко странна функция. Работи по следния начин:
FAN 3 минути
HEAT 2 минути
и така това се повтаря 3 пъти общо 15 минути
накрая следват 3 минути само FAN
общо 18 минути.
Това е според упътването на американския еквивалент на нашите, понеже в другите няма такава подробна информация. Но да, климатикът минава на отопление за малко.
Сори,не съм и предполагал,че фуджицуто е така.Когато съм се въртял да го наблюдавам,явно съм уцелвам момента,когато не работи външното.
Честно казано не знам дали при всички е така, понеже го няма описан алгоритъма за нашите модели. А и както видяхме (ако всички са убедени в това, което пишат), някои изключват след 20 минути, някои след много повече... Явно има машини с различен софтуер.
Ето mima68091 например пише, че чак на 50-тата минута от цикъла се включва на отопление за 2 минути
Здравейте на всички, реших да вземам климатик и след тридневно четене сведох избора до два модела, колебая се между Fujitsu ASYB09LDC от фирма Вулкан 2002 http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._09_ldc_plazma (става дума за гр. Варна) и FUJI - RSA12LGC от фирма Джапан Клима http://japanclima.com/index.php?page...mart&Itemid=30.
От упътванията и каталозите, които намерих, останах с впечатление, че това е един и същ производител под различни търговски марки. Има ли разлика между двата модела, кой е по-добрия и коя от двете фирми е по-надеждна? Ако знаете и друга фирма с конкурентни цени и кадърен екип, също ще съм благодарен за предложения.
Благодаря предварително.
Разликата в номиналните мощности на отопление е само 400 Вт.От тази гледна точка 9 LDC е по-добрия избор.С по-добър КОП и по-тих при работа,с плазмения си филтър.
А цената на 12 LGC при V-clima е 1300 лв,със 100 лв по-малко от Japanclima. Производителя е един и същи ,както си забелязал.Важни са последните три букви за модела.
V-clima e фирма,на която спокойно можеш да се довериш.
Мога да добавя същото и за другата фирма, собсвеника е изключително коректен!Първоначално публикувано от vanko68
Благодаря и на двамата за съветите и информацията!
Относно coil dry - понеже забелязах разликата между написаното в ръководството (20мин) и работата на климатиците (изчаках ги първият път 1час и аз ги изключих) се обърнах към Вас за съвет (все пак благодарение на този форум миналата година разбрах какво ми трябва и какво да взема). След ироничния отговор на gogaresko ги включих и оставих да работят.Споделих във форума това което стана. Явно има разлика между различните модели. Ясно бях написала LGC. Нямаше да се включа отново, ако не бях подразнена от постовете на някои "специалисти и мъжкари". Кое не им хареса - може би това, че жена преди тях забеляза нещо, което те въпреки "опита и знанията си" не бяха забелязали. Все пак има жени, които стават не само за в кухнята. Както и да е да се надяваме, че този вид е на изчезване. А на всички истински мъже - НАЗДРАВЕ!!!!!!!!
Аз съм далеч от мисълта че жените са само за в кухнята. Има толкова още много неща където жените са много полезни Но няма да се впускам в подробности за да не се отклонявам от темата. Аз днес отворих на моя климатик ръководството, точно заради тази опция COIL DRY. Видях че са написали че като се пусне, е активна в продължение на 30 мин. след пускането й, и после спира автоматично. Не са описали какво точно прави машината, но и не ми е важно, аз не я ползвам тази опция. Оставам продължително само вентилатора и питата се изсушава от самия въздух.
След всяко изключване след режим охлаждане! Това е ако не искате да ви се размирише "приятно" климатика. Или само вентилация, или COIL DRY - ваш избор.
На моето 09LDC функцията продължава точно 30 минути и не създава дискомфорт.Все пак се предполага, че машините работят постоянно на охлаждане през лятото, не се пускат и спират през 2-3 часа, като функцията би следвало при това положение да се използва рядко.На 10SAVP-E-то функцията е автоматична - ако работи на охлаждане 10 и повече минути, след спирането ватоматично си стартира озониране и изсушаване, което продължава 4 часа.
General 12 LD-coil dry продължава 30 минути.Не се усеща затопляне дори и да го има.От упътването пише че се включва вентилация за около 20 минути и озониране(плазмен филтър) 10 минути.
zdraveite! re6il sam da raz6irq dypkata otdoly kadeto izti4a vodata prez zimata 4e pri po niski temperatyri mi zamrazva na nqkolko pati i mi se nalaga6e da razmrazqvam kato go zalivam s topla voda.ta pre4e li ne6to ako raz6irq dypkata otdoly?
valen1: Пиши само с букви от българската азбука.