Страница 258 от 308 ПърваПърва ... 208248256257258259260268 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,856 до 3,870 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Ето линк, ама това което ти описваш като проблем според мен е най-доброто, защото трябва да ти кажа, че вчера при мъгла и -1,5 градуса му задаох на моето лд 26 градуса и без да искам съм заспал под топлата въздушна струя и цяла нощ беше 26 градуса като жалузите понякога той сам си ги насочва една степен напред след крайно вертикална степен надолу(която обикновенно аз му задавам), а някой път от една степен напред(която понякога аз задавам) след крайна верикална надолу той сам си да мести в карайна верикална надолу при режим отопление.
    Искам да кажа, че софтуера му според мен е перфектен и поддържа заданатата температура идеално.За разлика от него дайкина ми в хола все трябва да му задам 2 градуса нагоре -26 градуса за да достигне и държи 24 градуса.Вярно че хола ми е почти 30кв.м. но това че иска постоянно аз да се занимавам с достигането на температурата малко ме дразни.

Ето линкhttp://v-clima.com/download_catalog.php

2.  

3. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Board_Man всичко е точно така както описваш. Аз уж смятах при дърва 80лв кубика излиза отоплителен сезон горе долу 1:1 спрямо климатици с COP 4 но комфорта на дървата примерно се компенсира от хамалогията на твърдото гориво. Иначе и за парното си прав но парно на твърдо гориво за мен е отрепия. Ако имам възможност да е на природен газ бих плащал по-високата цена от климатиците но няма как за сега. Абе всичко е измислено дето се вика ама все гледаме на спестим щото...

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от sao
    Board_Man всичко е точно така както описваш. Аз уж смятах при дърва 80лв кубика излиза отоплителен сезон горе долу 1:1 спрямо климатици с COP 4 но комфорта на дървата примерно се компенсира от хамалогията на твърдото гориво. Иначе и за парното си прав но парно на твърдо гориво за мен е отрепия. Ако имам възможност да е на природен газ бих плащал по-високата цена от климатиците но няма как за сега. Абе всичко е измислено дето се вика ама все гледаме на спестим щото...
    Тоя кубик какъв е?каква квадратура топлиш с него? За какъв период от време ти стига?

Според мен с тоя 1 кубик дърва ще топлиш 30кв.м. не повече от 10 дни/ 24часа в денонощието.
    С един климатик за 30 кв.м. ще изгориш за месеца при температури около нулата вън и вътре 24-25 градуса между 40 и 70 лева...

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Борд, това сигурно ли е, че се самоинициализира режимът, тъй като аз съм му правел някои проби и не съм забелязал подобно нещо. Като му джасна кабела и после го включа жалузите се установяваха на предишното зададено положение. Ама знам ли...
    Да, тествал съм. Значи под рестарт се разбира възстановяване на информацията на която е бил преди спиране на тока. Това включва режим на работа, скорости на вентилатора, зададена температура и други глезотийки като, статус на филтъра, еко режим (за него не съм тетсвал), режим "+10" ако имат такива дадените модели, както и режима на жалузите (дали са подвижни или статични). Значи при подвижни, те не винаги се движат, трябва пак компресора да завърти и да започне да духа топло. За статичните мисля че няма как да се направи (и че не са го направили) да си запомня конкретната позиция (и има основателна смислена причина да не го сторят) като по груби спомени мисля че при рестарт се установяваха твърдо надолу за отопление или твърдо нагоре за охлаждане. Иначе запомня дали е сложен на статични или автоматични, но мислия че не запомня позицията на статичните.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Тоя кубик какъв е?каква квадратура топлиш с него? За какъв период от време ти стига?

Според мен с тоя 1 кубик дърва ще топлиш 30кв.м. не повече от 10 дни/ 24часа в денонощието.
    С един климатик за 30 кв.м. ще изгориш за месеца при температури около нулата вън и вътре 24-25 градуса между 40 и 70 лева...
    Идеята в слуая е че ако се топлят една или две стаи сметката излиза. Ако топлиш цяла къща или голям апартамент в който имаш постоянно включени климатици (5 да кажем) те ще дръпнат 5х40=200лв грубо на месец (и то ако климатиците са енерго ефективни и навън е прилично топло все още). С двъвца за същият месец ще излезе по евтино да стоплиш цялата къща и да е постоянно топло навсякъде, но си е доста хамалогия поддръжката - така си е. Аз лично съм противник на идеята в градски условия да се поддържа твърдо гориво, мръсно, гадно и като се почне с тези пушаци ... неприятно е и за околните. Но пък до сега не съм видял особен интерес там където има дърва в изобилие (особенно и ако са "безплатни") да се топлят на друг алтернативен вариант.

7. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Имах предвид примерно точно както казваш тока за 1 отоплителен сезон излиза 800-1000лв а за същата квадратура 130кв2 отиваха 12 кубика което нарязани нацепени дърва по 80лв е приблизително същото но няма хамалогоя както и мръсотия и комфорт-а на дървата. Мен лично по ме устройва 1000лв на сезон за ток с климатици от колкото 12 кубика дърва на сезон за 130кв2. В града с твърдо гориво има доста недостатъци. И по-евтино да излиза предпочитам климатиците, защото най-малкото разликата с дървата е минимална.

8.  

9. tio
    tio е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Дръвца, камина....топло и романтика. Но само ако отопляваш цяла къща и жена ти не мрънка сутрин, че е студено като стане и се приготвя за работа. Едва ли някой става през нощта за да слага в печката(камината).А ако си на неебем си кой етаж и трябва да занесеш необходимите горивни материали? На баща ми му сложих климатик (обитават в къщата само 1 стая) и се родиха. В началото се чудеше. Ама сега не мъкне печка, не отваря вратите ако е много топло, в стаята не мирише на дим, 24 часа е топло и не най-маловажното - на неговите 73 г. не му се НАЛАГА да качва на 2-ри етаж дърва, въглища.
    P.S. Който иска камина - при наличие на LCD или плазма да си включи клип на горяща камина Justify доволен ли си от LG-to, че се чудя за такова?

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

tio имаш една плазма предполагам си доволен малко по скъпа е от LGC-то но е мн по добра!

11. tio
    tio е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    tio имаш една плазма предполагам си доволен малко по скъпа е от LGC-то но е мн по добра!
    Извинявам се на всички колеги, но се е получило недоразумение Питах и ако може JUSTIFY да ми отговори на лично за LCD LG 37LH5000, а иначе в къщи съм с климатик Fujitsu 12 LDC, а на бащата сложих Fujitsu 12 LGC . Спорен ден!

12. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте ,
    Когато на вън градусите са над 10 градуса и е топло и в помещението. Работи само вътрешното тяло , външното изобщо не вклюва.
    Това добре ли е за климатика . Цял ден ми подържа 20 градуса и не се включва външното тяло и изобщо вътрешното не е духало топло .
    При това положение каква би могло да е консумацията на 09 LDC и на 12 LDC .

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Нищожна!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Firefox
    При това положение каква би могло да е консумацията на 09 LDC и на 12 LDC .
    14-16W ако не е включен плазмения филтър.

16. Тук е от
    Aug 2009

В инструкцията пише , че е препоръчително климатика да работи на отопление при външна температура под 10 градуса .
    При температури над 10 градуса вреди ли нещо на климатика когато работи в режим на отопление.
    А на плазмения филтър каква еконсумацията.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Не, без проблем може да се пуска на отопление и при по-високи температури. Процесора на климатика сам преценя дали да активира самото отопление. Ако външната температура е много висока процесора не активира компресора с оглед на това че се получава много високо налягане в тръбната система, което при високи натоварвания може да навреди. Но е безопасно климатика да е включен постоянно в този режим - той сам ще си прецени кога да се вклщючи в активен режим. В определени моменти при високи външни температури, климатика може да не иска да тръгне да топли. Това не е повреда, просто логиката на управление го ограничава.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Firefox
    В инструкцията пише , че е препоръчително климатика да работи на отопление при външна температура под 10 градуса .
    При температури над 10 градуса вреди ли нещо на климатика когато работи в режим на отопление.
    А на плазмения филтър каква еконсумацията.
    В коя инструкция си прочел за 10С? В оригиналното упътване на 12LDC на английски е написано за отопление при външна темп: -15 to 24C

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе