Страница 260 от 308 ПърваПърва ... 210250258259260261262270 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,886 до 3,900 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Напълно нормално и закономерно явление. После теглото и размера не били от значение уж за ефективността... а защо ли LFC серията ги наследява, даже размерите са увеличени леко: http://www.fujitsugeneral.com.au/pro...248/asta12lfc/ Просто белите държави са в час, държат си на енерго-ефективността. Като "нова" серия, нормално е да е на по-висока цена но все пак, ако LD-то ще по-ефтинко то резултата от към пазар ще е ясен.

П.С: Въпреки приличните си характеристики, моделчето е далече от представянето на японските (100V) си събратя.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Ето за това ставаше въпрос във великия спор LCC срещу LGC! Нали LGC щеше да е бъдещето и повече нямаше да има високи мощности, били му вдигнали COP-а и т.н. алабализми.
    Хубаво е, че производителите се осъзнаха. От известно време насам набълваха само олекотени моделчета с ниски мощности и привидно високи COP-ове, които се сриват като едното нищо поради дребните и леки телца. За новия сезон в Япония повечето марки имат модели с още по-големи топлообменници от когато и да било и още по-тежки външни тела!
    Ако тези модели се появят в Европа, автоматично отиват в категория "силно препоръчвани за отопление".

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Страхотно развитие! КОП при 12-ката е скочил значително... с 0.07 в сравнение с 12LDC. Това е по 28 стотински на месец. А кога ще се компенсират тези 500 лева отгоре? На куково лято!!! Малко фейслифтинг /панелче от японската Ф-серия/, малко са вдигнали макса /най-вероятно със същия копресор или подобен/, малко са сменили външното тяло и хоп нов климатик, готов да събира очички и парички.
    А за новите модели на другите марки какво ще кажете? Това Тошиба, това Дайкин, Митсубиши.... Фуджицу все пак си е само Фуджицу. Много моля!!!
    Не забелязахте ли, че и двата размера са с еднакви тела, и на вид, и на тегло? Но толкова различни мощности!?? Явно размера няма значение. Не разбрахте ли че всичко е рекламен трик и електроника?

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Страхотно развитие! КОП при 12-ката е скочил значително... с 0.07 в сравнение с 12LDC. Това е по 28 стотински на месец. А кога ще се компенсират тези 500 лева отгоре?
    Тук като става въпрос за ефективност се мисли за ефекта от инсталираните климатици в цял град. Може индивидуално да са 28ст ама в общественно значение не е тъй. В белите страни не мислят за тези 500лв като "ивестиция за изплащане"... когали ще ми се изплати колата !?!

Не разбрахте ли че всичко е рекламен трик и електроника?
    Именно - важи и за LGC, доста рекламен трик е паднал там. Иначе... за компресота на тошиба какво да кажа, колкото и успешен да е, явно си има болежки - сравнително големи загуби, които не му позволяват да постигне параметрите на японските си събратя. А що се отнася до електрониката, тя няма как да ти пести или да ти харчи повече - електрониката още повече е една и съща. Няма нещо вътре дето в определен момент да дава на късо нарочно и да започва да загрява за да харчи повече ток.

П.С: Защо ли в Австр. не са промотирали и наградили LGC като енерго ефективна серия с превъзходните си параметри по "книга"? Може би са загубени и нищо не разбират те горките, само ние българчетата сме най-светнатите как хем най-ефтино и при това да е и супер ефективно.

П.С2: Наблюдавам как се държи при мен 12LGC при голяма влажност и забелязвам как натрупва скреж, не се сеща да я размрази във време. Ще пусна снимки тези дни, но при едни и същи условия спрямо климатиците на съседите, той (Fuji 12LGC) побелява а те са уж LG (корея) - та са си чистички. Не събира продължително време лед, сеща се (но много рядко) да я размрази (веднъж на 12 часа например), но не ми харесва това да го гледам натрупал по 1см скреж и лед отзад. Когато размрази, остават места където леда остава (особенно в долната част отзад около тавата). Иначе машината си топли добре, изходната струя като температура е в нормите - не е от некачествен монтаж понеже всичко необходимо е направено като вакумиране и изолация на тръбния път по отделно. А кондензната тръба отдавна съм я махнал напълно, като одолу е отворен да се изтича без да му пречи нищо.
    http://picasaweb.google.bg/Dreben.Beliata/Lgc#

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Да, аз също забелязвам, че при определени условия натрупва скреж по цялата пита, но категорично нищо не остава след размръзяването. Като цяло не съм много доволен, защото излезе слаб за моето помещение. Става дума за 12LGC за стая 5.30 x 3.5 (или 3.7) х 2.8, югозападно изложение, 5-камерна ПВЦ дограма, стъклопакет 5+4 на 32 мм (огромни прозорци 1.5 х 1.8-2.0 - 2 бр) и студени и проветриви тавански стаи отгоре.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Борд, приятелю, пак почваш с твойта си песен. Готов си от 19 кладенеца вода да досуркаш, само и само да си прав. Говорили сме мн. пъти, че електрониката на ЛГЦ и ЛСС/ЛДС/ е еднаква. Компресор еднакъв. Обменик-различен /нищожна разлика, както е с разликата м/у ЛДС и ЛФс/. Да, ама кажи ми тогава каква е връзката с големината на обменника и дефроста. И после.. новият Фужитсу има 37 кила външно тяло с КОП.. същият от преди 4 години. Преди казвахте, че "индианците" от Фуджицу си откраднали по мъничко меТ от питата и направили евтино климатиче. Тази дребна кражбичка ,обаче, умножена по не знам колко града давала голяма далавера за марката. Сега за новия климатик турнали малко от тая същата мет, за да вдигнат кОП с 0.0000007, което е страхотно развитие и ще допринесе в голяма степен за световната екология. Нещо си играят много надребно тези от Фуджицу!!! Или най-вероятно повредата не е в техния телевизор.
    От друга страна. Да, голямо, тежко тяло има новият модел. Но аз мога да ви покажа японски модели, които са с 30-35 кила тела и с много по-високи КОП-ове. Та какво ще кажеш Борд, мен, къде е грешката?

П.С. Май съм сбъркал нулите по-горе.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Board_Man, предполагам че при теб 12LGC работи с дни на минимална мощност/преоразмерен за малка стая или добра изолация или ниска зададена температура/ и температурата на външното тяло не спада под границата за начало на размразяване. Просто климатика няма нужда да се размразява, защото дори със скреж успява да поддържа зададената температура.Ако му зададеш по-висока температура ще се размразява по-често и няма да остава лед.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не, Дан, ти акъл не давай на Бордмена,
    Той е сила климатическа голема!

Сложил 12ЛСС в тоалетната и после му била малка консумацията. Ми ще е малка.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

От друга страна. Да, голямо, тежко тяло има новият модел. Но аз мога да ви покажа японски модели, които са с 30-35 кила тела и с много по-високи КОП-ове. Та какво ще кажеш Борд, мен, къде е грешката?

П.С. Май съм сбъркал нулите по-горе.
    Няма грешка, само че модела който най вероятно ще ми покажеш ще е 7-10'000BTU и не повече. Малко телце, работи ефективно за 7ца до 9ка, ама като го набузиш за 12ка и хоп... а каква е връзката с дефроста, ами много просто - изстива повече, събира повече скреж .. та сигурно не съм единствен, може би и други ще споделят дали им натрупва скреж и лед, за мен това вече е ФАКТ от реалната работа на машината. И пак да кажа - не съм номинирал аз тази машина, други са го сторили. Иначе за мен ЛГЦ/ЛЦЦ/ЛФЦ, все тази - прекалено много болежки и кусури намирам в тези машини за да дам пари за нови такива. И без това не са ефтини, малко повече инвестиция няма да заболи за да си позволи човек да си вземе наистина свясна машина. Така че, не ме разбирайте като да хваля "супер ефективните" ЛЦЦ и наследницици. Просто са си обикновен и нормален климатик и нищо повече, няма вълшебство в тях.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Board_Man, предполагам че при теб 12LGC работи с дни на минимална мощност/преоразмерен за малка стая или добра изолация или ниска зададена температура/ и температурата на външното тяло не спада под границата за начало на размразяване. Просто климатика няма нужда да се размразява, защото дори със скреж успява да поддържа зададената температура.Ако му зададеш по-висока температура ще се размразява по-често и няма да остава лед.
    Така е наистина, но и 12LCC работи в същите условия - много рядко влиза в дефрост (често съм го споделял), но не натрупва нищо при еднотипни външни условия на работа.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Искам да питам ако в системата има останало малко въздух с фреона то как щесе държи климатика, ще се наруши ли много работата, щото нали е хидравлика та се чудех , щото фуджо от време на време си бръмчи здраво хем му сложих тампони и пак се чува през стената, вибрира и по тръбния път се предава и на вътрешното при определени обороти на компресора, хайде помагайте

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от gogaresko
    Искам да питам ако в системата има останало малко въздух с фреона то как щесе държи климатика, ще се наруши ли много работата, щото нали е хидравлика та се чудех , щото фуджо от време на време си бръмчи здраво хем му сложих тампони и пак се чува през стената, вибрира и по тръбния път се предава и на вътрешното при определени обороти на компресора, хайде помагайте
    Какъв модел си сложил при теб точно?

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Така вече по ми харесва, Борд. И двата климатика си работят и си топлят помещенията, т.е вършат си работата. Същият случай има с един другар. Два климатика - 12ЛСС и 12 ЛГС в съответно 22 и 21 кв.м. И двата бачкат безпроблемно и си топлят чудесно. Хората са еднакво доволни и от двата.

Относно килограми и модели при японските. Ето ти няколко примера: Fujitsu 2008г. J40T и S40T Nokria са 14-ки по нашите стандарти, имат по-високи КОП-ове и тела по 36гк. 2009г. R40V и J40V са с по 32 кг. Номиналите на всички изброени са по-високи от на която и да е 12-ка на Фуджицу при нас. По -тежки тела с 1-2 кг. имат само 14-ките от Ф-серията от 2007г. и Нокрия Z, но това са лукс модели, на които и двете тела са наблъскани с всякакви уредби, които утежняват корпусите. Мога да ти покажа, разбира се и мн. други марки и модели и ще видиш, че съм прав.
    Всички модели на марката, които са с размер 12-ка по нашите стандарти са с много по-леки тела.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всички модели на марката, които са с размер 12-ка по нашите стандарти са с много по-леки тела.
    Да вадя ли тежката артилерия - японски нискотемпературни инверторни климатици? Моделчета 2010, даже бях писал за тях наскоро. Малко трудно се вдигат дори и от двама души... и то не от екстри.
    12-чката е 42 кг (както и 9-ката между другото).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе