Страница 259 от 308 ПърваПърва ... 209249257258259260261269 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,871 до 3,885 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Мен повече ме притеснява лятото че макс дават до +43 градуса. В Пловдив както повечето знаят за нищо ги нямаме тези градуси

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Е-е-е чак за нищо! Първо това е температура, до която климатикът запазва нормална работа. Той би могъл да продължи да охлажда и на по-висока външна температура, но КОП-а му пада доста. От друга страна колко дни ще има такива с по над 40 гр.? Едва ли повече от няколко, да не сте на екватора, я.

4. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

А това е добре аз мислех че EER-а му е на 35 градуса и че това е абсолютният максимумм при който климатика изпкючва (изгаря) или нещо от сорта а те са преоразмерени и значи разбирам няма проблем. А иначе в Пловдив миналото лято нямаше над 40 но но на 2007 имаше над 40 и то се задържа седмици.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Е-е-е чак за нищо! Първо това е температура, до която климатикът запазва нормална работа. Той би могъл да продължи да охлажда и на по-висока външна температура, но КОП-а му пада доста. От друга страна колко дни ще има такива с по над 40 гр.? Едва ли повече от няколко, да не сте на екватора, я.

за лято 2009г бяха три непоредни дни единият -40.7 градуса, вторият 41.3 градуса и третият 42.4 градуса. Имаше много дни между 35 и 40 градуса.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009

През лято 2007 при екстремните температури климатици на фасади юг/ югозапад основно в магазини и заведения им беше голям зор и много често изключваха от термичните защити.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

i az imah dosta pregreli kompresori no samo midei i tempodobni s qponcite problem ne sum imal

8.  

9. Тук е от
    Jul 2003

Здравейте,
    моя климатик е Toyotomi a32, но е почти като 12lgc.
    Зад големите филтри имам два малки филтъра - син и зелен.
    За тях пише(малко ми е слаб английския)-enzyme air purifying filter - green,bamboo charcoal/photocatalystic filter - blue.
    Какви са тези филтри и по важния въпрос как се почистват.
    Големите филтри ги мия с вода през месец, но другите не знам какво да ги правя - само ги почиствам с въздух.
    Те лека по-лека се захабяват.Въпроса ми е има ли резервни да си купя, през колко време се почистват и могат ли да се мият?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ako можеш да ни разтълкуваш втория ред от поста си - " моя климатик не е fujitsu, но е почти като 12lgc" ,може и да получиш адекватен отговор...

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ха сега Ванко, като си знаяч, нека да те видим! Какъв е климатикът на човека?
    Постът му ми прилича на гатанките на оня от "Комиците"...

П.С. Васи, не е честно така да си поправяш стария пост, ха, ха...

За филтрите ти пише какви видове са и с какви цветове:
    Първият: Ензимен въздушен филтър - зелен
    Втровият: Фотокаталитичен филтър - син
    Могат да се мият с вода. След като изсъхнат те си възстановяват свойствата. Трябва да ги сушиш на сянка.
    Въздушните ти филтри /ти ги наричаш "големите"/ трябва да ги чистиш по-често - на всеки 15 дни, също може с вода, като ги оставиш след това да си изсъхнат естествено.

Ти как забеляза, че се захабяват филтрите ти? Да не би да ги натискаш твърде силно с прахосмукачката?

12. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте.
    От 3-4 дни вътрешното ми тяло издава малко странен шум-чува се едно леко свирене(все едно от щурец)което нощем при пълна тишина страшно много дразни.Обадих се на негодниците които ми го монтираха а те ми викат,че било съвсем нормално.Е как да е нормално им казвам като миналата зима и до преди няколко дни този шум го нямаше?????А те-спокойно бе пич това са железни машини-става въпрос за Fujitsu 12-ка ЛД.
    Та някой да е имал подобен проблем или някои компетентен да даде съвет???
    Педварително благодаря

13. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Подобен звук имах аз но на един 10 годишен Панасоник. Отворих вътрешното тяло и пръснах в лагерите на турбината с една смазка WD40 от Бриколаж и свистенето изчезна вече 1 година.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Проблема на LD- то е, че от вътре излизат едни мотори, на които пише Панасоник

16. Тук е от
    Feb 2009

Значи докато е още в гаранция да викам(да им се моля)спецовете да отстранят този шум.

17. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте. искам да попитам някой, който има като моя 12ub климатик или някой по-компетентен за "държането" на климатика, след като достигне зададените градуси примерно22*, спира почива около 2-3мин после пак включва за около1-2мин. и така постоянно . помислих че има голями загуби, но на стайния термометър не личат такива . опитах и го свалих веднъж от 23* на 18* и той естествено спря, след около 15-на секунди, но след 3-4мин пак се включи макар че температурата не бе паднала под или около 18*. та въпроса ми е конвенционалния модел следи ли температурата, защото все пак си мисля че я следи ,но на каква разлика ( от зададените * ) трябва да влючи или си е програмиран там някъде да се вклчва и изключва през определено време, защото като го слушам включва и излючва през точно определени интервали.относно загубите ,не мисля че са кой знае какви защото външните стени са изолорани отвътре със стиропор а също и тавана , но все пак говоря за къща 1-ви етаж . извинете ме за невежеството ми и благодаря за отговорите.

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Напълно нормално ти работи климатика.Нали си поддържа зададените градуси?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе