Страница 275 от 308 ПърваПърва ... 225265273274275276277285 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,111 до 4,125 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Ти искаш да не заскрежава ли? Някой да не ти е казал, че това не е нормално и го правят само скапаните климатици? Или се чудиш защо е заскрежен само при +2°? А кога да заскрежи - при -15° ли, когато въздухът е сух!
    Я го включи, задай поне 20-22° и отпусни вентилатора на нормална степен да видиш как топли. Ще се учудиш.
    Не изключвам да има някакъв проблем при теб, но от това, което казваш ми се струва, че много му се шашкаш и не го ползваш нормално.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

petrucci с този вентилатор на QUIT не очаквай скоро да се стоплиш. Задай му HIGE 24 градуса и го остави поне 2 часа.

4. Тук е от
    Aug 2008

намалявам градусите и степента на вентилатора денем когато няма никой.някак не разбирам или пък ми е за първи път да виждам заскрежен климатик .досега работеше супер и бях много доволен на като започна да включва дефрост през 2 часа ми стана странно,а навън не е толкова студено.по принцип пускам вентилатора на ауто а когато е топло намалявам на кует.нека някой да каже какво е нормална експлоатация че може и аз да не го използвам както трябва.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от petrucci
    намалявам градусите и степента на вентилатора денем когато няма никой.някак не разбирам или пък ми е за първи път да виждам заскрежен климатик .досега работеше супер и бях много доволен на като започна да включва дефрост през 2 часа ми стана странно,а навън не е толкова студено.по принцип пускам вентилатора на ауто а когато е топло намалявам на кует.нека някой да каже какво е нормална експлоатация че може и аз да не го използвам както трябва.
    Нормалното е на аутои 22-23 градуса(за мен 24-25градуса), когато се къпеш на хай и 26 градуса зададени.Оставяш ли го на 18 е нормално да трупа скреж, но това не му пречи, когато зададеш 22- и нагоре температура той сам ще се дефростне.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре, явно ще се обяснява.
    Заскрежаването при климатиците се получава не когато е по-студено, а когато е по-влажно. Идеалното време за чести дефрости и скреж по топлообменника е температура около 0°. При -5° и надолу дефростите са по-редки, заскрежаването също.
    Точно когато те няма е хубаво да дадеш пълна сила на вентилатора. Изобщо има смисъл да го ограничаваш само ако ти пречи да спиш. Иначе го държиш на колкото се може по-висока степен или автоматичен.
    Ниски зададени градуси също са предпоставка за заскрежаване, просто защото няма нужда да разскрежи - и така успява да стопли. Но понякога може да натрупа повече и после трудно да се изчисти.
    Ниска степен на вентилатора води до затопляне на въздуха около вътрешното тяло и изключване, а в стаята температурата не е желаната.

7. Тук е от
    Aug 2008

а си представях че съм прочел достатъчно и знам всичко за климатиците.но човек се учи докато е жив важи с пълна сила за мен.просто и ясно климатица служи на човека а не пбратното.благодаря за съвета.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Климатика вече работи нормално а температурата вън е -4,5С-по-висока от преди..Нямаше ме един ден, бях го оставил на 23С и ауто вентилатор-както винаги до сега.Но вечер ми е горещо и го намалям на 19/20С, а сутрин го възстановявам.Оня ден когато дефростваше през половин час цяло денонощие при зададена температура 23С, забелязах че изобщо нямаше лед на питата.При зададена температура 21-22С дефроста е през 1.5-2ч.НЕ ЗНАМ ЩО СЕ ПОЛУЧИ ТАКА!От влажността ли?!

10. Тук е от
    Nov 2009

ГРЕШКА!Климатика вече работи нормално а температурата вън е -4,5С-по-ниска от преди

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Нормално си работи машинката, няма какво да те притеснява. И моята преди време размразяваше като по 4асовник често въпреки че нямаше насъбран скреж. Поведението и е породено от програмата за следене на обскрежаването, която ползва субективни параметри за да прецени дали има вероятност да се е натрупал скреж. Това са външните температури и режима (натоварването) на който е пуснат климатизатора. Няма сензор за влага обаче. Може би ако имаше сензор и за влажност, с който процесора да види висока влажност на средата и тогава да пуска чести дефрости щеше да е по-адекватно поведението, но всичко това щеше и да се отрази на крайната цена на машината. Според програмата заполежа в климатизатора, най-голяма вероятност за натрупване на скреж има около 0 градуса. За това и той пуска чести дефрости за да се подсигури че няма натрупан скреж. Разбира дали е нужно да ги държи по-продължително време по скоростта на покачване на температурата в топлообменника. Ако той е чист температурата се качва бързо и дефроста се прекратява в рамките на 2-3мин. Ако обаче има скреж, процеса продължава повече време (леда и скрежта не позволява температурата на топлообменника да се покачи много над 0 до пълното му изчистване).

12. Тук е от
    Nov 2009

Благодаря!

13. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте на всички, поздравления за хубави я форум, четох доста от темата но колкото ми помогна толкова и ме обърка ще се нуждая от един климатик за маика ми , до сега се топлеше на дърва ама вече не може да ги мъкне и трябва нещо по лесно. Стаята и е около 19-20 квадрата на 2.60 висока. Южна е а от есента вече е и с ПВЦ дограма. Изолация няма става дума за кооперация тухлена строена 77 ако има значение от 4 етажа тя е на трети и под нея и над нея също има хора, стаята е с една южна стена но източната стая до дневната не се топли и е много студена, западната също. Бях се насочил към климатик 9-ка или по точно серията LD защото вече не се намират така хвалените LC, а LGC за 9ка не се препоръчва от вас. Ще стигне ли тази 9-ка с 3.6 номинал за тази стая? От наученото от форума се пада по 70 вата на кубик, ( не съм сигурен кубиците само за въздуха в стаята ли се мерят или се отчита и факта че вътре има огромен гардероб и секция които "изяждат" поне 7-8 кубика въздух) или да купя 12-ка, но дванаиската е с по малък СОР а пък търсим и икономия че с една пенсия ще помагам и аз. Даите съвет моля ви че тази седмица трябва да и го поръчам че пролетта нещо се бави.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Сложи си 12 LGC.Така или иначе старите хора не си падат много по екстри.Но ако държиш на FUJITSU от сериата LDC аз бих ти препоръчал 12-ката поради по голямия запас на мощност.Цената между 9-ка и 12-ка е нищожна и не си мисли че 9-ката ще е по икономична от 12-ката.

16. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Сложи си 12 LGC.Така или иначе старите хора не си падат много по екстри.Но ако държиш на FUJITSU от сериата LDC аз бих ти препоръчал 12-ката поради по голямия запас на мощност.Цената между 9-ка и 12-ка е нищожна и не си мисли че 9-ката ще е по икономична от 12-ката.
    Ами единствено заради по ниския коп си мислех че ще е по неикономична, инак цената е с 100 лева разлика и не е тя проблема въпроса е да е правилната машина. А искам ЛДЦ заради плазмения филтър поради други причини. A 12LD идва доста мощен 4.8 номинал на отопление, няма ли да е преоразмерен в случаия за тази стая? и още едно въпросче каква е разликата между LD и LDC има ли такава или е едно и също?
    Пфффф и още нещо се сетих сори, гледам че 9-ката е с I-PAM а 12ката е с V-Pam тва на 12ката не е ли по добро като управление и по икономично?

17. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

И 2-та са едентични / LD-LDC/ 9-ката и 12-ката са с еднакво управление. Аз бих заложил на 12-ка и при -20 пак ще ти топли и няма да се претесняваш пък и по икономична ще е.

18. Тук е от
    Mar 2010

почвам да клоня към 12ка, забравих да спомена че има и аспиратор в стаята щото там си готви жената и тои е двумоторен като го пусне и ша изсмучи всичкото топло, и ако е 9ка съвсем ще издъхне. А това че минималната мощност за топлоотделяне на 12 ката е 0.9 вата не е ли проблем че ще спира по често в по топлото време, на 9-ката е 0.5 !?!? иначе като консумация на електричество и на двата дават минимум 250 вата, каквото и да значи. Тука нещо не ми се връзвва и двата са с минимална консумация 250 вата а единия отдава 0.5 минимум а другия почти двоини 0.9 с същта консумация, то ще излезе че 12 ката поради този факт наистина е по икономична. баси съвсем се омотах

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе