Абе те и Дайкин уж не "пукали' и не съскали при дефрост ама прочети във техния форум ,че има и такива оплаквания
Абе те и Дайкин уж не "пукали' и не съскали при дефрост ама прочети във техния форум ,че има и такива оплаквания
Много тихи станахте Климатиците май са спрели да бучат, свирят и тракат което е добре за марката. Ето ви линк към моето, за тези които ги притеснява че тяхното е шумно.
https://www.youtube.com/watch?v=pL2xSZ8gPYM
Някаде около страница 150 четох, че климатиците в Америка работили на 110 волта. Всъщност работят на 220 волта, което се води промишлен ток.
Някой знае ли, моят инвертор Фуджитсу плазма девятка много му се чува фреона като почва да духа и като спира. Общо взето е супер тих като работи, но този фреон много ме нерви. То на комшиите горе канала като си пускат в тоалетната не ме дразни така. Мой познат си взе същият, но 12-ка, и при него се чувало, като фирмите са различни - да не излезе от монтажа? Щото 1700лв са си пари.
Фуджицу имат склонност към този звук. При къс тръбен път е по-изявен, ама и при по-дълъг не е гаранция, че ще изчезне. Примерно на един монтаж метър и половина пак го има звука... За по-дълги не знам, може и да изчезва. Има писано в темата, прочети.
Има го, има го. И при по-дълъг тръбен път пак си се чува шумоленето на танцуващ фреон. При мен тръбите са около 2.7 м. и си се чува. Трябва да се свикне, няма как. В по-скъпите машини има специални заглушители по пътя на хлад. агента и шумът се свежда до минимум, на практика липсва.
Точно заради този шум никога не препоръчвам LDC за спалня, особено когато хората изрично изискват абсолютна тишина. Не е болка за умиране, като се имат предвид другите качества на климатика.
Сещай се за оня Хайер отдолу и този шум ще ти се стори като малка нощна музика.
Не мога да ти забравя оня пост при прясно монтираното LD.
Ами не знам дали го има или не, но аз съм с 12'ка фуджи, конвенцинален и не се чува никакъв фреон. Тръбния път е около 1,5м.
Искате още да го дъвчим въпросЪт с индианското име "течащата вода, като по тръби от парно" ? За инверторите на триглавия змей още преди няколко години ви казах под 3 метра ТъРБОЛЯЦИ - има шум.
12-ка Fuji - 1 - 1.5m изолация отделна - шум да
09-ка Fujitsu - 2 - 2.5m изолация обща - шум да, по силен
09-ка General - 4.7m изолация отделна - шум реално не
След 2 или 3 години , ако ти се разтрака турбината точно този шум въобще няма да ти прави впечатлениеПървоначално публикувано от nako-bako
И двете девятки са монтирани в спални, като Fujitsu-то се намира над главата ми - да му... разглобявам го, реглаж... шумът спира. Два дни... най вече на QUIET и LOW на вентилатора се чува. А "преливащият" фреон специално на мен никога не ми е пречил или дразнил.
Здравейте,
Тази зима изкарах с Фуджи електрик RSA 09LGS.До сега нямах проблеми, но днес/-1градуса вуншна темп./,както винаги има зададено да поддържа на 23С..Направи ми впечатление че прекалено на къс период от време се включва да размразява - 25мин.А преди беше и по голям студ -5 -10С,размразяването беше на 2ч. че и повече.Това предпоставка за какво е?Знае ли някой?
Ами най-вероятно от високата влажност и ако вали сняг е нормално да дефрозира по-често.
здравейте.имам general 12ld монтиран в малка стая/ 12 квадрата без изолация северно изложение /да включва дефрост през около 2 часа.задал съм 25 градуса а едва ли е повече от 20.не е спиран от 30 дни.в момента вали мокър сняг но климатика е покрит.погледнах питата и не ми се вижда много заскрежена.просто за първи път се сблъсквам с подобна ситуация и ми е малко интересно защо се получава така.иначе климата е нова на 4 месеца а е работила 2.досега не съм имал какъвто и да е проблем с нея.все пак ако е от значение да добавя че къшата е с 40 см стени с външна мазилка , а навън е над 0 градуса защото снега не се натрупва.
Колко е висока стаята?Сложи термометър върху климатика ,там откъдето засмуква въздуха и пиши пак.
стаята е висока 2.60,среден етаж. сутринта зададох 25 и след 15 мин температурата отгоре върху климатика е 25 градуса .погледнах питата и леко заскрежена/цялата е бяла/.
Ako вентилатора ти е на автоматичен пробвай н а HIGH и ако е на хай пробвах н а автоматичен .Всяко едно пробване го прави поне 2 часа на 25 градуса.Възможно е да се образува въздушен мехур от топъл въздух около вътрешното тяло и климатика да спира.Нагласи вертикалните жалузи в надолу или една степен напред, а хоризонталните ги "разкрачи встрани".Ако сега в момента са насочено да духат по дължина на стаята не ги закачай, а само направи това с вентилатора което съм писал.Първоначално публикувано от petrucci
сега се прибрах и заварих климатика целия в скреж.питата е бяла и е в скреж.при зададени 18 градуса вентилатор кует.взех и изключих климатика и подпалих печката.отвън се топят снеговете което означава +2 градуса.разочарован съм.искам да знам дали е редно да викам техниците ?