Страница 285 от 308 ПърваПърва ... 235275283284285286287295 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,261 до 4,275 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

За такава стая става. Мисълта ми е да не се изсили в 18 м2, че ще му дойде зор спрямо други 9-ки.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако има външна 10 см и вътрешна 5 см изолация + 10 см и на тавана и пода ,ако има тройна дограма,къф ти е проблема и 07 LGC да свърши перфектна работа в 18те м2 ?

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008

за тези пари в момента взимай 9 LGC и не се замисляй. Имам 2 бр в офиса топлят си без проблеми 2 стайчета по 12 м2

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Имам една питанка. Не е за тази тема, за което се извинявам, но не си струва да се отваря нова тема за това. Забелязах, че турбината на вътрешното тяло на General-a при най-ниска степен на вентилация издава странен звук, наподобяващ кухненски механичен таймер (надявам се, че си спомняте за тези часовничета ). Това нормално ли е да се чува или да викам техниците? Машината е нова и е пускана "от мерак" дето се вика, така че не е от износване.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Имам една питанка. Не е за тази тема, за което се извинявам, но не си струва да се отваря нова тема за това. Забелязах, че турбината на вътрешното тяло на General-a при най-ниска степен на вентилация издава странен звук, наподобяващ кухненски механичен таймер (надявам се, че си спомняте за тези часовничета ). Това нормално ли е да се чува или да викам техниците? Машината е нова и е пускана "от мерак" дето се вика, така че не е от износване.
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg418807

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

O.K. Благодаря, Board Man!

8.  

9. Тук е от
    May 2010

Здравейте,

Прочетох доста от мненията в форума дотук, но ме мъчи следната дилема:
    Климатик AWHZ18LB - Nocria или 2 климатика ASHA12LGC. Може Nocria да достигне ефекта сравнено с 2те 12ки?
    Живея в къща с изолация 5 см, 5камерна ПВЦ дограма с термосолар стъкло, последен етаж но с излоация на тавана, тухли 4ки, 40 м2 хол + кухня 2,5м височина или 100м3. гр. София.
    Дотук имам едно мнение, че било по-добре с 2те 12 ки.
    Ще се радвам на още мнения

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Погледни и това http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=10 - прекрасен климатик който ще ти върши идеална работа.Нокриата също е много добра но моето предпочитание е към "Тошко".

11. Тук е от
    May 2010

Благодаря за мнението, но мисля че съм се ориентирал към Нокрията или по скоро към Фуджицу като цяло.
    Мисълта ми беше: Дали две 12ки от модела ASHA12LCG, биха достигнали по-добър ефект от Нокрия 18

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ако решиш да са 2 и ако могат да се монтират така че да не ти духат на главата аз бих ти препоръчал 2бр. 09LD малко по скъп вариант но поне са доказани машини.Но като цяло аз съм за нокрията!

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хайде и от мен един глас за Nocria.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Аз съм за двата ЛГЦ - две е повече от 1.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

При по ниски температури нокрията ще се държи доста по добре от LG-тата Факт

17. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Няколко страници по-назад търсех съвет за счупена турбина на Fujitsu 07LCC. Успях да си намеря друга, втора ръка. Почистих я идеално, огледах я, не видях нищо нередно, нямаше липсващи балансиращи пластинки и преди час я монтирах. НО. Климатика започна доста да вибрира особено осезаемо когато оборотите са на "Med". Явно е, че причината е в турбината. Някакви идеи как да реша проблема? Има ли начин тази турбина да се балансира? На струг например или нещо подобно? Или да я пращам на боклука и да се бръкна с 200лв. за нова...

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Четейки предишния пост на iwan33 започнах да се замислям . По-назад в тази тема бях писал за проблем с турбината на Дженерала. Турбитата си трака, като звука се чува от страната на втулката. А климатика е в спалнята - дразнещо е. Викнах техниците, разглобиха и смазаха. Пуснахме след това климата и пак същото. Викат: трябва да питаме колегите как е звука при другите такива климатици, които сме монтирали. До сега сме нямали оплаквания от този модел. Железен е. Така се и разделихме. Позагледах се аз и какво да видя - метална балансираща пластина на турбината(една). Поглеждам и Хитачито - няма пластини, ама няма и тракане свирене и каквито и да е необичайни звуци.Та искам да попитам:
    - Може ли проблема ми да е от небалансирана турбина?
    - Ако е това, как се отстранява?
    - Ако проблема е в баланса, може ли това да доведе до повреда на мотора на турбината?
    - Пластината една ли е при всички турбини или след проверка на стенд се преценява броя и разположението им?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе