Страница 273 от 308 ПърваПърва ... 223263271272273274275283 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,081 до 4,095 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Вече съм собственик на голата вода ASG24 UB!Може да ме храните на воля.След един месец, ще споделя впечатленията си - както положителните, така и отрицателните

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от $ergei
    Вече съм собственик на голата вода ASG24 UB!Може да ме храните на воля.След един месец, ще споделя впечатленията си - както положителните, така и отрицателните
    Ай честито и много комфорт.

4. Тук е от
    Feb 2010

Re:КлиматициFujits u General - впечатления

Някой знае ли лек за досадното пукане (може би пластмаса) във вътрешното тяло при спиране, размразяване или смяна ма температурния режим при Fujitsu ?
    Имам 2 климатика - една 7-ца и една 12-ка плазма. При 12-ката пукането е много повече.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от $ergei
    Защо да те храним, парите са си твои.
    Дано излезе по-добър и от FTX50/60GV (http://www.mmc.bg/admin/pics/34_3_PL%20FTX-J_2010.pdf).

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Днес моят general 12 LD ме хвърли в тъч.Реших да му чистя филтрите(обикновенните и плазма) и за 1 път реших и да го спра(преди това си ги свалях и ги чистех той си работеше) защото по външното тяло имаше много вбит сняг от силния снеговалеж между ламелите, а го бях оставил на 19 градуса през последните 48 часа и поради това не бе правил дефрост.Имах надежда,че при повторното пускане ще започне с дефрост и така ще изчисти външния топлообменник вместо да му задавам 26 градуса-така или иначе нямаше да стоя в тази стая увеличаването беше ненужно. Извадих аз филтрите започнах да ги мия. Измих плазмата и я оставих да се суши пред дайкина в хола.Отидох спрях generala само от дистанционното(видях как се затварят жалузите на вътр.тяло и лампичките на вътр. тяло изгаснаха) и пак отидох да измия и другите(обикновенните) филтри. За 5-6 минути ги измих и отидох до спалнята.По една случайност погледнах навън и за мое учудване видях, че топлообменника е чист.Погледнах вътрешното тяло -беше затворило напълно жалузите, но мигаше лампата за дефрост-направо паднах, отворих капака и както нямаше филтри погледнах вътр. топлообменник имаше скреж слох пръст, за да съм сигурен и пръста ми залепна за заскрежения метал.Затворих капака.Легнах си в хола и след 10 минути отидох в спалянта, дефроста беше приключил и нямаше светната лампичка.Изключих го от контакта за да нулира сензора за почистването на плазмата.Когато филтрите изсъхнаха след окоило 20 -25 минути ги сложих, включих го и го пуснах от дистанционното.

За ПЪРВИ ПЪТ виждам изключен клиаматик да дефроства!!!

еЙ ТВА Е GENERAL 12 LD...

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

На мен на два пъти ми се случва с 12LDC при изключване от дистанционното за почистване на филтрите да започва веднага дефрост/първия път помислих че е съвпадение/ Явно в логиката е заложено при наближаване на дефроста и изключване да го изпълнява веднага и след това да се изключва/като подготовка за по-късно включване/

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Да, моите две 9LC-та реагират по същия начин при студено време при изключване - първо дефрост , дори и да няма нужда и след това спиране.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Сега направих опит с 12LDC при заскрежено външно тяло го изключих от дистанционното - прибра си жалюзите и направи дефрост със затворени жалюзи и изключи.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Моето lgc винаги го прави, то си е умна машинка , що да не си почисти питата и тогава да си ляга. след това ще е готово за работа .

12. Тук е от
    Feb 2010

Да си кажа мнението за моя климатик след 2 месеца ползване. Така се случи, че трябваше за 3-4 дена да избера климатик, попаднах на този форум и си взех General 12 LD след дилема, дали да е той или Daikin 35-ца. В фирмата, където гледах Дайкина нямаха външни тела налични и дилемата бързо се разреши. Исках климатик силен за отопление и тих. Като цяло съм доволен от машинката, топли много яко и е горе-долу икономична. И тука свършват положителните и качества, всички други негативи, за които съм чел във форума ги има при мен. Чува се фреона, по фреме на дефроста, на колкото по голяма мощност е работил климатика в момента на превключването към дефрост, толкова по силно се чува изсъскването. Тръбен път около 3 метра. По време на същата тази операция вътрешното тяло припуква по мъничко, което също ме дразни. Но с времето ухото свиква Имах вибрации от външното тяло при определени обороти, които се чуваха в стаята като буботене. След замерване с уредче точно в интервала 460-480W моментна консумация. След като сложих 2 чифта тампони проблема изчезна, въпреки че при монтажа беше подчертано, че не ми трябват. Та така за тези пари толкова. Очаквах да има по-голяма разлика спрямо предната ми машина Osaka 12 SBP, много здрава машина, която 4 години не се предаде нито веднъж на суровата зима в подножието на Витоша. А разликата ще е само в сметката на електромера, което не е малко, но откъм комфорт няма много разлика

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

nikosf В колко голямо помещение е монтиран твоя климатик General 12 LD ? С каква дограма и има ли изолация?

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

Помещението представлява стая с преходен бокс 19 кв.м., 49 кубика, една външна стена на която има 5 см. външна изолация от стиропор. Дограмата е PVC с К стъкла има и врата за тераса. Апартамента е тухлен на последен етаж, лошото че нямам изолация на тавана. Помощ от комшии никаква, стаята която не я топля е около 10 градуса.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nikosf
    Да си кажа мнението за моя климатик след 2 месеца ползване. Така се случи, че трябваше за 3-4 дена да избера климатик, попаднах на този форум и си взех General 12 LD след дилема, дали да е той или Daikin 35-ца. В фирмата, където гледах Дайкина нямаха външни тела налични и дилемата бързо се разреши. Исках климатик силен за отопление и тих. Като цяло съм доволен от машинката, топли много яко и е горе-долу икономична. И тука свършват положителните и качества, всички други негативи, за които съм чел във форума ги има при мен. Чува се фреона, по фреме на дефроста, на колкото по голяма мощност е работил климатика в момента на превключването към дефрост, толкова по силно се чува изсъскването. Тръбен път около 3 метра. По време на същата тази операция вътрешното тяло припуква по мъничко, което също ме дразни. Но с времето ухото свиква Имах вибрации от външното тяло при определени обороти, които се чуваха в стаята като буботене. След замерване с уредче точно в интервала 460-480W моментна консумация. След като сложих 2 чифта тампони проблема изчезна, въпреки че при монтажа беше подчертано, че не ми трябват. Та така за тези пари толкова. Очаквах да има по-голяма разлика спрямо предната ми машина Osaka 12 SBP, много здрава машина, която 4 години не се предаде нито веднъж на суровата зима в подножието на Витоша. А разликата ще е само в сметката на електромера, което не е малко, но откъм комфорт няма много разлика
    Това са бяли кахъри.Що се отнася за това дали комфорта в сравнение с осаката е почти еднакъв, това със сигурност щеше да го разбереш, ако си беше купил осака вместо дженерала.

Все пак имаш и плазма.За цигарения дим няма кой знае какъв ефект, но за другите приятно аромати.

Ако още съжаляваш за избора в тази сурова зима надникни във темите за осака и дайкин и ги сравни с пpоблемите на потребители от тази тема.

Сигурен съм, че ако още искаш осака все ще се намери някой от форума да ти я хариже със допълнително заплащане срещу твоето фуджитсу.
    Та дори и хора с дайкини във форума ще има които ще се съгласят на замяна с доплащане срещу твоето фуджитсу...

17. Тук е от
    Feb 2010

Съгласен съм с това, което казваш а и както споменах, като цяло съм доволен от климатика. На тема топлене и размразяване без грам забележка. Липсва му една идея незнам как да го кажа, но да е по изпипан и да ги няма тези дребни шумове от които се оплаквам. Един казва че ги чувал, друг че ги няма и реших да си го взема в тази ценова група няма много алтернативи. Обаче виждам, като чета че притежателите на Тошиба са най-доволни, по скъпи са и явно има защо. Както се казва кеф цена няма Относно Осаката моята е от по-старите модели и съм много доволен от нея за парите й. Иначе като чета сега какви оплаквания има от тях, как ги заливали с вода и чупели перки, никога повече не бих си купил, може и късмет да съм имал.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

SBP-то е почти единствената свястна машина, която се е продавала и продава под марката ОСАКА.Първия им АС инвертор е, модела е от 2000-та година, на ГРЕЕ.Тук nikosf е прав, казвам го от личен опит.Същата 9-тка вече 5-а зима работи без проблеми.Първо беше у нас, после като смених машините го сложих на бабата.Пустата му машина работи без никакви проблеми и в най-големите студове.Не съм го отвварял да видя за нагревател, но консумацията си е нормална и си топли добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе