Страница 280 от 308 ПърваПърва ... 230270278279280281282290 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,186 до 4,200 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

// офтопик
    AlexT, от климатици може и да не разбирам ама от компютри доста. Ще ме извиняваш но 1kw топлинна мощност от компютър е абсурдно, с твоята теория може да патентоваш термопомпа дейтацентър-въздух и да отопляваш жилища с отнетата топлина от даден дейтацентър (а ако е колокейшъна на дир.бг дето изгоря преди 2 седмици КПД-то ще е 200% )

2.  

3. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    // офтопик
    AlexT, от климатици може и да не разбирам ама от компютри доста. Ще ме извиняваш но 1kw топлинна мощност от компютър е абсурдно, с твоята теория може да патентоваш термопомпа дейтацентър-въздух и да отопляваш жилища с отнетата топлина от даден дейтацентър (а ако е колокейшъна на дир.бг дето изгоря преди 2 седмици КПД-то ще е 200% )
    Дай да изясним нещо първо - ти смяташ, че компютър с горепосочените компоненти не може да консумира 1 KW или, че не може да го отделя като топлина? А относно дейтацентровете - напиши в Google "datacenter MW" и виж колко статии ще ти изскочат за центрове, които дърпат десетки и дори стотици мегавати .

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ей, AlexT никакво уважение към цифрите и към мерните единици. Дай да видя един 100 мегаватов дейтацентър, че не се справя.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

100 Мвт ???? 100 000 Квт ???? Верно някой не знае какво пише....

gnf- заставаш в една стая с единия модел,после отиваш в съседната с другия модел и сравняваш....Самия клиент ме пита " защо е така..."
    Същото беше и с 19 дБ на Панасоник 09 JKE...

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Оцапахме темата здраво. Дали някой мод, не може да ни премести словоблудствата в тема "колко ми харчи колайдера..."
    А разликата в шума на климатиците е субективна - коментирано е много пъти.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    gnf- заставаш в една стая с единия модел,после отиваш в съседната с другия модел и сравняваш....Самия клиент ме пита " защо е така..."
    Същото беше и с 19 дБ на Панасоник 09 JKE...
    И аз си мислех, че това "замерване" е по слух, и май всеки ползвател би го усещал по различен начин, тъй като слухът е строго индивидуален при хората особено при такъв минимален шум

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Мисля,че в крайна сметка вярваш на ушите си,нали с тях уж чуваш каквото точно те интересува....При разл.хора може да има различен праг на чуваемост,но разликата си е разлика винаги...

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Мисля,че в крайна сметка вярваш на ушите си,нали с тях уж чуваш каквото точно те интересува....При разл.хора може да има различен праг на чуваемост,но разликата си е разлика винаги...
    Вярвам на ушите си, но по принцип вярвам и на написаното от производителя. Дали има несъответствие в стойностите незнам, а не би трябвало - поне на хартия. Разлика от 1-2дБ дали е осезателна при климатиците и това незнам, дано не е В крайна сметка е важно да ти е комфортно и недразнещо, когато се спи, другото е търкане на клавиатурата

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А вярваш ли,когато осаките ти напишат как работят до -28 гр??? И на Мъдея как се цопва КОП над 5 примерно???

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Вярвам на ушите си, но по принцип вярвам и на написаното от производителя.
    Не искам повече да я дъвча тази тема, но ще направя един последен опит.
    И на очите си вярваш, но си представи, че си далтонист. По отношение на звука всички сме далтонисти. Има определен динамичен обхват на човешкия слух. Всички го знаем 20 Hz - 20 kHz. Всъщност, това е обхвата в който чуват ВСИЧКИ хора на планетата. Но нито един не чува в целия този диапазон. За да е по-сложно, кривата на звуково възприятие е индивидуална. Демек, 20 db при 18 000 Hz могат да не ми направят никакво впечатление, а за теб 2db при същата честота да са влудяващи. Като добавим и характеристиката "тембър", която се възприема още по-субективно, отиваме съвсем на черешата. /Знаеш, че една нота, изсвирена на различни инструменти се възприема по различен начин/.
    И така, стигаме до маркетинга, и до техническите характеристики на една машина.За да има обективен критерий за сравнение, е въведен стандарт за измерване на звуковото налягане, който четем в брошурите и документациите. И това, че е Стандарт го прави еднакъв и за Дайкин, Фуджи и Осака. Както и КОП-а.

В заключение, собствения ти климатик може да звучи като ярмомелка пълна с гвоздеи, и това да не ти прави никакво впечатление. Ванко е свикнал с Дайкините - по цял ден се мотае около тях, но аз ги чувам. Той пък, чува Тошибите и Санчовците, които за мен са хипер тихи. Колкото и да харесвам, Фуджиците, последното с което се слявят е безшумна работа.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Не, важно е за какво става въпрос и доколко аз съм запознат с материята. Споменатите от теб марки не се интересувам изобщо и не ги оглеждам за характеристики. Убедил съм се, че евтиното излиза по-скъпо с малки изключения ако си късметлия

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нещо си в грешка със собствените си мнения и възгледи ....пост 4192 аз ли съм писал ? Кой се интересува от разликата в шума на Дайкин и Фуджицу ???

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Не искам повече да я дъвча тази тема, но ще направя един последен опит.
    И на очите си вярваш, но си представи, че си далтонист. По отношение на звука всички сме далтонисти. Има определен динамичен обхват на човешкия слух. Всички го знаем 20 Hz - 20 kHz. Всъщност, това е обхвата в който чуват ВСИЧКИ хора на планетата. Но нито един не чува в целия този диапазон. За да е по-сложно, кривата на звуково възприятие е индивидуална. Демек, 20 db при 18 000 Hz могат да не ми направят никакво впечатление, а за теб 2db при същата честота да са влудяващи. Като добавим и характеристиката "тембър", която се възприема още по-субективно, отиваме съвсем на черешата. /Знаеш, че една нота, изсвирена на различни инструменти се възприема по различен начин/.
    И така, стигаме до маркетинга, и до техническите характеристики на една машина.За да има обективен критерий за сравнение, е въведен стандарт за измерване на звуковото налягане, който четем в брошурите и документациите. И това, че е Стандарт го прави еднакъв и за Дайкин, Фуджи и Осака. Както и КОП-а.

В заключение, собствения ти климатик може да звучи като ярмомелка пълна с гвоздеи, и това да не ти прави никакво впечатление. Ванко е свикнал с Дайкините - по цял ден се мотае около тях, но аз ги чувам. Той пък, чува Тошибите и Санчовците, които за мен са хипер тихи. Колкото и да харесвам, Фуджиците, последното с което се слявят е безшумна работа.
    Май сме на едно и също мнение, само че изказано по различен начин

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Нещо си в грешка със собствените си мнения и възгледи ....пост 4192 аз ли съм писал ? Кой се интересува от разликата в шума на Дайкин и Фуджицу ???
    За разлика в шума на двете марки беше писал ти, а аз се заинтригувах за разликата 20дБ>22дБ нищо повече

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е нали уж тези споменатите марки не те интересували изобщо, и не ги оглеждаше за характеристики...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе