Страница 283 от 308 ПърваПърва ... 233273281282283284285293 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,231 до 4,245 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

за 1000 лева чак и 3 години гаранция) Ха ха . Още повече, че пишещите тук знаят при какви гаранционни условия се внасят и 3-те марки. При цена 1000 лева НЯМА МНОГО ПАРИЧКИ ЗА ПОКРИВАНЕ НА ГАРАНЦИЯ. Уви това ще се разбере впоследствие. Дано не съм лош пророк. Иначе ги ползвайте със здраве.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    за 1000 лева чак и 3 години гаранция) Ха ха . Още повече, че пишещите тук знаят при какви гаранционни условия се внасят и 3-те марки. При цена 1000 лева НЯМА МНОГО ПАРИЧКИ ЗА ПОКРИВАНЕ НА ГАРАНЦИЯ. Уви това ще се разбере впоследствие. Дано не съм лош пророк. Иначе ги ползвайте със здраве.
    Е хайде стига с този негативизъм.Продължителността на гаранцията би трябвало пряко да зависи от качеството на продукта, по-качествен продукт=по -дълга гаранция(защото по-малко гаранционни рекламации ще има), по малко качествен= по-малък срок на гаранцията(повече гаранционни рекламации= повече разходи за поправка -резервни части+труд).

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Какво имаш предвид със "знаят при какви гаранционни условия се внасят и 3-те марки". Аз все пак пуснах запитване до централния офис. А гаранцията не би ли трябвало да е на оригинална бланка от производителя, както другата техника?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008

За какво качество говорим:
    1. като използват вътрешни двигатели на друг производител, които след година започват да им свирят лагерите??
    2. трафът във външното тяло е с едно картонче и това поражда страшни гърмежи.
    3. има голяма вероятност от тресящи се външни тела при ниски температури или висока влажност.
    4.Труден "топъл старт" - затова вносителите препоръчваха да не се спират, а да се оставят да работят в поддържащ режим (има едни бутон "10 heat")
    Иначе климатикът се държи повече от прилично и духа топло - това е неоспоримо
    Бланката на "Пингвин" единия от вносителите на тези продукти е нормален лист А4 разпечатан на принтер двустранно, доколкото зная. Така че това че не е някакво цветно картонче сгънато на 3 или нещо подобно не е повод за притеснения

По-голяма гаранция - повече клиенти - основно правило в търговията

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За какво качество говорим:
    1. като използват вътрешни двигатели на друг производител, които след година започват да им свирят лагерите??
    2. трафът във външното тяло е с едно картонче и това поражда страшни гърмежи.
    3. има голяма вероятност от тресящи се външни тела при ниски температури или висока влажност.
    4.Труден "топъл старт" - затова вносителите препоръчваха да не се спират, а да се оставят да работят в поддържащ режим (има едни бутон "10 heat")
    Иначе климатикът се държи повече от прилично и духа топло - това е неоспоримо
    Бланката на "Пингвин" единия от вносителите на тези продукти е нормален лист А4 разпечатан на принтер двустранно, доколкото зная. Така че това че не е някакво цветно картонче сгънато на 3 или нещо подобно не е повод за притеснения

По-голяма гаранция - повече клиенти - основно правило в търговията

сигурно си прав относно техническата част, относно основното правило за търговия си прав в два случая:

-ако климатика е достатъчно качествен(когато търговеца смята да спазва гаранцията)

-когато не е достатъчно качествен(ако търговеца се прави на луд при проблеми по време на гранцията), но дори и тогава дефекта трябва да се отстрани само въз основа на рекламационната отговорност възникнала въз основа на Закона за защита на потребителите, ако не рано или късно ще следва брадва от колективен потребителски иск.

Тогава сметките на търговеца ще излязат иначе не.Във вторят случай може д а не му излязат сметките.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Той ЗЗП-то няма да те топли през зимата когато започнат да те прехвърлят между Продавач, Монтажник, Официален Сервиз и Вносител ..... Иначе си го цитирай закона колкото искаш. Ще си скъсаш нервите и накрая може да и бутнеш някоя вятърна мелница

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Вижте новите цени на GENERAL................този път Булклима "избиха рибата"
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc
    Преди седмица се обзаведох с такъв климатик. При мен цената е малко по-висока, понеже е от фирма посредник/монтаж+сервиз/. Създадох си определено мнение, сравнявайки го с др. машина от подписа и ще има какво да напиша/в др.тема/ за хората,които се интередуват от сравнения м/у марки и модели. Има едно нещо, което ме озадачи. На етикетите на вн. и втр. тяло има надпис на турски/който не разбирам, но ще намеря начин да преведа/. На стикерите на телата пише "Made in P.R.C."/в превод-Китай/. И тук у мен назрява един въпрос "с пълна сила": Абе къде ги правят тези клими, че са толкова евтини? В Китай/както му се полага/ или ...?

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

А ве и при мен имаше надписи на кашона на турски... Я сподели впечатленията си...

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Той ЗЗП-то няма да те топли през зимата когато започнат да те прехвърлят между Продавач, Монтажник, Официален Сервиз и Вносител ..... Иначе си го цитирай закона колкото искаш. Ще си скъсаш нервите и накрая може да и бутнеш някоя вятърна мелница

Сигурен съм че до няколко години ще мислиш по друг начин за бутането на вятърните мелници, но бутането става основно като потребителите то "обърнат гръб".
    Що се отнася до прехвърлянето, ами всички ще ги направя ответници в съда , все някой ще е виновен и осъден от тях.

За нервите си прав.Единствената компенсация е обещетение за неимущественоите вреди от похабени нерви и 2.разгласяването сред потребителите на името на търговеца.

А ве и при мен имаше надписи на кашона на турски... Я сподели впечатленията си...

Впечатления сега няма д а имате много-всяко дърво работи на охлаждане, пилците ще се броят зимата...

12. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от root666
    Монтажа го направиха както аз искам. Съобразиха се с желанията ми и нямам никакви забележки, доколкото разбирам от процедурите при монтаж (от прочетеното във форума). Не искам да се правя на "разбирач" и ще обясня най-простичко какво забелязвам, като сравня 2-та климатика.
    GENERAL:
    - по-шумно втр.тяло (шумен вентилатор,чува се движението на фреона, пукане на пластмасите)
    - по-тихо вн.тяло, но не кой знае колко. Ще видим на зима
    - пластмасите ми изглеждат доста некачествени
    - компактни вн. и втр. тела
    - когато втр. пита не е загрята достатъчно турбината работи на мин. обороти и не подлежи на контрол(прочетох го по-назад в тази тема).При HITACHI не е така. Не знам това + ли е или -. Зимата ще си проличи
    - режим на вентилатора "Auto" - перфектен

HITACHI:
    - изключително тихо втр.тяло( не се чува фреон, пукане или др. механични шумове)
    - мн.шумно вн. тяло (особено при високи обороти на компресора)
    - като дизайн и качество на пластмасите удря GENERAL-а в земята отвсякъде
    - зимата не съм видял нито 1 път лед по вн. пита. Това, обаче е с цената на чести и продължителни defrost-и, което на моменти ме влудява, понеже имам мн. големи загуби. Не знам как е при GENERAL, но от това, което чета във форума, а и от разговори с хора, които имат такива клими май няма да има проблеми.
    - режим на вентилатора"Auto" - трагедия

Направих един тест като "сборих" 2-та климатика, но не знам дали е достатъчно коректен, понеже навън е сравнително топло, а и термометъра, с който мерих(електронен със сонда) не претендира за изключителна точност. Външна Т(10*), вътрешна Т(17*-18*) и при 2-та климатика. Засилих температурата и вентилатора на max на HITACHI-то и закрепих сондата на термометъра пред турбината в/у клапите. След около 10 min. изходяща Т - 41,6*. Следва GENERAL-а. При него ми беше трудно да закача сондата, така че я държах с ръка. След няма и 5min.термометъра заби (мери до +50*). Не знам колко беше изходящата Т*, но усетих парене по пръстите и по лицето. Преди като четях във форума за изходящи струи, които "парят" ми ставаше смешно, но вече не ми е смешно. МОЖЕЛО ЗНАЧИ!!!

И така всеки да си прави изводите. Аз лично давам по-добра оценка на GENERAL, въпреки кусурите му(главно шумовете). Ако и в студа се държи прилично, то за тези пари ТОВА Е МОЯТ КЛИМАТИК. Искам да ми е топло. HITACHI-то мен лично не ме удовлетворява от тази гледна точка.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Аз засега не съм успял да чуя пукане на пластмаси или движение на фреона при GENERAL 12LGC , но то при това време - нито на студено да го пуснеш, нито на топло. Пуснах го само за два часа в неделя да го тествам на 30 градуса, и наистина струята беше супер гореща. За пластмасите нямам претенции, то е едно бяло с перлен оттенък.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3

И така всеки да си прави изводите. Аз лично давам по-добра оценка на GENERAL, въпреки кусурите му(главно шумовете). Ако и в студа се държи прилично, то за тези пари ТОВА Е МОЯТ КЛИМАТИК. Искам да ми е топло. HITACHI-то мен лично не ме удовлетворява от тази гледна точка.
    Ако е правилно оразмерен зимата при под 3 градуса и надолу дори минусови температури(моят 12 LD под -4 и надолу става доста по-безшумен както вътрешното така и външното тяло в автоматичен режим на вентилатора) ще е по-безшумен.Не мога да разбера тази логика на безшумност на по-ниски температури!

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ами според мен има логика. По-ниска външна температура -> по-малко влага във въздуха - > по-рядко обезсрежаване-> по-малко нужда да работи на максимални обороти за да достигне зададената температура. Как мислите, дали е така или пропускам нещо?

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По-ниски температури по-ниско налягане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе