Страница 284 от 308 ПърваПърва ... 234274282283284285286294 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,246 до 4,260 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ако е правилно оразмерен зимата при под 3 градуса и надолу дори минусови температури!
    Помещението е 15 квм и височина 2,6м. Две външни неизолирани стени и един прозорец около 3,2 квм(дървена дограма, с тенденция за PVC това лято). Мисля, че трябва да се справи. Малко е големичък за помещението, но все пак без изолация и само с 1 отоплена стена(към помещението с другия климатик) мисля, че е добре

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Даже мисля, че е голям за тази стая, но както казват много хора в този форум - по-добре голям, от колкото малък.....

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

аваст3 - добре се ориентрираш ...Дженерала е по истински от Хитачито,но пълната разлика ше я усетиш зимата .А представи си че има климатик с плюсовете на двете марки и почти без никакви минуси - мога да ти дам отговор ако те интересува но на лични- да не дразня конкуренцията

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    аваст3 - добре се ориентрираш ...Дженерала е по истински от Хитачито,но пълната разлика ше я усетиш зимата .А представи си че има климатик с плюсовете на двете марки и почти без никакви минуси - мога да ти дам отговор ако те интересува но на лични- да не дразня конкуренцията
    Благодаря, rkk ! Надявам се да си прав. За работата на Дженерала през зимата чувам само добри отзиви от познати, които имат такива клими. Преди няколко дни говорих с познат, който има същия като моя, та той ми каза: "При -28* тази зима климатика работеше нормално и топлеше, а аз мислех, че ще се скапе или ще издъхне, защото му дават работна Т* до -15*". Та този човек живее на последен етаж в панелка без изолация. Без коментар.
    rkk, пиши на лични за предложението, което спомена! Винаги съм отворен за нови предложения /стига да си струват /. И без друго Hitachi не ми легна на сърцето, та знае ли човек...

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    rkk няма как да има продукт на тоя свят, който да е без недостацъци спрямо преките си конкуренти и да е на същата цена. Ако има такъв продукт, то той би изместил конкурентите си от пазара и би направил нещо като монополно положение При сравненията цената винаги тр да се взима предвид, когато се сравняват неща Да не говорим, че ако изведнъж се окаже, че има и други субективни и обективни недостатъци никой няма да ти върне парите, поне за момента, а ще си платил Х% повече в началото

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ето от какво ми отговориха от централния офис на Булклима за двегодишната гаранция:

"Здравейте г-н ХХХХХХХХХХХХ,
    Радваме се за проявения интерес към климатик с марка GENERAL .

Фирма БУЛКЛИМЕА е официален вносител за България на посочената марка.

При настоящата промоция климатиците са с 2 години гаранция ,тъй като гаранцията се поема от фирмата вносител а не от производителя.

Климатиците са с много добри качества и надеждна работа в рамките на 10-15 г при правилна експлоатация и добра поддръжка/почистване/.

Всяка година има задължителна годишна профилактика ,която осигурява защита от възникване на проблеми по климатичната инсталация.

При направена такава профилактика на края на втората година вие автоматично се предпазвате от проблеми през третата година /няма да имате нужда от сервиз/.

Дилърите ни са предупредени за двугодишната гаранция .

Фирмата ангажирана с поддръжката на сайта на Bulclima ,е предупредена и ще промени гаранционния срок на уточнените модели в промоция."

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Аз да ви кажа с моя Fujitsu ASYB 09 LDC - plazma останах доста доволен зимата освен лекият шум. Като го пуснах ноември в северната стая ми е и го спрях чак... абе още работи, ама сега като е по-топло нещо ме дразни, духа хладно, шумен...
    иначе зимата хората плащаха по над 100лв ток, ние тавана ни беше 80лв и то когато инаше температури по 10-25 дена около -10 градуса. При -18 градуса топлеше нормално на 22 23 градуса, тествах го ударно увеличих на 29, като след около минута усетих оборотите не външното тяло как лекичко замъркаха, и силна гореща струя духна от вътрешното, останах шашнат, защото другият ми климатик се размразяваше през 10 минути и духаше нещо като 2-3 градуса повече от стайната, което си беше..... все едно нищо. Така че цяла зима около 65-70лв ток, апартамент две стаи около 50 квадрата, при по-студените дни и втори обикновен ментажки климатик, бойлер нощем, готвене малко и така. Парите си струват, дано и думата за 3 години гаранция без задължително обслужване и без нужно таквоа при редовно почистване ( малеее, аз забравих вече 30 дни да го почистя ) се окаже истина.
    Дразни ме, че му се чува фреона като се включва и изключва, не знам от монтаж ли е от какво е, но това ме дразни. Други забележки нямам, цената малко... ама хубав климатик за 800лв няма. както и хубава чисто нова кола за 15 000лв

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Хи Хи, развесели ме много. Бъркаш брат, аз и Осака, тук ме обиди кръвно. А за другото какво знам, какво не, какво гадая и т.н попитай някой хора от форума, които ме познават и тогава говори. Може да уцелиш поне 4-5 човека
    Иначе държа на своето: а именно: климатиците топлят. Всъщност май изкарват най-топлия въздух (сравнение с Panasonic и Hitachi) не мога да ги сравня с Дайкин и Шарп.
    Климатиците ГОРЯТ. преди 10-тина дни смених един такъв за моя сметка. Имам и още един изгорял. При колеги има купчини с такива
    Климатиците бучат и искат да си тръгнат от стойките сами при определени условия през зимата (но духат топло вътре)
    Адски тъп и допотопен начин на дефрост на скъпата серия с плазмения филтър - лични наблюдения
    за тази цена сега Крайния Потребител не може да си вземе толкова друг добър уред. Всичко е от 200-300 лв нагоре
    Климатикът не е нисък клас - а е точно среден и дори малко отгоре - инвертор А клас какво повече? И да чисти и пере ли?
    Цената - който може да си купи сега да си взима, защото най-вероятно като се оправят нещата в Гърция и се раздвижат нещата тук ще се върнат на старите ценови нива - 1300 лв.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    Климатиците ГОРЯТ. преди 10-тина дни смених един такъв за моя сметка. Имам и още един изгорял. При колеги има купчини с такива
    Няма нещо на този свят, което да е с механика и да не дойде време да се скапе или износи. От сумати климатици LC/LD/LG сложени и при мен и при познати (поне 15 бройки) нито една не се е скапала извън гаранционния срок (а повечето са на по 4-5 години вече). Имаше само една единственна, която още при първите и тестове даде грешка COMPRESSOR LOCATION ERROR, но си я оправиха гаранционно. Не мисля че това е проблем, спрямо други марки (като НЕО и NIPPON), пак инверторни от които имам много чести мрънкания от позначи че им са се скапали или спрели да топлят.

Цената - който може да си купи сега да си взима, защото най-вероятно като се оправят нещата в Гърция и се раздвижат нещата тук ще се върнат на старите ценови нива - 1300 лв.
    Цената не е ниска - поддържам мнението, че цената идва към нормалната. При тази цена си има голяма печалба от вноситела, а вече и клиента би си позволил да прави редовните профилактики. Практиката на пазара показва, че вероятността на една стока да и се вдигне цената е малко вероятна. Дори и да се вдигне в сезона (което е нормален трик заради свръх-поръчките), то в промоционалните периоди пак ще пада, къде по-надолу, къде в тези граници. Като знам какво има в машината, съгурен съм че има мегдан да падне с поне още 150лв надолу и при това всички по веригата да са с доволна печалба.

Адски тъп и допотопен начин на дефрост на скъпата серия с плазмения филтър - лични наблюдения
    за тази цена сега Крайния Потребител не може да си вземе толкова друг добър уред. Всичко е от 200-300 лв нагоре
    Климатикът не е нисък клас - а е точно среден и дори малко отгоре - инвертор А клас какво повече? И да чисти и пере ли?
    Дефроста е направен прилично, по-чест е но няма как да се направи така че да размразява само при наличие на истински лед. Все още не са открили датчик на лед, който да се инсталира. Според наблюдение на консумацията, така направения дефрост не вдига осезаемо средната консумация на машината, но гарантира стабилна работа машината в тежки външни условия. Вероятно има и климатици с по-добър дефрост, но този при сериите LD/LC/LG не е отчайващо лош (някои сигурно не им харесва това, климатика да тръгва да размразава без да има защо - тогава това не е тяхната машина, но пък мен си ми харесва да знам че вероятнността да остане нещо натрупано по външния топлообменник е сведена до минимум независимо от цената на малко повече консумация, която така или иначе ще се избива от по-добрата термодинамична работа в работния цикъл).

Относно класа на споменатите климатици - независимо от сравнително високата им цена, той не е от най-високия. За японския пазар това са машини от най-нисък клас. Друг е въпроса, че тук в европа парара е малко извратен и се случват всякакви нередности. За нашия пазар се водят висок клас, но чисто математически не може да има две неща, които да се водят от един и същи клас а да са с коренно различни показатели. Независимо че живея в Европа и по нейните стадарти, аз предпочитам да се съобразявам с тези на Японците във всяко едно отношение (не само за климатици, но като цяло за всякаква техника).

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Независимо че живея в Европа и по нейните стадарти, аз предпочитам да се съобразявам с тези на Японците във всяко едно отношение (не само за климатици, но като цяло за всякаква техника).

13. Тук е от
    Nov 2008

Може ли някой по-запознат да каже дали 9LGC е с ЕТРВ.
    Благодаря

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

С ЕТРВ е, но в 9LGC по-скоро трябва да те притеснява компресора според мен. Съчетан с малкия едноредов топлообменник, води до предпочитане на 12LGC спрямо него.

16. Тук е от
    Nov 2008

Стаята за която се колебая какъв климатик да сложа е малка 11кв. с добра изолация и при отверени врати на целия апартамент тази зима не падна под 18-19гр.
    Цната е много добра на 9LGC 920лв. Колебая се и за SAP-ZK25X, но300лв. разлика не са малко
    Carierra който имам в другата спалня мисля че е със същия компресор като на LGC и тази зима се справи добре с отоплението и нямаше проблем с бученето за които някой се оплакват.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

9 LGC съвсем не е лош климатик. Въпреки, че тук се пеят мантри, които /на хилядния път/ почнаха да се приемат и за истина.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Също мисля че 9LGC не е лош модел, за ниски мощности (за приложения, които изискват около 7000 BTU и с предпочитания за работа в режим на охлаждане). С оглед на ниската си мощност, цена от 1100-1200лв (на която се търгуваше до скоро) е неоправдано висока. Според мен оптималната цена за 9LGC е не повече от 800-850лв (лично аз не бих дал повече за този климатик) ,с което моделът ще стане бюджетен и по-добрия избор сред други марки в класа за ниски мощности.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе