Страница 293 от 308 ПърваПърва ... 243283291292293294295303 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,381 до 4,395 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от napoli
    Коя фирма извика за монтажа,ако си от София.Буквите накрая не са ли LGC
    Ако въпроса е поставен към мен - аз съм от Варна и ползвах услугите на Термо клима. Тук трябва да изкажа благодарност на всички съфорумци, благодарение на вас знаех за какво да следя и изисквам при монтаж. Буквите отзад са LGS само отпред се различават в зависимост от марката (Fujitsu ASYA, General ASHA, Fuji RSA).

П.п. Забравих да спомена в предният си пост, че гаранцията на климата е 36 месеца.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Ако въпроса е поставен към мен - аз съм от Варна и ползвах услугите на Термо клима. Тук трябва да изкажа благодарност на всички съфорумци, благодарение на вас знаех за какво да следя и изисквам при монтаж. Буквите отзад са LGS само отпред се различават в зависимост от марката (Fujitsu ASYA, General ASHA, Fuji RSA).

П.п. Забравих да спомена в предният си пост, че гаранцията на климата е 36 месеца.
    Термо клима нямат на сайта си модел, завършваш на LGS, сигурен ли си че не е ASYA- 12LGC все пак.
    Да те питам как е шума, може ли да се спи нормално, при включен климатик?

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от iankas
    Термо клима нямат на сайта си модел, завършваш на LGS, сигурен ли си че не е ASYA- 12LGC все пак.
    Да те питам как е шума, може ли да се спи нормално, при включен климатик?
    Офф да бе ... моя грешка , става дума LGC. Снощи го оставих на Quiet като си лягах, никакви притесния отностно шума - спах "като къпан".

П.п. Все още не съм чул шум от преливане на фреон или пукане на пласмаси, но има време (ползвам климатика от едва 25 часа), чува се само шума от вентилатора. Когато е на High e съпоставим с вентилатор на настолно PC, което работи при пълно натоварване, а когато е на Low като fan-a на лаптоп при леко натоварване, на Quiet не се чува почти нищо.

5. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

може ли някой да ми обясни защо след като се внасят от един дистрибутор в случея "булкима" и след като моделите са еднакви, а и цените, fudjitsu general e с 3 години гаранция, а general е с 2 години . дали пък не е заради по-малкото букви в името затова да е по-малка гаранцията. е след като всичко е еднакво защо да кукувм дженерала с по-малка гаранция или пък на фуджитсуто се компенсира с годишните вноски за гаранционна профилактика които вземат ,което е малко смешно.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от pas
    може ли някой да ми обясни защо след като се внасят от един дистрибутор в случея "булкима"
    Дистрибутора, който ги внася не е един. Пингвин също внася, по негови си споразумения с производителя а Fuji пък се внася от трети различен. Възможно е всяка марка да има различна цена и различни гаранционни условия като време, въпреки че няма никаква разлика вътре между Fuji/Fujitsu/General.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Всяка марка има различен официален вносител, който определя цените към дистрибуторите, промоциите и гаранционните условия. А ти избери търговеца, който ти даде най-добра оферта.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

ДЖЕНЕРАЛА е с 3 години гаранция, защо с 2.Моя е с 3.

10. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    ДЖЕНЕРАЛА е с 3 години гаранция, защо с 2.Моя е с 3.
    мерси за отговорите . моя дженерал е с 2г. гаранция поне в кюстендил е така .

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Мда и трите марки под шапката на Fujitsu General LTD са с различни официални вносители за България - Fujitsu - ПИНГВИН Ю.Н http://fujitsu.penguin-un.bg/index.p...d=26&Itemid=40 , General Fujitsu - Булклима http://www.bulclima.com/about , Fuji Electric - Темпех http://www.tempexbg.com/About.php
    Отделно всеки официален вносител работи с различни дилъри в страната. Когато аз се спрях на марка и модел, първо проверих в нета, кой фирми внасят желаният климатик и кои са дилърите за моя град с цел да не се набутам с някоя "гаражна" фирма за монтаж.

Това ми е гаранционната карта:
    [img width=359 height=600]http://img442.imageshack.us/img442/4002/51853961.jpg[/img]

12. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Мда и трите марки под шапката на Fujitsu General LTD са с различни официални вносители за България - Fujitsu - ПИНГВИН Ю.Н http://fujitsu.penguin-un.bg/index.p...d=26&Itemid=40 , General Fujitsu - Булклима http://www.bulclima.com/about , Fuji Electric - Темпех http://www.tempexbg.com/About.php
    Отделно всеки официален вносител работи с различни дилъри в страната. Когато аз се спрях на марка и модел, първо проверих в нета, кой фирми внасят желаният климатик и кои са дилърите за моя град с цел да не се набутам с някоя "гаражна" фирма за монтаж.
    Извинявай, но не разбирам щом си проучил защо си го взел от Термоклима като Булклима го предлагат със 100лв по-евтино, поне според линка?

А чува ли се при теб фреона като включва, както пишат други съфоромци по-горе?

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Fuji 12LGC - чува се и при мен. Изобщо от всичките 3 климатици на Fuji/Fujitsu само на единия не се чува нищо (Fujitsu 9LCC) и то защото тръбния път е между 5 и 7 метра. Колкото по-дълъг тръбен път, толкова по-малко фонови шумове - убедих се вече. А от към енерго-ефективност, дългия тръбен път не е чак толкова силно определящ за енергийната ефективност. Спада който ще се получи е незначителен.

Извинявай, но не разбирам щом си проучил защо си го взел от Термоклима като Булклима го предлагат със 100лв по-евтино, поне според линка?
    Защото е взел Fujitsu а не General - Булклима не предлага Fujitsu. Ето например каква е разликата в цената за 12LGC предлагана от един и същи търговец за Fujitsu и за General: >ТУК< Макар, че разлика в техническите характеристики няма!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Има резон в твоето питане, но с жена (да ме прощават дамите във форума) не се излиза на глава. Като каже, че иска Fujitsu и не ще и да чуе за General (въпреки ценовата разлика и разликата само в името) прецених да не се впускам в тази "битка", че ако се счупи климатика колко приказки ще чуя защо не съм избрал Fujitsu (абе луда работа).
    Иначе за сега не се чува фреона.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2010

И на General-а, не се чува фреона!!!!

17. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте.
    Както вече някои знаят имам GENERAL 12 LD-плазма- нямам никакви забележки. не мога да се оплача от шум, пукане, не затопляне и все от този род проблеми.
    ИСКАМ да попитам защо след 2 г. работи сега усещам някакъв особен дъх когато работи при охлаждане, за отопляването не зная не съм го усетила зимата, но е възможно този проблем да остане и зимата да се усеща този дъх. НЕПРИЯТЕН е, в последствие не го усещам но си е проблем и спрях да го пускам.
    А и забелязах, че сега климатика ми не пуска вода през тръбичката на външното тяло за разлика от други модели това нормално ли е или ??? Мисля, че това означава, че не изсушава въздуха в стаята.
    Да миличкият си пуши вкъщи и става голяма кавга понякога но той сам го чисти мие филтрите и т.н.
    Сега докато писах взех микрофибърната кърпа и в банята под течащата вода БЕЗ препарати с леко притискане от едната и търкане от другата УСПЯХ поне частично да премахна ПОЛЕПА т.е. направо го изчистих  е не е като НОВ, но в сравнение с преди си е направо чист. АКО сапунисам кърпата с обикновен сапун ДАЛИ ще ПОВРЕДА 2-та мрежести филтъра ???
    Филтърчето или мрежичката, която е в зелената мрежесто „НЕЩО” мисля че това е плазмата го отделих отделно и ги накиснах в топла 40 градусова вода и ще видим какво ще стане.

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

keralain климатика ти плаче за профилактика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе